20+ dierproefvrije merken bij Etos (shampoo, deo & meer)

Wil je weten welke dierproefvrije merken bij Etos verkrijgbaar zijn? Dan heb je het juiste artikel gevonden! Het was lange tijd nog niet zo makkelijk om producten te kopen waarvoor niet op dieren is getest, maar inmiddels vind je het steeds meer bij de drogist. Om je tijd te besparen heb ik in deze blog een lijst opgesteld van welke merken niet dierproefvrij zijn, van welke merken het onduidelijk is én welke merken je wel met een gerust hart kunt kopen. Van make-up en verzorging (zoals dagcrème, shampoo en conditioner) en merken als Nivea tot Neutral: scroll snel verder.

Dierproefvrije merken bij de Etos

Welke merken bij Etos zijn dierproefvrij?

Eerder schreef ik een blog over dierproefvrije cosmetica alternatieven met daarin belangrijke basis informatie.

Als je dat artikel nog niet gelezen hebt, wil ik je vragen om dat eerst te doen, zodat je weet hoe het precies zit.

Het is namelijk helaas nog steeds niet zo makkelijk om te beoordelen welke merken nu ECHT dierproefvrij zijn.

Ik krijg dan ook veel verwarrende (soms boze) reacties en die probeer ik te voorkomen met bovenstaand artikel.

Voor dit artikel ben ik naar een Etos locatie geweest en heb ik in de webshop gekeken naar dierproefvrije merken.

Het assortiment kan per filiaal anders zijn en het verandert geregeld, dus ik kan dat helaas niet continue bijhouden.

Maar met deze lijst – opgedeeld in onderstaande elementen – kun je over het algemeen vooruit:

 • Niet dierproefvrije merken bij Etos
 • Overige merken (= niet bekend)
 • Dierproefvrije merken bij Etos

Tip: sla dit artikel op zodat je hem er zo bij kunt pakken als je in de Etos staat

Etos huismerk producten dierproefvrij

Niet dierproefvrije merken bij Etos

Toen ik me voor het eerst in dierproefvrije merken ging verdiepen, was mijn verwachting totaal verkeerd.

Ik dacht dat dure merken budget zouden hebben om niét op dieren te hoeven testen en dat dus ook niet te doen.

Maar blijkt dat juist vaak grote luxere merken niet dierproefvrij zijn en budget merken wel, toch is dit geen regel.

Helaas zijn merken er vaak ook niet heel duidelijk over en er zijn nog weinig regels qua keurmerk en logo.

Onderstaande merken kun je beter mijden als je dierproefvrij wilt kopen:

 • Adidas
 • Aussie
 • Axe
 • Batiste
 • Biodermal
 • Bioré
 • Bruno Banani
 • Burberry
 • Bvlgari
 • Cacharel
 • Calvin Klein (CK)
 • Clearasil
 • Davidoff
 • Dolce & Gabanna
 • Dove
 • Essie
 • Fa
 • Garnier
 • Gilette
 • Guess
 • Guhl
 • Hugo boss
 • John Frieda
 • Head & Shoulders
 • Kneipp
 • L’oréal
 • Max Factor
 • Maybelline
 • Montagne Jeunesse
 • Naïf
 • Neutral
 • Nivea
 • Olay
 • Palmolive
 • Replay
 • Rexona
 • Rimmel
 • Sally Hansen
 • Sanex
 • Sebamed
 • Schwarzkopf
 • Syoss
 • Tommy Hilfiger
 • Vaseline
 • Veet
 • Wella
 • Zwitsal

Etos eigen merk dierproefvrij

Overige make-up & verzorging merken

Ik noemde het hierboven al: sommige merken reageren gewoon niet als je vraagt hoe hun beleid is.

Of ze geven je een vaag antwoord waar je eigenlijk nog steeds geen zekerheid van dierproefvrij mee hebt.

Voor de zekerheid mijd ik deze merken persoonlijk, want als ze zo onduidelijk of vaag zijn, zegt mij dat genoeg.

