Vegan voor Dummies boek review | Veganistisch eten voor beginners

Hoewel ik inmiddels al meerdere boeken heb gelezen over veganisme, kende ik nog geen boek dat echt gericht is op beginnen met veganistisch eten. Tot ik onlangs het Vegan voor Dummies boek van Joke Reijnders in mijn brievenbus vond. Het boek bestond al in het Engels, maar is nu ook beschikbaar in het Nederlands. Ideaal voor ‘vegan beginners’ en omdat ik dat tof vind, review ik het boek in dit artikel!

Vegan voor dummies boek

Meer leren over veganisme? Vegan voor Dummies boek!

Helaas heeft veganistisch eten/leven nog steeds het imago dat het moeilijk zou zijn. Maar eerlijk? Voor mij is het dealen met de mensen die er commentaar op hebben nog het lastigste ;)

Ik leef (dus niet alleen eet) nu ruim een jaar als veganist en dat bevalt me ontzettend goed. Ik heb er totaal geen moeite mee om het vol te houden, zelfs niet als ik op vakantie ben.

Maar toen ik nog non-vegan was, heb ik me er wel even in verdiept. Want ik geef toe: het heeft wel enige voorbereiding nodig. Daarom is het zo tof dat er nu een Nederlands Vegan voor Dummies boek is!

Vegan worden boek

Onderwerpen in het Vegan voor Dummies boek

In het Vegan voor Dummies boek vind je niet alleen uitleg over begrippen als ‘vegetariër’ en ‘veganist’ (want wat is nu het verschil?), maar ook verschillende redenen waarom veganistisch eten goed is.

Qua voeding vind je niet alleen informatie over voedingsstoffen binnen krijgen als veganist, maar ook een vegan voorraadkast lijst, allerlei kooktechnieken en uitleg over non-vegan E-nummers.

Verder bevat het boek bijvoorbeeld tips over vegan kleding (denk aan items zonder wol), plantaardige alternatieven voor leer en zelfs waar je op kunt letten als je een sport wilt beoefenen als veganist.

Tot slot: een vegan boek zou een vegan boek niet zijn als je er ook niet een heleboel recepten in vindt! Bijvoorbeeld voor hartige en zoete gerechten, vegan ontbijtjes en ideeën om restjes eten te gebruiken.

Vegan voor dummies boek review

Een handig vegan voor beginners boek

Hoewel ik zelf dus al een tijdje veganist ben, vind ik het een leuk en prettig boek om te lezen. De ‘Dummies’ boeken zijn altijd informatief en overzichtelijk, waardoor ze makkelijk te lezen zijn.

Als ‘ervaren’ veganist wist ik veel dingen al, maar het is altijd goed om je kennis als het ware weer even op te frissen. Zo ben ik bijvoorbeeld heel slecht in het onthouden van feiten over de vleesindustrie.

En dat zijn nu juist belangrijke redenen waarom iemand wellicht veganist wil worden. Uiteraard kun je dit boek ook lezen als je niet per se veganist wilt worden, maar wel wat vaker plantaardig wilt eten.

Of wellicht ken je een veganist en wil je begrijpen waarom die persoon dat is of wat die persoon mag eten als hij/zij bij je op bezoek komt. In het boek worden een heleboel veelgestelde vragen beantwoord!

Vegan voor dummies joke reijnders

Vegan voor Dummies boek review

Inmiddels heb ik al meerdere vegan boeken gelezen zoals De Vegarevolutie en Veganistisch koken (100 recepten), maar die zijn niet zozeer gericht op beginnen met veganistisch eten.

In De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool wordt zeker ook uitgelegd waarom veganistisch eten verstandig is (voor jezelf en het milieu) en daar vind je ook recepten in, dus dat boek raad ik nog steeds enorm aan.

Maar het Vegan voor Dummies boek is wat mij betreft erg welkom, omdat steeds meer mensen zich afvragen wat veganistisch eten inhoudt en omdat ze willen beginnen met (vaker) plantaardig eten.

Als je op zoek bent naar een ‘vegan beginners boek’, je jouw kennis weer even op wilt frissen om je motivatie op te krikken of om anderen weer te kunnen inspireren, dan raad ik dit boek zeker aan!

P.S. geen zin om een boek te kopen & lezen? Ik schreef een uitgebreid ‘vegan voor beginners‘ artikel :)

Prijs & verkooppunten

Het Vegan voor Dummies boek is verkrijgbaar bij boekhandels, maar natuurlijk ook bij Bol.com. Ik denk dat het een hele leuke cadeautip is voor de feestdagen, want het heeft een prima prijs van €19,99.

Extra tip: geef het boek door aan vrienden, familieleden en collega’s als je het zelf gelezen hebt, dan inspireer je er weer anderen mee. Kende jij dit boek al?

Liefs Mariëlle

Ik heb dit boek ontvangen ter review.

Volg:

4 Comments

 1. 2 december 2018 / 12:51

  Leuk! Ik heb er ook eentje gekregen en die geef ik binnenkort door aan mijn stiefmoeder, want zij is ook geïnteresseerd in veganisme. Handig boek :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  2 december 2018 / 15:37

  Kijk, jij geeft hem ook lekker door, goed bezig :D

 3. 22 december 2018 / 23:26

  Wat interessant. Ik ga vanaf 1 januari veganistisch eten (ben al heel lang vegetariër), maar het lijkt mij een inspirerend boek voor nét even die extra informatie. :)

 4. Mariëlle
  Auteur
  23 december 2018 / 09:50

  Wat goeeeeed! Als je vragen hebt: je weet me te vinden ;) Er komen sowieso meer vegan artikelen online in 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.