Hoe ik steeds bewuster ben gaan leven sinds 2015

Geregeld krijg ik de vraag hoe (en waarom) ik de overstap gemaakt heb van een beauty lover die nooit genoeg make-up had, naar een mediterende minimalist, veganist, reiki healer & coach, die natuurlijke producten gebruikt en zo duurzaam mogelijk leeft. Dat is niet kort uit te leggen, maar als ik dat in één woord zou moeten doen, dan is dat door: bewustzijn. Het begon allemaal toen ik mijn make-up blog startte en sindsdien ben ik flink ontwikkeld als persoon. In dit artikel deel ik hoe ik steeds bewuster ben gaan leven én waarom. Lees dus snel verder!

Hoe bewust leven tips

Hoe het begon: mijn beauty blog gekopmakeup.nl

Sommigen volgen mij al sinds dat ik blogde over make-up. Daaraan vooraf ging mijn Instagram account met nagellak foto’s.

Ik was dól op make-up, keek er vele video’s over (make-up stashes, tutorials etc.) en kocht wekelijks nieuwe beauty producten.

Toen ik steeds vaker de vraag kreeg waarom ik geen blog begon, besloot ik dat anoniem (later niet meer) te proberen op 24 maart 2014.

Al snel had ik mijn eerste samenwerkingen voor elkaar, ontving ik perspakketjes en mocht ik naar events van merken zoals Primark.

Ik dacht echt dat ik gelukkig werd van make-up, maar ik wilde wel altijd weer wat nieuws. Dus heel vervullend was het eigenlijk niet…

Maar wist ik veel. Ik leefde totaal niet bewust en had geen idee van de scheve praktijken in de wereld en mijn eigen binnenwereld.

Gekopmakeup.nl

Dierproefvrije & natuurlijke producten

Door zoveel actief te zijn op internet en in het blogger wereldje te zitten, kwam ik op een gegeven moment wat tegen over dierproeven.

Ik leerde in 2015 dat dat in Europa nog steeds gaande was* en schrok me rot, want ik ben altijd al een enorme dierenliefhebber geweest.

Waarom zouden schattige diertjes die zelf geen make-up dragen, zo enorm moeten lijden of zelfs dood moeten gaan voor mijn make-up?

Zo begon mijn overstap naar dierproefvrije merken. En vanwege puistjes waar ik onzeker over was, deed ik onderzoek naar ingrediënten.

Weer zo’n openbaring waarvan ik dacht: HUH, waarom wist ik dit niet!? Zoveel schadelijks dat we dagelijks op onze huid smeren…

Wil je hier zelf meer over lezen? Check dan onderstaande artikelen:

* inmiddels zijn dierproeven op cosmetica gelukkig verbonden in Europa, maar in China nog altijd niet.

Bewuster leven blog

Minimalisme & duurzaamheid

Waar het dus begon met make-up stash video’s (van die huge make-up collecties), vond ik in 2016 iets dat ik nóg leuker vond.

De make-up stash declutter video’s. Ik heb altijd al van opruimen gehouden en zo kwam ik ook uit bij home declutter video’s.

Ineens was daar het topic ‘minimalisme’, waar ik nog niet eerder over had gehoord. Maar MAN, dat wakkerde een passie in mij aan.

Nu besefte ik me waarom ik altijd kon blijven opruimen, want ik had gewoon teveel spullen. Het was hoog tijd om dat te verminderen.

Ik keek vele video’s over ontspullen en ging aan de slag. Vuilniszakken vol spullen verlieten mijn kamertje, mijn moeder dacht dat ik gek werd ;)

Wat voelde dat bevrijdend! Sindsdien ben ik dan ook zelf gaan delen over minimalisme. En over duurzaamheid, want dat matcht perfect.

Ik leerde door minimalisme in wat voor materialistisch systeem we leven, dat wij daar niet gelukkig van worden en de aarde al helemaal niet.

Al langer was ik bezig met kleine duurzame stapjes nemen, maar dat werd vanaf dat moment steeds meer, net als eerlijke kleding.

Ergens in deze tijd ontdekte ik namelijk ook dat kinderarbeid en slechte werkomstandigheden geen uitzondering zijn in de kledingindustrie.

Ik leerde hoe fast fashion werkt en dat ik daar écht niet meer aan wilde bijdragen. Daarom koop ik sindsdien tweedehands of fair fashion!

Lees daarover ook deze artikelen:

Yoga, meditatie & Sri Lanka

Door mijn chronische hyperventilatie leerde ik dat ik minder moest stressen. En dat ademhaling zo belangrijk is.

Dus ik deed af en toe een meditatie (gelezen op internet, ik Google graag haha) en probeerde eens yoga vanuit huis.

Na mijn afstuderen voelde ik dat ik echt even weg wilde van alles. Daarom vertrok ik in mijn uppie naar Sri Lanka.

Het land waar het Boeddhisme een grote rol speelt, waar ik meditatie- en yoga les kreeg en leerde over dankbaarheid.

