Minimalistische skincare routine | Natuurlijk & Vegan!

Als je al mijn beauty reviews zou moeten lezen, dan zou je daar héél lang mee bezig zijn. Ik heb de afgelopen jaren, mede door mijn blog, ontzettend veel beauty producten geprobeerd. En dat alles om mijn huid gezond en egaal te krijgen. Maar ik was klaar met een crème hier en een masker daar, ik wilde een minimalistische skincare routine. En dat is me ein-de-lijk gelukt, ik laat hem graag aan je zien!

Minimalistische skincare routine

Mijn huidtype & huidprobleem

Mijn huid heeft heel wat te verduren gehad door alle producten die ik in de afgelopen jaren heb geprobeerd. Op een gegeven moment wist ik niet eens meer wat voor huidtype ik had.

Door het stoppen met de pil werd mijn huid ineens héél vet. Gelukkig is is mijn huid ‘back to normal‘.

Mijn huid kan soms wat droog worden en ik heb snel last van puistjes. Maar het grootste probleem van de afgelopen jaren? Dat was skin picking, waar ik eerder over schreef.

Ik wil hier binnenkort een update over delen, omdat ik van veel dames te horen heb gekregen dat zij hier ook mee kampen.

Eisen die ik stel aan producten

Zoals ik hierboven al schreef, heb ik van alles geprobeerd om mijn huid rustig te krijgen. Maar ik was het beu om dingen te proberen, dat zorgde voor onrust in mijn hoofd.

En dat is natuurlijk ook niet goed voor je huid. Ik koos een paar jaar geleden al voor dierproefvrij en sinds 2016 ook voor vegan producten.

Vervolgens maakte ik de keuze om enkel nog natuurlijke producten te gebruiken. Maar dat had toen nog vooral betrekking op skincare.

Inmiddels gebruik ik ook enkel nog natuurlijke make-up. En uiteindelijk maakte ik ook de keuze om geen foundation meer te dragen.

Maar dan kun je nog steeds héél veel gebruiken als in: het aantal producten dat je gebruikt, maar ook het aantal ingrediënten in die producten.

Ik wilde mijn hoofd én huid rust geven en besloot daarom te gaan voor een minimalist skincare routine!

Minimalistische skincare routine

Om mijn minimalistisch skincare routine samen te stellen, keek ik veel video’s. Ik wilde een routine samenstellen met zo min mogelijk producten, die ook zo min mogelijk ingrediënten bevatten.

Eigenlijk komt het neer op dat je enkel gebruikt wat noodzakelijk is en wat voor jouw huid werkt. Elke huid is anders en heeft dus ook andere dingen nodig.

Ik moest daardoor ook even experimenteren met wat voor mijn huid werkt. Mijn skincare routine bestaat nu uit:

Benieuwd naar hoe mijn minimalistische skincare routine er op dit moment uitziet? Check het hier:

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

12 Reacties

 1. 2 maart 2018 / 11:01

  Wat fijn en goed dat je een routine hebt gevonden die werkt voor jouw huid! Heel erg leuk en inspirerend om te zien 🙂 Zelf gebruik ik nu producten van Beauty Kitchen en daar ben ik ook heel erg tevreden over.

  • Mariëlle
   Auteur
   2 maart 2018 / 11:40

   Hihi dankjewel 🙂 En dat is ook een héél fijn merk!

 2. 2 maart 2018 / 11:37

  Wat een leuke video! Ik zag al op je Instagram dat je helemaal happy bent met je egale huidje, en terecht! Ik heb zelf nog nooit van actieve kool gehoord voor je gezicht (behalve die enge gezichtsmaskers haha).

  • Mariëlle
   Auteur
   2 maart 2018 / 11:41

   Hihi dankjewel Claire <3 Het doet zoveel voor mijn mood! Maar mijn mood had zeker ook wel invloed op dat het egaal werd 😉 Daar schrijf ik binnenkort nog over! En haha ja die maskers ken ik ...

 3. 2 maart 2018 / 12:58

  Ik ben blij dat je een minimalistische routine gevonden hebt die voor jou werkt. Je ziet er helemaal happy en zelfzeker uit. 🙂

 4. 2 maart 2018 / 14:33

  Hey apple cider daar heb ik nog nooit van gehoord tijdens een skincare routine haha, fijn dat je jouw routine hebt gevonden voor je huid

 5. 2 maart 2018 / 16:44

  Wat fijn dat die natuurlijke producten zo fijn werken. Ik kan er helaas niet goed tegen terwijl ik natuurlijke skincare juist zo fijn vind klinken.

  • Mariëlle
   Auteur
   3 maart 2018 / 11:56

   Wat voor natuurlijke skincare producten heb je geprobeerd? Het kan zijn dat je op een bepaald ingrediënt (zoals lavendel) slecht reageert. Het kan eigenlijk niet zo zijn dat je op ALLE natuurlijke producten slecht reageert!

 6. 4 maart 2018 / 14:01

  Wat fijn dat je een routine hebt gevonden in producten die voor jou goed werken en ook nog eens goed zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

9   45
36   160
10   45
55   123
10   79

Follow on Instagram