24 dierproefvrije merken bij de Etos | Shampoo, conditioner, deo & meer

Eerder deelde ik al een artikel met de dierproefvrije merken bij de Kruidvat en in dit artikel som ik 24 dierproefvrije merken bij de Etos voor je op. Dus mocht je op zoek zijn naar dierproefvrije verzorgingsproducten zoals shampoo, conditioner en deo, dan ben je op mijn dierproefvrije blog aan het juiste adres. Bovendien vertel ik meer over níét dierproefvrije merken zoals Andrelon, Nivea & Neutral…

Dierproefvrije merken bij de Etos

Welke merken bij Etos zijn dierproefvrij?

Waar ik vroeger wekelijks naar de drogist ging, kom ik er nu bijna nooit meer.

Ik kies zelf namelijk voornamelijk voor natuurlijke producten. Die vind je bij Etos helaas maar weinig.

Maar ik weet dat er ook veel mensen zijn die in ieder geval de keuze hebben gemaakt om enkel nog dierproefvrije make-up en verzorgingsproducten te kopen en dat support ik graag.

Vandaar dat ik de dierproefvrije merken bij Etos voor je op een rij zet.

Ik heb eerst de dierproefvrije lijst gecheckt en bezocht daarna een filiaal in Eindhoven, maar de merken kunnen verschillen per filiaal.

Etos huismerk producten dierproefvrij

Gelukkig: dit zijn de 24 dierproefvrije merken bij Etos

Het is maar goed dat er zoveel Etos filialen in Nederland zijn, want zo heb je in ieder geval toegang tot fijne merken die niet op dieren testen.

De onderstaande 24 dierproefvrije merken bij Etos bieden mooie make-up en verzorgingsproducten:

 • Bulldog
 • Catrice
 • Deoleen*
 • Dermolin
 • Drs Leenarts
 • Dr. van der Hoog
 • Ecotools
 • Essence
 • Etos eigen merk
 • Eylure
 • Freedom make-up
 • Herôme
 • Inecto
 • L.O.V. make-up
 • Louis Widmer
 • Make-up Revolution
 • Real Techniques
 • Salt of the Earth
 • Sanature
 • Therme
 • Treaclemoon
 • Trind
 • VOGUE
 • Weleda
 • Yoni

* Moederbedrijf test wel op dieren

Etos eigen merk dierproefvrij

Niet dierproefvrije merken bij Etos: skip deze maar!

Jammer genoeg zijn er ook héél veel merken bij Etos te vinden die op dieren testen.

Het zijn over het algemeen de bekende merken en dat is wat ik zo ontzettend stom vind! Daarom een opsomming van de niet dierproefvrije merken bij de Etos:

 • Adidas
 • Aussie
 • Axe
 • Batiste
 • Bioderma
 • Bourjois
 • Bruno Banani
 • Burberry
 • Bvlgari
 • Cacharel
 • Calvin Klein (CK)
 • Clearasil
 • Davidoff
 • Diadermine
 • Dolce & Gabanna
 • Dove*
 • Essie
 • Fa
 • Garnier
 • Gilette
 • Guess
 • Guhl
 • Hugo boss
 • John Frieda
 • Head & Shoulders
 • Herbal Essences
 • Kneipp
 • L’oréal
 • Max Factor
 • Maybelline
 • Miss Sporty
 • Montagne Jeunesse
 • Naïf
 • Neutral
 • Nivea
 • OGX
 • Olaz
 • Palmolive
 • Playboy
 • Replay
 • Rexona
 • Rimmel
 • Sally Hansen
 • Sanex
 • Sebamed
 • Schwarzkopf
 • Syoss
 • Tommy Hilfiger
 • Toni & Guy
 • Vaseline
 • Veet
 • Victoria’s Secret
 • Wella
 • Zwitsal

* Dove is door PETA goedgekeurd, maar zou nog steeds producten in China verkopen

Overige make-up & verzorgingsmerken bij Etos

Helaas pindakaas zijn er nog steeds véél te veel merken die niet open en transparant zijn over hun beleid.

Voor alle zekerheid mijd ik deze merken, want als een bedrijf niet open is over hun manier van handelen, dan zegt dat voor mij genoeg.

Hierbij een lijstje van merken waar het niet van bekend is:

 • 4711
 • 8×4
 • Alpecin
 • Always
 • Alyssa Ashley
 • Andrelon
 • Aquafresh
 • Australian Gold
 • Bepanthen
 • Beyonce
 • Burt’s Bees
 • CB12
 • Chilly
 • Cristiano Ronaldo
 • Christina Aguilera
 • Colgate
 • David Beckham
 • Demak’Up
 • Derma Baby
 • Designual
 • Dettol
 • DKNY
 • De Vergulde Hand
 • Earth Kiss
 • Elmex
 • Gabriela Sabatini
 • Hansaplast
 • Hawkins & Brimble
 • James Bond
 • Jill Sander
 • Joop!
 • Karl Lagerfeld
 • Lactacyd
 • Ladival
 • Libresse
 • Listerine
 • Love Beauty & Planet
 • Maroussia
 • Melkmeisje
 • Mexx
 • Murrays
 • Natusan
 • Nordik Sense
 • O.B.
 • Odorex
 • Oral B
 • P20
 • Paco Rabanne (Lady Million)
 • Palmer’s
 • Parodontax
 • Plantur
 • Prodent
 • Proset
 • Purol
 • Resdan
 • Roberto Cavalli
 • Róc
 • Sanex
 • Sensodyne
 • Scholl
 • Sensationail
 • S. Oliver
 • Sudocrème
 • Tabac
 • Taft
 • Tena
 • Traditions
 • Unicura
 • Van der Bilt
 • Van Gils
 • Vitis
 • Wilkinson

Etos eigen merk make up dierproefvrij

Genoeg dierproefvrije make-up & verzorgingsproducten

Zoals je wel kunt zien zijn er genoeg dierproefvrije merken bij de Etos te vinden.

