Optidee vezel huidreinigingsdoek review | Geen skincare nodig!?

Voor ik naar Sri Lanka ging, was mijn huid een ramp. Al maanden was mijn huid aan het sukkelen, ik kreeg het maar niet rustig. Ik hoopte dat het snel zou opknappen door de zon. Helaas, de zon deed goed, maar de lucht is daar verontreinigd. Ik moest dus mijn best doen om mijn huid niet NOG erger te laten worden. Gelukkig had ik een Optidee vezel huidreinigingsdoek bij, het is tijd voor een review!

Optidee vezel huidreinigingsdoek

Optidee vezel huidreinigingsdoek

Via via hoorde ik over de Optidee vezel huidreiningsdoek en dat idee was niet geheel nieuw voor mij. Ik heb al eerder de Make-up Eraser geprobeerd: een super goedkope huidreinigingsdoek.

Maar ik wilde nu ook wel eens proberen hoe de Optidee doek werkt.

Optidee vezel huidreinigingsdoek

Duurzaamheid

Zoals je misschien weet, ben ik veel bezig met duurzaamheid. Ik probeer zo min mogelijk te verspillen en geen wegwerpproducten te gebruiken. Watjes en wegwerp washandjes zijn voor mij verleden tijd.

Ik heb wasbare wattenschijfjes aangeschaft en daarom was ik ook benieuwd naar de Optidee vezel huidreinigingsdoek. Deze doek gaat jaren mee en je zou zelfs geen cleanser meer nodig hebben!

Optidee vezel huidreinigingsdoek

Werking

De Optidee vezel huidreinigingsdoek reinigt tot diep in de poriën. Het voordeel daarvan is dat je huidverzorging beter wordt opgenomen en het helpt onzuiverheden te verminderen.

Je kunt de doek gebruiken voor het verwijderen van make-up. Het is daarom ideaal voor dagelijks gebruik én op reis. Als je voor veel ingrediënten allergisch bent, dan is deze doek natuurlijk ook ideaal.

Het is tevens geldbesparend en duurzaam, omdat je er zo lang mee doet. En wat betreft het wassen: de doek is wasbaar tot 95 graden celcius. Bij een normale huid is 40 of 60 graden al genoeg.

Optidee vezel huidreinigingsdoek

Ervaringen met de Optidee vezel huidreinigingsdoek

Ik heb de doek er in Sri Lanka meteen bij gepakt, omdat ik niet wist wat ik met mijn huid aan moest. De doek heeft er voor gezorgd dat onderhuidse ontstekingen verdwenen.

Helaas bleef ik puistjes houden, maar dat komt waarschijnlijk door de verontreinigde lucht. Het reinigen met deze doek maakt je huid ontzettend zacht, je exfolieert namelijk op een milde manier.

Ik vond het erg handig voor mee op reis, maar ik zou het thuis ook blijven gebruiken omdat het goed is voor het milieu én voor mijn portemonnee.

Een product als dit is geweldig voor de gevoelige huid, omdat er verder geen ingrediënten aan te pas komen die je huid kunnen irriteren!

Ook waterproof make-up kun je met de doek eenvoudig verwijderen en dat gaat er in de was gelukkig ook gewoon weer uit.

Optidee verkooppunten & adviseurs (webshop)

Wat betreft huidverzorging zijn er washandjes en reinigingsdoekjes verkrijgbaar. Van de doekjes zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar: wit, lichtblauw, geel en taupe.

Je kunt zelf kiezen hoeveel je er wilt bestellen (bijvoorbeeld 1, 2, 4 of 6). Hoe meer je er bestelt, hoe goedkoper het wordt. Voor één taupe kleurig doekje betaal je €11,95. Voor 6 kleine betaal je €39,95.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website!

EDIT: wat is Optidee eigenlijk?

Ik ben er achter gekomen dat Optidee op een soort ‘blacklist’ staat vanwege Multi Level Marketing (MLM). Dit is een piramidesysteem waarbij men slachtoffers lokt met hoge verdiensten. Dit is echter bedrog en kan nadelige gevolgen hebben voor iemand. Of het waar is, kan ik je helaas niet vertellen. Maar vanwege deze twijfels, sta ik niet meer achter dit merk. Toch staat dit artikel nog online, omdat ik ook dit eerlijk wil delen.

