12 x vegan food hotspots in Eindhoven | Hier kun je vegan eten!

Sinds 2017 woon ik in Eindhoven, maar ik heb me altijd thuis gevoeld in deze stad. Ik ben gelukkig met mijn appartement en dat ligt niet alleen aan het appartement zelf. Eindhoven is namelijk een perfecte stad voor veganisten. Inmiddels heb ik al een aantal hotspots geprobeerd en ik ken er een aantal die ik wil proberen. In dit artikel deel ik 12 x vegan food hotspots in Eindhoven die je niet wilt missen!

Vegan food hotspots in Eindhoven

Mijn favoriete vegan food hotspots in Eindhoven:

Bij de volgende hotspots ben ik al eens (al dan niet vaker) geweest en deze raad ik zeker aan!

SNCKBR

Hoewel ik geen volgorde heb aangehouden, is dit toch mijn favoriet. SNCKBR is een snackbar, maar dan op een gezonde manier.

Eens per maand organiseren ze Vegan Sundays, maar de rest van de maand zijn er ook heerlijke vegan gerechten. En elke keer als ik er kom, bestel ik de vegan brownie: SO GOOD!

Let op: op internet staat dat SNCKBR Eindhoven helaas permanent gesloten is…

ONS Eindhoven

Bij ONS heb ik ook al meerdere keren gegeten. Het is een fijn restaurant als je zelf veganist bent en bijvoorbeeld gaat uiteten met mensen die dat niet per se zijn.

Een tip: bekijk altijd even social deal voordat je naar ONS gaat, daar vind je vaak wel een leuke actie.

Let op: op de Facebook pagina van ONS staat dat zij helaas gesloten zijn tot (naar verwachting) december 2018 voor het uitrollen van een nieuw concept…

Happiness Café & Happiness Kitchen

Ook leuke locaties zijn Happiness Café en Happiness Kitchen. Dit zijn twee aparte locaties, maar wel met hetzelfde idee: lekker én gezond eten.

Ik geef toe dat ik de kaart prijzig vind, maar ze gebruiken wel de beste ingrediënten. Er zijn verschillende vegan opties en ik haal bij het Café graag gebakjes.

Down Town Gourmet Market

Hier ben ik onlangs voor het eerst geweest en ik plande meteen een tweede bezoek. Binnen de Down Town Market vind je verschillende stands met eten van de Italiaanse tot de Mexicaanse keuken.

Er zijn meerdere vegan opties. Je bestelt bij elk standje zelf je eten, het is echt als een marktje.

Bagels & Beans

Door heel Nederland zitten filialen van Bagels & Beans, zo ook in Eindhoven! Dit is misschien niet de meest originele locatie om te bezoeken als je in Eindhoven bent, maar ik wilde hem zeker even noemen.

Bagels & Beans heeft namelijk een tijdje geleden meer vegan opties aan de kaart toegevoegd.

Happy Italy

Ook dit restaurant is niet per se uniek in Eindhoven, maar ik ben wel blij dat er een filiaal zit. Sinds kort heeft Happy Italy namelijk een vegan pizza op de kaart staan en hij is lekker (en groot)!

Let op, want hier kan het érg druk zijn: rijen tot buiten. Maandagavond is bijvoorbeeld prima te doen.

De Vooruitgang

Als je op ‘De Markt’ in Eindhoven belandt en je wilt daar wat eten, dan is De Vooruitgang een leuke optie. Enkele medewerkers zijn prima op de hoogte van veganisme en dat vind ik een fijn idee.

Ze hebben zelfs vegan wijn en De Vooruitgang serveert ook The Dutch Weedburger, yay!

Grand Café Centraal

Hoewel Centraal geen vegan optie op de kaart heeft staan, heb ik er al een aantal keer met plezier gegeten. Als je reserveert en aangeeft dat je vegan bent, houden ze zelfs rekening met de inkopen.

Het personeel is erg welwillend en denkt graag mee.

Intelligentia ICE 

Zin in een ijsje? Op het leuke Strijp-S vind je de lekkerste ijssalon ever en ze hebben altijd minimaal 12 veganistische smaken. En het is ZO lekker.

Mijn absolute favoriet is het vegan chocolade ijs. Er zijn zelfs ook vegan (en glutenvrije) hoorntjes, maar een bakje kan natuurlijk ook!

Vegan food

Vegan food hotspots in Eindhoven op mijn lijstje:

En de volgende hotspots staan nog op mijn lijstje om te bezoeken.

Falafel Masters

De naam zegt het al, op deze locatie serveren ze falafel maaltijden. En oh, wat houd ik daar van. Het is een vegetarisch Midden-Oosters restaurant met vegan opties.

Ik ben er zelf dus nog niet geweest, maar hoor vaak van anderen dat het een aanrader is. Ik ben mega benieuwd!

Onder de leidingstraat

Ook mega benieuwd ben ik naar Onder de Leidingstraat, op Strijp-S. Het is eigenlijk schandalig dat ik hier nog niet ben geweest, want het zit vlakbij mijn huis en ik lees er veel goeds over.

De website ziet er al veelbelovend uit (met vegan opties), ook hier ga ik maar eens snel naar toe.

Bij Albrecht

De bovenstaande restaurants zijn niet 100% vegan, op de menukaarten vind je namelijk van alles. Wil je écht 100% vegan eten? Dan is ‘Bij Albrecht’ het juiste adres.

Ook hier ben ik helaas nog niet geweest, maar daar wil ik snel verandering in brengen. Een 100% vegan restaurant verdient de aandacht!

12 x vegan food hotspots in Eindhoven

Zo, dat was het voor de 12 x vegan food hotspots in Eindhoven. Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen laten zien dat Eindhoven een top stad is om als veganist te bezoeken.

Ook al heb ik nog niet alle restaurants zelf geprobeerd, door mond-op-mond reclame weet ik dat het allemaal aanraders zijn.

Ken jij nog een leuke hotspot die zeker genoemd moet worden? Laat het hieronder weten!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

6   74
15   102
12   122
4   86
13   93

Follow on Instagram