Paula’s Choice Skin Perfecting BHA Liquid review | Oplossing bij acne?

Dit jaar maakte ik kennis met Paula’s Choice, waar ik al lang benieuwd naar was. Ik bestelde namelijk vier producten, om mijn routine te verbeteren en beter af te stemmen op mijn huidtype. Gezien ik een droge huid heb, maar ook last heb van onzuiverheden, wilde ik dit product eens proberen. De Paula’s Choice skin perfecting BHA liquid is namelijk een geliefd product en ik review hem vandaag.

Paula's Choice Skin perfecting BHA liquid

Exfoliëren

Eind 2015 zag ik het nut van een exfoliator pas in, wat is dat fijn! Ik scrub mijn huid nooit, omdat mijn huid droog en erg gevoelig is.

Maar door mijn onzuiverheden moet ik mijn huid wel helpen vernieuwen. En dat doe ik dus met een exfoliator, ik gebruikte eerst die van Kiehl’s.

Maar Kiehl’s is niet dierproefvrij, dus ik ging op zoek naar een fijne vervanger. Ik kwam al snel uit bij Paula’s Choice, die veel verschillende producten heeft.
Paula's Choice Skin perfecting BHA liquid

Paula’s Choice Skin Perfecting BHA Liquid

Net zoals bij andere producten van Paula’s Choice bevat de verpakking veel informatie. De skin perfecting exfoliant is een 2% BHA liquid, je hebt dit ook in een gel vorm.

BHA staat voor betahydroxyzuur, dit zorgt ervoor dat de huid zich vernieuwd. Dit product zorgt voor een egale huid, het vermindert roodheden en het versterkt de huid.

Het zuivert de poriën en daarom is het ook zo goed om te gebruiken tegen acne. Het is wel van belang om je huid te beschermen tegen de zon als je dit gebruikt.
Paula's Choice Skin perfecting BHA liquid

Ingrediënten

Op de foto hierboven kun je de gebruiksaanwijzing lezen. Tevens staan daaronder de ingrediënten van dit product vermeld. De Paula’s Choice Skin Perfecting BHA Liquid is parfumvrij.

Het percentage staat voor de krachtigheid, je huid moet hier aan wennen. Daarom moet je het gebruik van dit soort producten eerst rustig opbouwen.

Het is afhankelijk van je huidtype hoe vaak je dit product het beste kunt gebruiken.

P.S. inmiddels mijd ik chemische ingrediënten in cosmetica.

Werking

Ik heb dus de liquid vorm en dat ziet er op een watje uit als een tonic. Je gebruik de Paula’s Choice Skin Perfecting BHA Liquid ook een beetje zo.

Je past dit toe na het reinigen van je gezicht met een cleanser en toner. De Paula’s Choice Skin Perfecting BHA Liquid heeft een milde geur.

Ik gebruikte al een exfoliator dus hoefde het gebruik niet meer op te bouwen. Omdat het de huid kan uitdrogen moet je dat anders wel rustig aan doen.
Paula's Choice Skin perfecting BHA liquid

Mijn mening

Ik weet inmiddels dat een exfoliant voor mijn huid heel belangrijk is. Maar het is eigenlijk voor elk huidtype goed, want het doet veel voor je huid.

Ik gebruik dit product niet dagelijks, maar vind het fijn om het in huis te hebben. Op de dagen dat ik geen masker gebruik, breng ik dit aan op ‘probleemzones’.

Op de wat langere termijn blijven puistjes dan uit, omdat je huid zich beter vernieuwt. Ik vind het dus echt een fijn product en zal er zeker een grotere variant van kopen als deze op is.

Prijs en verkooppunten

Dit mini flesje van 30 ml kost €9, deze raad ik je aan wanneer je het eerst eens wilt proberen. Je hebt ook een versie van 118 ml, deze kost je €31,90.

Paula’s Choice is geen goedkoop merk, maar wel een erg goed merk. Mijn huid heeft in ieder geval baat bij dit merk. En zoals ik hierboven al schreef is Paula’s Choice dierproefvrij, YES!

Liefs Mariëlle

Volg:

17 Comments

 1. 24 november 2016 / 08:30

  Klinkt heel erg goed. Ik heb nog een lijn van Paula’s Choice thuisliggen die ik nog uitgebreid moet gaan testen. Ben heel benieuwd wat ik er van ga vinden. Volgens mij zit deze Exfolliant er ook tussen!

 2. 24 november 2016 / 08:54

  Dit klinkt interessant, misschien ga ik deze ook proberen. Benieuwd of het wat kan doen voor mijn huid.

 3. 24 november 2016 / 10:31

  Toevallig heb ik vandaag de andere in huis gekregen: de AHA-versie met 8% glycolzuur. Voor het eerst dat ik een product van Paula’s Choice ga proberen! Ik heb wel al ervaring met glycolzuur en dat beviel goed. Ben benieuwd!!

 4. 24 november 2016 / 12:16

  Ik hou echt van deze exfoliant! Ik gebruik élke dag een exfoliant en mijn huid wordt er zo veel beter van. Maar jij hebt van jezelf al een mooie huid =D

 5. 24 november 2016 / 12:44

  Ik vind het toch een vrij kostbaar product. Als ik de hele lijn wil proberen moet ik mijn faillissement aan gaan vragen, haha. Misschien toch inderdaad een keer wat mini’s aanschaffen.

 6. 24 november 2016 / 13:52

  Ik lees altijd zoveel positieve reacties, maar zelf zie ik echt 0 verschil. Zo jammer!

 7. 24 november 2016 / 16:14

  Dat klinkt wel erg goed!

 8. 24 november 2016 / 19:43

  Wat fijn dat je er zo tevreden over bent! Ik zit ook al een tijdje te twijfelen om zoiets te proberen, vind Paula’s choice inderdaad wel duur, misschien ga ik binnenkort eens een proefflesje aanschaffen.

 9. 25 november 2016 / 09:20

  Jaaaaa!!! Zo fijn dat je deze nu reviewt omdat je zo veel positieve verhalen erover leest waarvan bij sommige de vraagtekens boven je hoofd hangen, haha. Lijkt me echt fijn, deze! Helemaal ook voor de droge huid.

 10. 26 november 2016 / 03:04

  Wat leuk om te horen!!

 11. 26 november 2016 / 03:05

  Heel slim! :)

 12. 26 november 2016 / 03:06

  Haha nu helaas niet :(

 13. 26 november 2016 / 03:06

  Ik ook!!

 14. 26 november 2016 / 03:06

  En het is dierproefvrij dus go :D

 15. 26 november 2016 / 03:06

  Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.