Er staan inmiddels twee reviews van het merk Inika online en het moge duidelijk zijn dat ik er helemaal verliefd op ben. De producten zijn natuurlijk, dierproefvrijvegan, biologisch en ook nog eens heel mooi. Maar mijn meest favoriete producten van dit merk heb ik nog niet eens gedeeld! Tijd voor de review van de Inika baked mineral foundation & perfection concealer. Kijk je mee naar deze producten?

Inika make-up review

Inika baked mineral foundation & perfection concealer

Tegenwoordig draag ik geen foundation meer. En toch review ik vandaag de baked mineral foundation van Inika. Ik draag geen liquid foundation meer zoals ik dat altijd deed. Dit product van Inika zie ik meer als een poeder dan een foundation. Daar vertel ik zo meer over als ik op beide producten dieper inga.

Inika foundation en concealer

Inika baked mineral foundation

Bij een foundation denk ik altijd aan een vloeibare substantie, maar dit product is toch echt een poeder. Ik zie het ook niet echt als een foundation. In ieder geval: dit product van Inika zorgt voor een perfecte basis. Het is een zachte formule die de huid laat ademen en een lichte tot volledige dekking zou geven.

Inika baked mineral foundation

Inika perfection concealer

En dan de concealer! Ik koos voor deze concealer omdat hij in een handig tubetje zit. Veel natuurlijke concealers zijn wel vloeibaar, maar komen in een doosje en dat vond ik nooit zo handig. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend, maar nog steeds vind ik die van Inika het fijnste werken! Dit product hydrateert, kalmeert en verdoezelt onzuiverheden door onder andere shea butter, aloë vera en groene thee.

Inika perfection concealer

Ingrediënten

Mocht je benieuwd zijn naar de exacte ingrediënten van beide producten, die vind je hieronder:

Foundation: Mica, Zea Mays (Corn) Starch, Octyldodecanol, Hectorite, Squalane, Magnolia Officinalis Bark Extract, Lauroyl Lysine, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Potassium Sorbate, Aqua, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499). 

Concealer: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice *; Titanium Dioxide; Persea Gratissima (Avocado) Oil * Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil *; Glyceryl Stearate Citrate; Cetearyl Alcohol; Cetearyl Olivate; Aqua; Glycerin; Butyrospermum Parkii (Shea) Butter *; Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter *; Sorbitan Olivate; Cocos Nucifera (Coconut) Oil *; Lecithin *; Sodium Levulinate; Glyceryl Caprylate; Tocopherol (Natural Vitamin E); Cetearyl Glucoside; Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract *; Sodium Anisate; Lactic Acid; Glycine Soja (Soybean) Oil; Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang) Oil *; Pelargonium Roseum Leaf (Geranium) Oil *; Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil *; Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil *; Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Seed Oil *; Terminalia Ferdinandiana (Kakadu Plum) Fruit Extract *; May Contain (+/-) Iron Oxides (CI 77492, CI 77491, CI 77499) *Certified Organic

Swatches

Ik kon écht niet wachten om de producten te proberen toen ik ze eenmaal in huis had. Op de een of andere manier had ik er direct al een heel goed gevoel over. Op de foto hieronder zie je links een swatch van de concealer. Deze is lekker licht van kleur en dat heb ik ook wel nodig! De dekking lijkt op mijn hand al goed. Rechts zie je een swatch van de foundation poeder: ook licht en aardig dekkend zo te zien.

Inika foundation en concealer review

Look

Hieronder zie je een basic look, gemaakt met de producten van Inika. Ik bracht de concealer aan op mijn onzuiverheden en vervolgens de foundation poeder. De dekking is zoals je kunt zien niet maximaal, want je ziet wat onzuiverheden terug. Maar die had ik op dat moment nu eenmaal aardig veel en het ziet er met de producten op toch rustiger uit. Ik moet hierbij ook vermelden dat mijn camera onzuiverheden extra lijkt te benadrukken, dus in het echt zie je er een stuk minder van. Inmiddels weet ik ook dat het even duurt voordat de producten zijn ‘geblend’ met mijn huid, daarna zie je er vrijwel niets meer van.

Inika make-up look

Mijn mening

Hoewel deze producten niet zorgen voor een maximale dekking zoals chemische producten dat wel doen, vind ik ze echt heel fijn. Als je eenmaal weet hoe ze werken, kun je ze zo optimaal mogelijk inzetten. Ik gebruik de concealer voor op onzuiverheden en gebruik de foundation poeder voornamelijk op mijn T-zone. De producten werken prettig, zien er mooi uit op de huid (geen cake effect) en hebben een mooie inhoud waar je huid alleen maar baat bij heeft. Ik ga binnenkort maar eens back-ups bestellen, want mijn eerste ronde van deze producten is bijna op. Dit omdat ik ze bijna dagelijks gebruik, zegt genoeg!

Prijs en verkooppunten

De Inika baked mineral foundation kost €36 en de Inika perfection concealer €26. Ik geef toe: dat zijn flinke prijzen. Maar ik besteed tegenwoordig liever wat meer aan kwalitatief goede producten. En je doet er echt ontzettend lang mee (lees maanden). De producten van Inika zijn verkrijgbaar bij Biocareonline!

Liefs Mariëlle