Pacifica Dream Big mascara review | Natuurlijke & vegan mascara review

Eén van de belangrijkste make-up producten voor mij is een goede mascara. Dat maakt altijd zo’n groot verschil! Hoewel mijn blauwe ogen toch altijd wel opvallen, komen ze pas écht goed tot hun recht als ik mascara op doe. Bovendien lijk ik dan een stuk gezonder en wakkerder haha… Een goede natuurlijke én vegan mascara vinden, is helaas wel een uitdaging. Ik probeerde nu de Pacifica Dream Big mascara.

Pacifica Dream Big Mascara

Pacifica Dream Big mascara (7 in 1 Extending Lash)

Waar ik lange tijd zo goedkoop mogelijke make-up gebruikte, ben ik inmiddels overgeschakeld op een volledig natuurlijke make-up stash. Dat kost wat meer, maar mijn huid is erg blij van de niet schadelijke stoffen.

Het laatste niet-natuurlijke product in mijn stash was mascara, want wat dat betreft ben ik toch wel kieskeurig. Als veganist wil ik een veganistische mascara, maar ik wil óók opvallende wimpers.

Eerder probeerde ik al de Pacifica Stellar Gaze mascara, maar daar was ik niet zo fan van. Ondanks dat was ik altijd nog benieuwd naar de Pacifica Dream Big mascara.

Review Pacifica Dream Big mascara

Pacifica Dream Big mascara ingrediënten

De producten van Pacifica zijn volledig natuurlijk, de ingrediëntenlijst van deze mascara is als volgt:

Aqua, glyceryl stearate se, jojoba esters, glycerin (vegetable), myristoyl pentapeptide-17, tapioca starch, stearic acid (vegetable), cellulose, phospholipids, helianthus annuus (sunflower) seed oil, copernicia cerifera (carnauba) wax, euphorbia cerifera (candelilla) wax), arabic/acacia gum, potassium cetyl phosphate, cocos nucifera (coconut) oil, panthenol (vitamin b), gluconolactone, macrocystis pyifera (brown kelp) extract, hydrolyzed lupine protein, hydrolyzed oryza sativa (rice) protein, sodium benzoate. May contain: Iron oxides CI 77499.

Waar reguliere mascara’s puur wat doen voor de look van je wimpers, biedt deze natuurlijke mascara ook echt verzorging. Onder andere door jojoba, kokosolie en vitamine B.

Pacifica mascara ingrediënten

Het borsteltje van de Pacifica Dream Big mascara

Pacifica schrijft groots over dit product: een 7 in 1 mascara. Hij zou o.a. lengte, volume, krul, verzorging en een intense kleur bieden. Om dat waar te maken, heeft de mascara een 2 in 1 borstel.

Dat houdt in dit geval in dat je aan de top van de dop kunt draaien om het borsteltje korter en dikker of juist langer en dunner te maken. Door de foto hieronder begrijp je hopelijk wat ik bedoel ;)

Pacifica Dream Big Mascara

Natuurlijke & vegan mascara look

Ik kon niet wachten om de Pacifica Dream Big mascara te proberen, want ik las er veel goeds over. Op de collage hieronder zie je links mijn wimpers zonder mascara en rechts met mascara.

Om tot deze look te komen, begon ik met de dunne stand. Die geeft kleur en lange, gesepareerde wimpers. Ik maakte het af met de dikke stand, die nog wat meer kleur, krul en volume geeft.

Onder de collage kun je zien hoe mijn uiteindelijke make-up look eruit ziet met deze Pacifica mascara.

Pacifica Dream Big mascara review

Pacifica Dream Big Lash Extending 7 in 1 Mascara

Pacifica Dream Big mascara review

Mmm, ik ben niet zo enthousiast als ik had gehoopt. De mascara maakt je wimpers zeker zwart, langer en krullend. Maar heel veel volume zie ik helaas niet terug, het resultaat blijft heel natuurlijk.

De mascara is vrij droog, er komt niet heel veel van het borsteltje af. Het klontert daarom gelukkig amper, maar daardoor is het resultaat niet zo opvallend als ik had gehoopt.

Daar komt bij dat de mascara bij mij niet goed blijft zitten gedurende de dag. Vooral van mijn onderste wimpers verdwijnt de mascara naarmate de dag vordert.

Ik heb al een aantal keer de vraag gehad of ik niet goed had geslapen toen ik deze mascara droeg. Nu maakt het me niet uit wat andere mensen denken, maar ik houd zelf ook echt van flinke wimpers.

Kortom: een prima mascara als je houdt van een natuurlijke look, maar buiten dat blijft ie ook niet de hele dag zitten. Daarvoor vind ik hem dan vrij prijzig en dus kies ik liever voor Boho of Inika!

Vind je natuurlijk niet zo belangrijk, maar wil je wél een vegan mascara? Hierbij nog 2 vegan mascara’s die ik eerder probeerde en die bijna allemaal budgetproof zijn:

Prijs & verkooppunten van Pacifica

De Pacifica Dream Big mascara is over het algemeen alleen online verkrijgbaar. Ik bestelde hem bij Biggreensmile voor €24,99. Maar je vindt dit natuurlijke & vegan merk ook bij Bio-Amable en Shizo.

Overigens vind ik het verder wel een heel mooi en fijn merk. Ik probeerde eerder al een lipgloss, oogschaduw palette en natuurlijke parfum.

Wat is jouw ultieme favoriete mascara? Let me know, ik probeer hem graag!

Liefs Mariëlle

Volg:

6 Comments

 1. 29 januari 2019 / 20:45

  Wat grappig dat je de dikte van het borsteltje kunt instellen, ik houd wel van dat soort innovatieve dingetjes! Wel heel jammer dat hij niet goed blijft zitten, ondanks het mooie resultaat. Dat hij de hele dag blijft zitten vind ik toch wel één van de belangrijkste aspecten van een mascara!

 2. Mariëlle
  Auteur
  30 januari 2019 / 13:51

  Haha ja, cool hè? En dat van zo’n bewust merk! Ik vind dat inderdaad ook erg belangrijk!

 3. Linda
  6 februari 2019 / 08:13

  Ik ben fan van de Dr. Hauschka volume mascara, zo’n beetje de enige natuurlijke vegan mascara waarvan mijn wimpers ook echt mooi aangezet worden en dit gedurende de dag blijft zitten. Ik heb van mijzelf al vrij zware en donkere wimpers, de gewone versie van Dr. Hauschka vond ik dan ook niet zo’n groot succes als de volume variant.

 4. Mariëlle
  Auteur
  6 februari 2019 / 13:46

  Hi Linda!:) Ik ken de Dr. Hauschka (volume) mascara, maar deze is helaas niet vegan :( Hij bevat onder andere bijenwas en zijde, dus vandaar dat ik hem niet probeer! Het merk is gelukkig wel dierproefvrij en biologisch, maar veganistisch is dat product helaas niet. Toch bedankt voor je comment <3

 5. Thea
  14 februari 2019 / 15:28

  De mascara van ilia is dacht ik ook natuurlijk.
  Ik heb deze en bevalt echt goed, nog een goede natuurlijke mascara is eentje van eveline ook echt super

 6. Mariëlle
  Auteur
  15 februari 2019 / 12:41

  Dankjewel voor je tips Thea, ik ga op onderzoek uit! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.