Hierbij een lijst van merken waar het niet concreet van bekend is:

 • 4711
 • Alpecin
 • Always
 • Alyssa Ashley
 • Andrelon
 • Aquafresh
 • Australian Gold
 • Bepanthen
 • Burt’s Bees
 • CB12
 • Chilly
 • Christina Aguilera
 • Colgate
 • David Beckham
 • Demak’Up
 • Dettol
 • DKNY
 • De Vergulde Hand
 • Elmex
 • Gabriela Sabatini
 • Hansaplast
 • James Bond
 • Jill Sander
 • Joop!
 • Karl Lagerfeld
 • Labello
 • Lactacyd
 • Libresse
 • Listerine
 • Love Beauty & Planet
 • Maroussia
 • Melkmeisje
 • Mexx
 • Murray’s
 • Nature Box
 • O.B.
 • Odorex
 • Oral B
 • Paco Rabanne (Lady Million)
 • Palmer’s
 • Parodontax
 • Plantur
 • Prodent
 • Proset
 • Purol
 • Resdan
 • Roberto Cavalli
 • Róc
 • Sanex
 • Sensodyne
 • Scholl
 • S. Oliver
 • Sudocrème
 • Tabac
 • Taft
 • Tena
 • Unicura
 • VanderBilt
 • Van Gils
 • Vitis
 • VSM
 • Wilkinson

Etos eigen merk make up dierproefvrij

20+ dierproefvrije merken bij Etos

Gelukkig zijn wel óók nog dierproefvrij merken bij Etos verkrijgbaar en dat is handig met veel filialen in Nederland.

De onderstaande merken bieden fijne make-up en verzorgingsproducten waarvoor niet op dieren is getest.

Merken waarbij een * staat zijn in principe zelf dierproefvrij, maar het moederbedrijf is dat helaas niet.

Persoonlijk kies ik daar niet voor, maar er zijn mensen die dat wel oké vinden dus hierbij de lijst:

 • Australian Bodycare
 • Deoleen*
 • Dermolin
 • Drs Leenarts
 • Dr. van der Hoog
 • Earth Line
 • Ecotools
 • Etos eigen merk
 • Eylure
 • Herôme
 • Inecto
 • Le Petit Marseillais
 • L.O.V. make-up
 • Louis Widmer
 • N.A.E.
 • Naty
 • NYX
 • Olcay Gulsen
 • Real Techniques
 • Salt of the Earth
 • Sanature
 • Therme
 • Treaclemoon
 • Trind
 • Vogue
 • Weleda
 • Yoni
 • Zarqa

Als laatste: nog meer opties om verder te lezen

Hopelijk kun je met deze lijst van dierproefvrije merken bij Etos een bewustere keuze maken.

Wil je ook weten wat er bij Kruidvat of Douglas verkrijgbaar is? Lees dan mijn blogs daarover!

Ik noem het toch maar even voor wie dat aanneemt: bovenstaande merken zijn niet per se natuurlijk.

Persoonlijk koop ik lang niet alle dierproefvrij merken meer, omdat ik óók kies voor natuurlijk/bio.

Dat heeft te maken met schadelijke ingrediënten in beauty producten die ik vanuit health aspect mijd.

Als je je daar verder in wilt verdiepen, check dan de blog met 100+ natuurlijke merken.

Voor alsnog laat ik deze blog wel nog staan, omdat (nog) niet iedereen al deze keuzes maakt.

Liefs Mariëlle

20 Reacties

 1. 31 januari 2018 / 07:11

  Ik vind Etos ook zo’n fijne winkel en koop er regelmatig fijne, dierproefvrije producten. Meestal ga ik voor Etos eigen merk, maar Therme vind ik ook erg fijn :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 10:20

  Super leuk om te horen Romy, beide mooie merken :)

 3. 31 januari 2018 / 12:02

  Handig lijstje, fijn dat Etos eigen merk er tussen staat, ik vind die producten zo heerlijk en fijn!

