What I Eat In A Day As A Vegan [2] | Gezond & glutenvrij

Oeps! De laatste ‘What I Eat’ video plaatste ik in april en ik nam me nog zo voor om het vaker te doen. Bij bloggen en vloggen komt zoveel kijken dat je gewoon niet aan alles toe komt… En er is toch echt wel wat veranderd in mijn eetpatroon sinds die video. Omdat er ook op Instagram veel vraag naar was, deel ik nu toch echt een nieuwe What I Eat In A Day As A Vegan video. Ik hoop dat het je inspiratie geeft!

What I Eat Vegan

Hoe ik at en nu eet als veganist

In mijn eerste What I Eat video zie je toevallig allemaal recepten die ik nu nog steeds gebruik, weliswaar met kleine aanpassingen.

Zo maak ik mijn smoothies bijvoorbeeld nu met boerenkool in plaats van met spinazie (lees: voedselintolerantie) en eet ik nu salades met zelfgemaakte dressing.

Maar op dat moment at ik nog veel volkoren producten (brood en pasta), plantaardige yoghurt, vegan ijs en soja producten.

Nu mijd ik bepaalde voeding omdat ik er intolerant voor schijn te zijn én omdat ik zo onbewerkt mogelijk probeer te eten. Soja vermijd ik in verband met mijn hormoonhuishouding.

Voor mijn suikerspiegel, energiepijl, een blije buik en een stralende huid, let ik op toegevoegde suikers. Ik ben bewuster gaan eten (ook rustiger en met beter kauwen) en ik voel me NOG beter!

What I Eat In A Day As A Vegan

Tot zover hoe ik anders eet ten opzichte van een paar maanden geleden. Het zijn veel veranderingen en het heeft me veel research en denkwerk gekost.

Ik heb wel écht geprobeerd om er geen stress van te krijgen, want dat moet ook weer niet de bedoeling zijn. Nu ben ik dichtbij de balans die ik graag wil.

In de video geef ik voorbeelden van wat ik als veganist zoal eet qua ontbijt, lunch, avondeten en snack.

Ik luister hierbij goed naar mijn lichaam om na te gaan of ik honger of trek heb en waar ik zin in heb (intuitive eating, later meer hierover!). Onder de video som ik alles nog even op (incl. recepten)

Ontbijt: kleine Cantaloupe meloen

Lunch: banana pancakes

– 75 gram havermeel
– 125 ml amandelmelk
– 0,5 banaan + flink wat kaneel
– kokosolie + kokosrasp + chocolade druppels + frambozen

Dit recept is geïnspireerd op het recept van wateetjedanwel.nl.

Diner: springrolls + falafel & rauwkost

– 3 rijstvellen
– wokgroenten (deze waren van Lidl)
– pindakaas + coconut aminos + water

Snack: Vivani 75% cacao van Ekoplaza

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik op dagelijkse basis eet. Natuurlijk eet ik niet elke dag precies hetzelfde, maar ik heb wel een aantal basisrecepten in mijn hoofd zitten waar ik graag op terug kom. Wellicht is het leuk als ik eens een ‘What I Eat in A Week’ video deel, voor een beter beeld.

Mocht je nog vragen hebben, laat dan gerust een reactie achter. Wat is jouw favoriete maaltijd hiervan?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je nog meer vegan food inspiratie? Volg me dan op Instagram, daar post ik dagelijks foodporn!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Ginger
    29 augustus 2018 / 11:55

    Leuk en inspirerend! Probeer zelf zo min mogelijk dierlijke producten te eten en sinds ik op mezelf woon gaat dat ook een stuk beter. Ik mis alleen nog de nodige inspiratie.. 🙂

    • Mariëlle
      Auteur
      29 augustus 2018 / 18:47

      Wat goed en wat leuk 🙂 Kijk zeker eens op mijn Youtube kanaal, daar staan al meerdere van deze video’s online. Tevens komen er korte receptvideo’s aan 🙂 Op mijn Instagram account (@thegreenguidenl) vind je overigens ook dagelijks lekkere food foto’s ter inspiratie! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   56
26   128
162   164
38   102
13   68

Follow on Instagram