4 jaar geleden begon ik met bloggen. Mijn dank aan jou!

Het voelt onwerkelijk, maar het is echt waar: mijn site bestaat vandaag 4 jaar! En dat rijmt haha. 4 jaar geleden begon ik met bloggen, totaal zonder doel. Maar kijk wat het me tot nu toe heeft opgeleverd. Ik ben dankbaar voor wat ik heb geleerd en ik ben jou als lezer natuurlijk eeuwig dankbaar dat je telkens weer terugkomt om mijn artikelen te lezen. Daarom deel ik vandaag een klein extra artikel. Lees je mee?

4 jaar geleden begon ik met bloggen

Precies 4 jaar geleden begon ik met bloggen

4 jaar geleden begon ik met bloggen. Ik had een Instagram account en kreeg steeds vaker de vraag waarom ik geen blog had. Ik besloot dat gewoon eens een kans te geven en wel op 24 maart 2014.

Het begon allemaal op een simpele website en ik blogde eerst zelfs anoniem. Maar al gauw merkte ik hoe ontzettend leuk ik het vond en vond ik het oké om mijn gezicht te tonen.

Little did I know dat het verslavend zou zijn en dat er zoveel moois op mijn pad zou komen. Ik heb tot nu toe veel geleerd, anderen geïnspireerd, leuke mensen ontmoet en mooie samenwerkingen mogen doen.

Gekopmakeup.nl werd Thegreenguide.nl

Wat je wellicht niet weet als je mijn blog net volgt, is dat ik begon met bloggen op gekopmakeup.nl. Ik was dus puur een beauty blogger en ik reviewde van alles en nog wat…

Maar ik leerde steeds meer en besloot over te gaan op dierproefvrije & natuurlijke producten en fair fashion. Ook werd ik veganist, ging ik meer reizen en me richten op minimalisme en duurzaamheid.

Daardoor dekte de naam Gekopmakeup.nl de lading op een gegeven moment niet meer. Maar ik wist lange tijd niet welke naam ik dan wél wilde.

In oktober 2017 kwam de naamsverandering er eindelijk van, Gekopmakeup.nl stopte niet maar de naam werd gewijzigd naar Thegreenguide.nl.

Wat ik leerde dankzij mijn blog

Het zit hem in de kleinste dingen als ik zeg dat ik ontzettend veel heb geleerd. Van het gebruiken van een WordPress website tot een spiegelreflex camera.

En van hoe de PR wereld (persbureau’s die merken vertegenwoordigen) werkt tot hoe je geld kunt verdienen met je blog.

En wist je dat ik zelfs mijn eigen bedrijf heb kunnen starten dankzij mijn blog? Ik werk als freelancer voor Mariëlle Media, waarbij ik content schrijf en opdrachtgevers help met social media en marketing.

Maar niet alleen op zakelijk vlak heb ik er veel van geleerd, ik heb mezelf ook veel beter leren kennen door mijn blog.

Het is tenslotte mijn persoonlijke blog, ik heb mezelf ontzettend kunnen ontwikkelen! Dankzij mijn blog ontdekte ik mijn passie en ging ik na mijn financiële studie de marketing kant op.

Dankjewel! Wat kan ik voor jou doen?

Dagelijks werk ik hard om mijn blog te onderhouden, maar ook om alles steeds weer te verbeteren. Ik hoor geregeld van lezers dat ze geïnspireerd zijn geraakt door mijn artikelen en video’s. Zo gaaf!

Ik wil je enorm bedanken voor het feit dat je mijn blog bezoekt en ik hoop dat ik je hier nog vaak terug mag zien. Het is mijn doel om jou te inspireren over de onderwerpen die ik belangrijk vind.

Wat kan ik voor jou doen als het aankomt op het verbeteren van The Green Guide? Zijn er artikelen of video’s die je graag wilt zien? Laat het me weten, fijne zaterdag!

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. Wendy (B)
  24 maart 2018 / 08:21

  Proficiat!

 2. 24 maart 2018 / 08:31

  Gefeliciteerd, Mariëlle! Ik lees je blog al geruime tijd met veel plezier. Ik vind het erg fijn om te zien hoe je verandert en steeds meer je draai vindt. Je nieuwe naam dekt de lading inderdaad veel beter. :-)

 3. 24 maart 2018 / 08:58

  Gefeliciteerd met je 4e blog birthday!! Jouw blog heeft inderdaad een behoorlijke transformatie doorgemaakt en dat vond ik heel mooi om te zien hoe je dat met zoveel passie en overtuigingskracht hebt gedaan. Je schrijft nu ook over andere onderwerpen maar ook daarmee weet je mij te inspireren ;-) Ga vooral zo door! Fijn weekend!

 4. 24 maart 2018 / 09:25

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Wat mooi om te horen wat het bloggen je allemaal heeft gebracht en dat je jezelf er ook een stukje door hebt kunnen ontwikkelen. Ik hoop je blog nog lange tijd met veel plezier te kunnen lezen :)

 5. Mariëlle
  Auteur
  24 maart 2018 / 10:57

  Thanks a lot Wendy, fijn weekend :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  24 maart 2018 / 10:57

  Hihi dankjewel jessica <3

 7. Mariëlle
  Auteur
  24 maart 2018 / 10:58

  Absoluut Deb, mega thanks <3 Fijn weekend!

 8. Mariëlle
  Auteur
  24 maart 2018 / 10:58

  Hihi dankjewel Romy, fijn weekend!

 9. 25 maart 2018 / 08:52

  Gefeliciteerd!

 10. Mariëlle
  Auteur
  25 maart 2018 / 15:58

  Thanks :)

 11. 26 maart 2018 / 20:35

  Wat leuk dat je blog al zo lang bestaat! Ik wens je nog vele fijne blogjaren :)

 12. Mariëlle
  Auteur
  26 maart 2018 / 20:45

  Dankjewel Desi :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

30   143
11   125
19   116
26   163
29   150

Follow on Instagram