Vorig jaar plaatste ik niet één, maar twee vegan food diary artikelen en wat een leuke reacties kreeg ik daarop! Ik stond er van te kijken, omdat ik eigenlijk helemaal geen food blogger ben. Maar er is toch wel veel interesse in wat ik zoal eet als veganist en dat vind ik geweldig om te zien. Nu ben ik echt geen top kok, maar de video van vandaag staat in het teken van: What I Eat In A Day As A Vegan. Let’s go!

What I Eat In A Day

What I Eat In A Day As A Vegan

Om eerlijk te zijn, vond ik het best wel gek om deze What I Eat In A Day video te filmen. Ik vind mezelf echt geen geweldige chef, ook al eet ik zelf altijd lekker. Gezond én lekker eten vind ik namelijk belangrijk, dus daar neem ik de tijd voor en daar doe ik moeite voor.

Maar soms kan ik ook genieten van de meest simpele dingen en ik weet dat niet iedereen daar van houdt. Zo eet ik gerust een hele rode paprika als snack. En geniet ik ENORM van een frietje met ketchup. Ook eet ik elke week wel een keer dezelfde salade, omdat ik hem gewoon heerlijk blijf vinden.

Wat dat betreft ben ik echt niet de moeilijkste. Dankzij veganisme ben ik veel meer dingen gaan proeven en heb ik pas écht leren koken. Ik eet veel bewuster, gezonder en meer gevarieerd.

Wholefoods Plantbased

Veganisme is voor mij geen dieet, maar echt een levensstijl. Als iemand me vraagt of ik bijvoorbeeld ei mag eten, zeg ik altijd dat ik het niet wil eten. Het is een bewuste keuze en die heb ik genomen voor de lange termijn, dus het is géén dieet.

Maar, omdat het woord nu eenmaal vaak gebruikt wordt… Ik eet over het algemeen een wholefoods plantbased ‘dieet’. Dit houdt in dat ik voornamelijk groente, fruit, noten, zaden, pitten, peulvruchten en volkoren granen eet. Ik probeer zo puur mogelijk te eten, maar dat doe ik écht niet altijd.

Ik houd namelijk de 80/20 regel aan: voor 80% eet ik gezond en ik sta mezelf toe om 20% te cheaten. Zo kocht ik laatst een zakje vegan praline paaseitjes bij de Lidl en eet ik in het weekend ook graag eens wat chips of popcorn. En op een festival ga ik standaard voor een frietje met ketchup, mmm!

Wat ik eet op een dag video

Benieuwd hoe een dag in maaltijden er bij mij uitziet? Bekijk de video op mijn Youtube kanaal.

Liefs Mariëlle