Duurzaam scheermes | Zero waste scheren voor vrouwen

In maart 2017 bezocht ik Veggie World en ik kocht daar ein-de-lijk een duurzaam scheermes. Het is mijn doel om duurzamer te leven en zero waste scheren hoort daar absoluut bij. Nadat ik me verdiepte in een milieuvriendelijk scheermes, wist ik dat het ook voor vrouwen geschikt ik. In dit artikel deel ik graag mijn ervaring met een ouderwetse safety razor. Het was even wennen, maar ik ben er erg blij mee!

Duurzaam scheermes gebruiken

Duurzaam scheermes (zero waste scheren)

Hoewel ik altijd wist dat er veel plastic in de zee belandt, drong het pas echt tot me door in Sri Lanka. En dat was voor mij de druppel om over te gaan op een veiligheidsscheermes.

Je hoeft dan namelijk geen plastic wegwerpmesjes meer te gebruiken, maar een old skool safety razor van metaal. Het enige dat je vervangt zijn de mesjes en ook die zijn gewoon van staal!

Op deze manier verspil je zo min mogelijk en is het dus de beste zero waste optie qua scheren.

Duurzaam scheren

Milieuvriendelijk scheren met ouderwetse scheermesjes

Hoelang doe jij met een wegwerpscheermesje? Dit duurzame scheermes gaat met de juiste zorg (en dat is heel makkelijk) nog wel járen mee. Voorlopig hoef ik dus even niets meer aan te schaffen!

Dat is niet alleen fijn voor mijn portemonnee én gemak, maar ook voor het milieu. Ook de mesjes gaan lang mee, want je kunt beide kanten gebruiken. Uiteindelijk kun je de scheermesjes recyclen.

Scheermes duurzaam

Safety razor met losse mesjes voor vrouwen

Hieronder zie je de onderdelen van de safety razer. Wellicht komt dit scheermes je bekend voor? Veel mannen gebruikten het vroeger al en tegenwoordig is het weer helemaal hip, ook voor vrouwen.

Je kunt de bovenkant losdraaien om het mesje te vervangen, dan zie je de losse onderdelen. Bij het scheren moet je het mesje in een iets andere positie houden, maar voor de rest werkt het hetzelfde.

Veiligheidsscheermes kopen

Mijn ervaring met een duurzaam scheermes als vrouw

Ik moet toegeven, het heeft even geduurd voordat ik het veiligheidsscheermes echt ging gebruiken. Ook al heeft het ‘veiligheid’ in de naam, ik was toch bang om me te bezeren.

En het is wel even wennen om met zo’n zero waste scheermes te scheren, zeker voor het moeilijkste onderdeel bij vrouwen (get it haha?). Maar oefening baart snel kunst, ik vind het super fijn werken!

Als beginner kun je kiezen voor de minst scherpe mesjes, daarmee kun je je praktisch niet bezeren. Dan kun je mooi even wennen en ben je voor je het weet over op een mooi duurzaam alternatief.

Veiligheidsscheermes kopen

Ik kocht mijn safety razor bij Shopzuiver. Het veiligheidsscheermes kost bij hen €37,95 en het setje van 5 mesjes kost maar €1,45. Het scheermes is dus even een investering, de mesjes zijn spotgoedkoop.

Tot nu toe vind ik het het nog helemaal waard! Er zijn nog geen gebruikssporen zichtbaar en ik doe nog steeds met hetzelfde pakje mesjes (ik scheer me ongeveer eens per week). Heel blij met dit item!

Gebruik jij ook al duurzaam scheermes?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

18 Reacties

 1. 20 december 2017 / 07:57

  Mijn vriend heeft er zo eentje. Ik vind het er vooral erg mooi en stijlvol uitzien. Fijn dat het natuurlijk ook minder belastend voor het milieu is.

 2. 20 december 2017 / 11:07

  Fijn dat de safetyrazor je zo goed bevalt! Wij verkopen alleen ‘gesloten kammen’. Zelf gebruik ik deze houder van Fatip met de Astra mesjes al zo’n jaar en ik heb me nog nooit bezeerd. Een gesloten kam is voor vrouwen het veiligste en beste.

  • Mariëlle
   Auteur
   20 december 2017 / 14:44

   Bedankt voor je toelichting Astrid, super handig! 🙂

 3. 20 december 2017 / 15:22

  Oh wat tof! Ik kende dit helemaal niet. Ik gebruik geen wegwerpscheermesjes meer, vind het ook gewoon niet prettig in gebruik. Ik gebruik er 1 waar ik losse mesjes voor moet kopen. Deze zijn trouwens wel erg goedkoop voor een extra set losse mesjes. Zeker een fijn artikel 😀

 4. 20 december 2017 / 18:51

  Ik vind hem er wel ja…..ehm hoe moet ik het zeggen?! alsof het uit de jaren 0 komt haha, maar aan ene kant ook wel stijlvol.

  • Mariëlle
   Auteur
   20 december 2017 / 21:15

   Haha ik denk dat stijlvol het juiste woord is 🙂

 5. 21 december 2017 / 14:27

  Fijn dat hij zo goed bevalt en dat er steeds meer duurzame opties komen!

 6. 21 december 2017 / 22:15

  Ik zit ook vol ongeduld te wachten tot mijn voorraadje wegwerpmesjes op is om zoiets aan te schaffen!

 7. 27 december 2017 / 22:41

  Hihi, ik durfde ook haast niet te beginnen! Ik las dat het best lastig was in het begin, maar ik heb me helemaal niet gesneden en ben er nu superblij mee.

  • Mariëlle
   Auteur
   28 december 2017 / 20:57

   Ik heb me van de week één keer bezeerd, maar toen wilde ik het snel snel doen haha… En al heb je een plastic scheermesje, als je dat snel snel doet, dan bezeer je je ook 😛

 8. 7 juni 2018 / 12:52

  Echt duurzaam scheren met een klassiek scheermes (Krabber),er scheert inderdaad niets beter,en het geeft een goed gevoel.Beter voor het milieu en beter voor de huid.

 9. Snowhite
  29 oktober 2018 / 21:29

  Nog een betere optie is de haartjes laten lazeren heb je helemaal geen scheermes nodig

  • Mariëlle
   Auteur
   29 oktober 2018 / 22:12

   Heb ik ook eens overwogen ja 😉 Maar ik heb begrepen dat het niet je hele leven weg blijft, de kosten kunnen nogal oplopen en ik vind het lastig in te schatten of dit nu gezond is of niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

60   118
8   92
8   76
23   183
18   64

Follow on Instagram