P.S. wil je geen enkel artikel missen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:

26 Comments

 1. 28 december 2016 / 06:38

  Hé, wat interessant! Ik was nog niet bekend met deze vorm van reinigen en eerlijk gezegd had ik nog nooit van zo’n huidreinigingsdoek gehoord. Fijn dat jij er zo blij mee bent. Het is in elk geval handig dat je er zo lang mee kunt doen en dat hij gewoon in de wasmachine kan!

 2. 28 december 2016 / 07:58

  Ik ken het ook niet! Heel interessant inderdaad. Wel fijn dat het gewoon in de wasmachine kan, want anders is het niet zo heel fris. Fijn dat je huid weer helemaal opgeknapt is!

 3. 28 december 2016 / 09:00

  Handig! Ik heb de make-up remover doek van de Action geprobeerd en die vond ik ook fijn. Veel beter dan al die watjes. Maar wat ik me altijd afvraag is hoe vaak je zo’n doek dan kan gebruiken? Of moet je er meerdere aanschaffen?

 4. jeapiebel
  28 december 2016 / 10:38

  Goed dat het je bevalt en dat je hiervoor geen gezichtreiniging en geen wegwerpproducten nodig hebt. Minder weggooien.

 5. 28 december 2016 / 10:47

  Ja, dat scheelt heel veel :)

 6. 28 december 2016 / 10:48

  Leuk dat Action ook zoiets heeft he? Het is inderdaad fijn om meerdere doeken aan te schaffen zodat je ze tussendoor kunt wassen! Ik heb de doek in Sri Lanka een week gebruikt en daarna telkens goed gewassen met zeep. Tussendoor spoel ik de doek heel goed uit!

 7. 28 december 2016 / 10:49

  Helaas is het nu weer minder, maar ik hoop dat het snel weer goedkomt!

 8. 28 december 2016 / 10:49

  Ja, dat vind ik echt super :)

 9. 28 december 2016 / 11:30

  Ik ken dit nog niet, leuk om te zien dat je zo enthousiast bent. Ga me er eens in verdiepen

 10. 28 december 2016 / 11:40

  Wat een super goed idee om dit te gebruiken! Ik heb zelf wasbare wattenschijfjes maar daarvoor heb ik ook nog een cleanser nodig. Gezien ik regelmatig reis lijkt dit mij dus een veel fijner alternatief.

 11. 28 december 2016 / 12:10

  Ik ben echt grote fan van dit soort doeken! =D

 12. 28 december 2016 / 13:46

  Dit klinkt wel heel interessant! Fijn ook dat het zo’n duurzame optie is. De lucht in Sri Lanka klinkt trouwens wel echt slecht als het zo verontreinigd is dat je huid er last van krijgt, ik wist niet dat het zo erg was!

 13. 28 december 2016 / 14:37

  Wat fijn dat het zo goed voor je huid werkt. Ik gebruik ook zoiets alleen dan in een washand vorm.

 14. 28 december 2016 / 15:15

  Dit lijkt me een heel fijne uitkomst als je een gevoelige huid hebt.

 15. 28 december 2016 / 16:10

  Ook heel handig :)

 16. 28 december 2016 / 16:10

  Jawel, too bad :(

 17. 28 december 2016 / 16:10

  Me too :)

 18. 28 december 2016 / 16:11

  Yay, die heb ik ook :) Die wil ik inzetten voor toner!

 19. 28 december 2016 / 16:11

  Wat goed :)

 20. 28 december 2016 / 19:19

  Ik moet ook nog op zoek naar een duurzamere oplossing voor wattenschijfjes, dit lijkt me dus een mooie optie. :) Goed ook om te lezen dat het jou zo goed is bevallen.

 21. 28 december 2016 / 19:43

  Klinkt erg fijn! Ik gebruik ook geen wegwerp rotzooi meer dus dit lijkt me een erg interessant product!

 22. 28 december 2016 / 21:49

  Goede tip zeg! Klinkt erg prettig en handig in gebruik!

 23. 29 december 2016 / 09:42

  Goed bezig :)

 24. 29 december 2016 / 09:42

  Houd mijn blog in de gaten, er komt nog een review van wasbare wattenschijfjes :)

 25. 30 december 2016 / 00:21

  Wat goed dat de onderhuidse ontstekingen verdwenen! Ik zou ook zeker interesse hebben in zo’n doek, omdat ik ook wat duurzamer wil gaan leven.

 26. 30 december 2016 / 13:49

  Zeker eens proberen dan hoor :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.