What I Eat In A Day As A Vegan | Gezond & glutenvrij

Ik krijg ontzettend veel vragen over wat ik eet als veganist. En dat vind ik niet gek, want die vraag stelde ik zelf ook aan veganisten toen ik nog niet vegan at. Inmiddels weet ik dat veganistisch eten heel simpel kan zijn. In dit artikel deel ik de What I Eat In A Day As A Vegan video’s die ik heb gemaakt!

Vegan lunch

Hoe ik at en nu eet als veganist

In mijn eerste What I Eat video zie je toevallig allemaal recepten die ik nu nog steeds gebruik, weliswaar met kleine aanpassingen.

Zo maak ik mijn smoothies bijvoorbeeld nu met boerenkool in plaats van met spinazie (lees: voedselintolerantie) en eet ik nu salades met zelfgemaakte dressing.

Maar op dat moment at ik nog veel volkoren producten (brood en pasta), plantaardige yoghurt, vegan ijs en soja producten.

Nu mijd ik bepaalde voeding omdat ik er intolerant voor schijn te zijn én omdat ik zo onbewerkt mogelijk probeer te eten. Soja vermijd ik in verband met mijn hormoonhuishouding.

Voor mijn suikerspiegel, energiepijl, een blije buik en een stralende huid, let ik op toegevoegde suikers. Ik ben bewuster gaan eten (ook rustiger en met beter kauwen) en ik voel me NOG beter!

What I Eat In A Day As A Vegan

Tot zover hoe ik anders eet ten opzichte van een paar maanden geleden. Het zijn veel veranderingen en het heeft me veel research en denkwerk gekost.

Ik heb wel écht geprobeerd om er geen stress van te krijgen, want dat moet ook weer niet de bedoeling zijn. Nu ben ik dichtbij de balans die ik graag wil.

In de video’s hieronder geef ik voorbeelden van wat ik als veganist eet qua ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Wat ik eet op een dag als veganist

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik op dagelijkse basis eet. Natuurlijk eet ik niet elke dag precies hetzelfde, maar ik heb wel een aantal basisrecepten in mijn hoofd zitten waar ik graag op terug kom. Wellicht is het leuk als ik eens een ‘What I Eat in A Week’ video deel, voor een beter beeld.

Mocht je nog vragen hebben, laat dan gerust een reactie achter. Wat is jouw favoriete maaltijd hiervan?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je nog meer vegan food inspiratie? Volg me dan op Instagram, daar post ik dagelijks foodporn!

Volg:
Deel:

2 Reacties

 1. Ginger
  29 augustus 2018 / 11:55

  Leuk en inspirerend! Probeer zelf zo min mogelijk dierlijke producten te eten en sinds ik op mezelf woon gaat dat ook een stuk beter. Ik mis alleen nog de nodige inspiratie.. :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  29 augustus 2018 / 18:47

  Wat goed en wat leuk :) Kijk zeker eens op mijn Youtube kanaal, daar staan al meerdere van deze video’s online. Tevens komen er korte receptvideo’s aan :) Op mijn Instagram account (@thegreenguidenl) vind je overigens ook dagelijks lekkere food foto’s ter inspiratie! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

20   87
27   179
10   128
16   96
21   161

Follow on Instagram