 4. 31 januari 2018 / 12:44

  Goed om weten, want ik ging ervan uit dat Herôme niet proefdiervrij is! Ik mis toch echt een Etos hier in België, hoor…

 5. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 12:57

  Dankjewel :) En ja heerlijk hè!

 6. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 12:57

  Aaah zo zonde :( En gek hè? Ik dacht ook dat het niet dierproefvrij is, maar gelukkig wel!

 7. 31 januari 2018 / 15:07

  Fijn om te lezen! Ik zou L.O.V ook nog toevoegen aan dierproefvrije make-up merken – dat is het iets luxere zusje van Catrice & Essence en exclusief bij Etos te koop :) Volgens mij in alle grote(re) filialen.

 8. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 15:36

  Waaaa wat goed! Ga ik meteen doen, dankjewel voor je top tip :)

 9. 31 januari 2018 / 20:53

  Wat een fijn overzicht. Goed om te weten dat er zoveel dierproefvrije merken worden verkocht bij Etos. Vooral hun eigen merk vind ik interessant en komen er vrij regelmatig nieuwe collecties uit. Hun Journey of beauty lijn zag ik laatst en daar wil ik zeker wat van proberen. Ook erg jammer dat er nog steeds veel van mijn favoriete merken niet dierproefvrij zijn, denk Essie en Garnierl. Het is te hopen dat ik toch een keer gaat veranderen.

 10. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 09:37

  Ja die ziet er goed uit hoor! En dat is belachelijk inderdaad, zeker voor zulke grote merken. Dat is precies de reden dat ik ze niet meer koop. Hoe meer mensen dat niet meer doen, hoe meer ze wel wat moeten veranderen. Er is nog genoeg keus op dierproefvrij gebied!

 11. 1 februari 2018 / 13:53

  Wat een handig lijstje !
  Liefs Jorinda

 12. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 15:45

  Dankjewel Jorinda :) Hoe gaat het met jouw dierproefvrije journey?

 13. Karin
  24 mei 2020 / 20:06

  Ik baal ervan dat Loreal niet dierproefvrij is. Ik heb mijn hele kast nog vol liggen met shampoo en conditioner. En ik zag op andere lijsten ook nog hele grote merken als Dior, Gucci en Estee Lauder. En ook mijn favoriete geurmerk Lancome. Kan wel janken. Maar gelukkig nog heel veel keuze uit hele fijne en betaalbare producten. Dank je voor de lijst.

 14. Mariëlle
  Auteur
  26 mei 2020 / 18:35

  Ja stom hè :( Maar maak het zeker wel op hoor, want weggooien is zonde natuurlijk! En gelukkig is er inderdaad nog genoeg te krijgen :)

 15. Des
  10 oktober 2020 / 20:54

  Hallo.

  Dank voor bovenstaande. Ik zou je echter willen vragen, waarom denk je dat Head & Shoulders niet vegan is? Ik heb Procter & Gamble geschreven en zij verzekerden mij dat het dat wel is:

  Hartelijk dank voor uw e-mail naar P&G, fijn dat u de tijd heeft genomen om contact met mij op te nemen.

  Ik stel het zeer op prijs dat u wat meer wil weten over de producten van P&G, in uw geval de producten van Ariel, Lenor, Dreft en Head & Shoulders.

  Ik kan u aangeven dat al onze producten die wij onder onze hoede hebben vrij zijn dierlijke materialen en worden ook niet op dieren getest en daarvoor ook geschikt voor Vegan.

  We betrekken onze productgrondstoffen bij honderden leveranciers die ons de materialen van de hoogste kwaliteit leveren en we begrijpen dat consumenten willen weten welke ingrediënten we gebruiken in onze wasverzorgingsproducten en haarverzorgingsmiddelen. In onze wasmiddelen van Ariel en Lenor, wasverzachters van Lenor, Lenor Unstoppables en de haarverzorgingsproducten van Head & Shoulders zitten geen dierlijke materialen.