Bovendien was ik al een tijdje hier en daar meer bezig met mindfulness, dat werd sinds die maand weg extra versterkt.

Meer weten hierover? Lees dan ook onderstaande artikelen:

Minimalistisch leven Nederland

Uit huis & overstap naar veganistisch eten 

Ik heb gezondheid altijd al belangrijk gevonden, maar besefte me al die tijd niet dat artsen meer leren over ziekte dan over gezondheid.

Hoe groot de (negatieve) impact is van de medicijnindustrie en dat de overheid stuurt wat zogenaamd gezond eten is (schoolmelk etc).

Dat we vlees ‘normaal’ vinden, maar dat het schadelijk is voor dier, mens & milieu. Ik vond het altijd al zielig, dus eet sinds 2016 vegetarisch.

Jaren had ik medicatie gebruikt voor astma, terwijl ik dat niet had. Gelukkig was dat over sinds ik de ‘diagnose’ chronische hyperventilatie kreeg.

Maar ik slikte wel nog de pil en dat voelde op een gegeven moment echt niet goed meer. Daarom stopte ik daarmee in januari 2017.

In de zomer van 2017 ging ik uit huis en werd ik direct veganist, want daar had ik me al een tijdje in verdiept en naartoe gewerkt.

Oké lekkere samenvatting van een heleboel topics haha, maar ik werd me dus steeds bewuster van de maatschappij waar we in leven.

Wil je hier meer over weten, check dan onderstaande artikelen:

Depressie, waardoor ik dichter bij mezelf kwam

Uit huis gaan (en dus alleen zijn) gaf me de ruimte om dichter bij mezelf te komen. Ik ging minder vaak uit en stopte met alcohol.

Ik begon weer met boeken lezen en leerde zo steeds meer over persoonlijke ontwikkeling. Puzzelstukjes over mij vielen op zijn plek.

Beseffen waarom ik was wie ik was en deed wat ik deed kwam hard aan. In 2018 ‘kreeg’ ik een depressie die ruim een halfjaar duurde.

Dankzij mijn parttime baan en bedrijf had ik ruimte om mezelf tijd te geven om te ‘helen‘. Ik las veel boeken en keek nog meer video’s.

En dan over topics als mindset, mindfulness, spiritualiteit, esoterie, psychologie en gezondheid. Er ging wéér een wereld voor me open! 

Ik had veel last van lichamelijke klachten, wat me veel energie kostte (vooral het zoeken naar een oplossing), maar wel erg leerzaam was.

Daardoor ben ik nog veel gezonder gaan eten en begonnen met natuurlijke hormoontherapie, wat me ontzettend goed heeft gedaan.

Wil je hier meer over lezen, check dan onderstaande artikelen:

Mariëlle Green guide

Verdere spirituele & business ontwikkeling

Zoals ik wel vaker uitleg, begon het dus allemaal met bewustzijn over dingen buiten mij en daarna over wat binnen mij speelt.

Van dierproefvrij, natuurlijk, minimalistisch & duurzaam naar minder in mijn hoofd zitten, meer voelen en in verbinding zijn met mezelf.

Over al deze onderwerpen lees, schrijf en praat ik liefst de hele dag (zie mijn visie) én daar help ik sinds een tijdje dus ook graag anderen mee.

Want omdat dit alles lifechanging is geweest voor mij en ik geloof dat de wereld meer bewustzijn nodig heeft, wilde ik hier meer mee doen.

Naast mijn blog besloot ik een coach opleiding te doen en ineens kwam ook reiki op mijn pad, waar ik echt naartoe getrokken werd.

Daarom volgde ik mijn eerste reiki cursus in 2019 en een tweede in 2020. Daarna ben ik direct begonnen met healing sessies op afstand.

Inmiddels teach ik dus alles wat ik door mijn eigen ervaring én tijdens opleidingen/cursussen heb geleerd in mijn dagelijkse leven.

Lees ook mijn nieuwste artikel: hoe te beginnen met bewust leven of check mijn aanbod als je begeleiding kunt gebruiken:

Hopelijk vond je het leuk om te lezen hoe ik steeds bewuster ben gaan leven! Is het herkenbaar voor jou? Wat is jouw aanleiding geweest?

Liefs Mariëlle

2 Reacties

 1. Karien
  8 september 2021 / 11:13

  Hoi Mariëlle,
  Ik volg je via social media en vind je posts altijd inspirerend om te lezen! Ik ben op zoek naar een goede Reiki cursus/opleiding, bij wie heb jij de Reiki cursus gedaan?
  groetjes Karien

 2. Mariëlle
  Auteur
  8 september 2021 / 14:29

  Hi Karien, fijn om te lezen! Ik wil je daarvoor echt aanmoedigen om je gevoel te volgen. Zoek gewoon op reiki en je woonplaats of plekken in de buurt en voel waar jij een ja bij voelt :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.