  We zijn een trotse supporter van #BeCrueltyFree en hebben meer dan $ 420 miljoen geïnvesteerd in het ontwikkelen van testmethoden zonder dieren en hebben. Tegenwoordig gebruiken we meer dan 50 niet-dierlijke alternatieven, waarvan de helft is uitgevonden of mede uitgevonden door P&G. We zullen blijven samenwerken met partners zoals de Humane Society International en de People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) om de ontwikkeling van nieuwe alternatieven te bevorderen en pleiten om dierproeven uit te bannen.

  Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd en mocht u nog vragen hebben kunt u mij altijd bereiken, ik help u graag verder.

  Ik wens u verder nog een fijne dag toe.

  Ik hoop dat u tevreden bent over de service die ik u heb gegeven. Binnenkort ontvangt u een enquête hierover en ik zou graag uw mening willen weten waar ik eventueel in kan verbeteren. Alvast hartelijk dank hiervoor.

  Met vriendelijke groeten,

 16. Mariëlle
  Auteur
  11 oktober 2020 / 11:41

  Hi Des,

  Je haalt hier alles eerst al dierproefvrij en vegan door elkaar in je reactie. Dit artikel gaat over merken die niet op dieren testen en jij vraagt specifiek waarom ik schrijf dat Head & Shoulders niet vegan is. Dit zijn twee verschillende dingen (getest op dieren versus geen dierlijke ingrediënten). In Europa zijn dierproeven al een tijdje verboden, maar in China is dat nog altijd niet zo. Zodra ik alleen al Google op Procter & Gamble China komt er al wat naar boven. Dat is reden genoeg voor mij om het merk niet op te nemen in deze lijst, omdat ik weet dat veel mensen die voor dierproefvrij kiezen daar ook niet mee instemmen.

 17. Angelina
  14 februari 2022 / 11:38

  Kneipp is vegan en niet op dieren getest maar staat wel op het lijstje dat het merk wel op dieren test.

 18. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2022 / 12:00

  Hi Angelina, dat klopt. Het merk verkocht (of verkoopt misschien wel nog) in China waar tot enkele jaren geleden dierproeven verplicht waren. Inmiddels is dat niet meer zo, maar is het ook nog steeds niet verboden. Moeilijk te checken dus! En ik hoop dat je begrijpt dat ik geen tijd heb om al mijn artikelen 100% up to date te houden, het staat op mijn lijstje.

 19. Ingrid pieters
  10 november 2022 / 10:22

  Goedemorgen,

  Ik schrik van de lijst van de niet dierproefvrije producten.
  Zelfs naif is niet dierproefvrij. Deze producten gebruik ik juist. Welk logo moet op de verpakking staan als het echt dierproefvrij is. Bij naif staat er vegan op en niet het konijntje wat je vaak wel ziet bij andere producten. Het wordt er allemaal niet duidelijker op.
  Kunnen jullie onderbouwen dat naif niet dierproefvrij is?
  Graag hoor ik hier meer over
  Alvast bedankt.

 20. Mariëlle
  Auteur
  10 november 2022 / 10:56

  Hi Ingrid, de wereld is helaas nog lang niet zo rooskleurig ;) En het is niet zo makkelijk dat dierproefvrij ALTIJD met een logo op de verpakking staat, want zo’n logo kost geld voor een merk. Het artikel is van 2020 zoals je kunt zien en het kan altijd veranderen, maar ik ben er nog niet aan toegekomen om dit artikel bij te werken (ben volop met 100+ blogs bezig – dat heeft tijd nodig). Heb je het artikel van top tot teen goed gelezen? Ik link naar een pagina met een flinke lijst van merken – zij houden het vaker bij dan ik kan doen – waar Naïf niet op staat (ook met uitleg waarom een merk er dan niet op staat).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content kopiëren is niet toegestaan (copyright)