Buiten dit lijstje zijn er vast nog meer merken, maar hiermee kun je hopelijk al flink vooruit.

Persoonlijk vind ik vooral de make-up & verzorging van Etos eigen merk super tof.

Tegenwoordig kun je bij Etos ook online bestellen, maar je kunt natuurlijk ook terecht bij de filialen!

Shop je overigens liever bij Kruidvat? Ook daarvan heb ik een dierproefvrij overzicht gemaakt.

Hier vind je nog meer dierproefvrije alternatieven!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram 

20 Reacties

 1. 31 januari 2018 / 07:11

  Ik vind Etos ook zo’n fijne winkel en koop er regelmatig fijne, dierproefvrije producten. Meestal ga ik voor Etos eigen merk, maar Therme vind ik ook erg fijn :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 10:20

  Super leuk om te horen Romy, beide mooie merken :)

 3. 31 januari 2018 / 12:02

  Handig lijstje, fijn dat Etos eigen merk er tussen staat, ik vind die producten zo heerlijk en fijn!

 4. 31 januari 2018 / 12:44

  Goed om weten, want ik ging ervan uit dat Herôme niet proefdiervrij is! Ik mis toch echt een Etos hier in België, hoor…

 5. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 12:57

  Dankjewel :) En ja heerlijk hè!

 6. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 12:57

  Aaah zo zonde :( En gek hè? Ik dacht ook dat het niet dierproefvrij is, maar gelukkig wel!

 7. 31 januari 2018 / 15:07

  Fijn om te lezen! Ik zou L.O.V ook nog toevoegen aan dierproefvrije make-up merken – dat is het iets luxere zusje van Catrice & Essence en exclusief bij Etos te koop :) Volgens mij in alle grote(re) filialen.

 8. Mariëlle
  Auteur
  31 januari 2018 / 15:36

  Waaaa wat goed! Ga ik meteen doen, dankjewel voor je top tip :)

 9. 31 januari 2018 / 20:53

  Wat een fijn overzicht. Goed om te weten dat er zoveel dierproefvrije merken worden verkocht bij Etos. Vooral hun eigen merk vind ik interessant en komen er vrij regelmatig nieuwe collecties uit. Hun Journey of beauty lijn zag ik laatst en daar wil ik zeker wat van proberen. Ook erg jammer dat er nog steeds veel van mijn favoriete merken niet dierproefvrij zijn, denk Essie en Garnierl. Het is te hopen dat ik toch een keer gaat veranderen.

 10. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 09:37

  Ja die ziet er goed uit hoor! En dat is belachelijk inderdaad, zeker voor zulke grote merken. Dat is precies de reden dat ik ze niet meer koop. Hoe meer mensen dat niet meer doen, hoe meer ze wel wat moeten veranderen. Er is nog genoeg keus op dierproefvrij gebied!

 11. 1 februari 2018 / 13:53

  Wat een handig lijstje !
  Liefs Jorinda

 12. Mariëlle
  Auteur
  1 februari 2018 / 15:45

  Dankjewel Jorinda :) Hoe gaat het met jouw dierproefvrije journey?

 13. Karin
  24 mei 2020 / 20:06

  Ik baal ervan dat Loreal niet dierproefvrij is. Ik heb mijn hele kast nog vol liggen met shampoo en conditioner. En ik zag op andere lijsten ook nog hele grote merken als Dior, Gucci en Estee Lauder. En ook mijn favoriete geurmerk Lancome. Kan wel janken. Maar gelukkig nog heel veel keuze uit hele fijne en betaalbare producten. Dank je voor de lijst.

 14. Mariëlle
  Auteur
  26 mei 2020 / 18:35

  Ja stom hè :( Maar maak het zeker wel op hoor, want weggooien is zonde natuurlijk! En gelukkig is er inderdaad nog genoeg te krijgen :)

 15. Des
  10 oktober 2020 / 20:54

  Hallo.

  Dank voor bovenstaande. Ik zou je echter willen vragen, waarom denk je dat Head & Shoulders niet vegan is? Ik heb Procter & Gamble geschreven en zij verzekerden mij dat het dat wel is:

  Hartelijk dank voor uw e-mail naar P&G, fijn dat u de tijd heeft genomen om contact met mij op te nemen.

  Ik stel het zeer op prijs dat u wat meer wil weten over de producten van P&G, in uw geval de producten van Ariel, Lenor, Dreft en Head & Shoulders.

  Ik kan u aangeven dat al onze producten die wij onder onze hoede hebben vrij zijn dierlijke materialen en worden ook niet op dieren getest en daarvoor ook geschikt voor Vegan.

  We betrekken onze productgrondstoffen bij honderden leveranciers die ons de materialen van de hoogste kwaliteit leveren en we begrijpen dat consumenten willen weten welke ingrediënten we gebruiken in onze wasverzorgingsproducten en haarverzorgingsmiddelen. In onze wasmiddelen van Ariel en Lenor, wasverzachters van Lenor, Lenor Unstoppables en de haarverzorgingsproducten van Head & Shoulders zitten geen dierlijke materialen.

  We zijn een trotse supporter van #BeCrueltyFree en hebben meer dan $ 420 miljoen geïnvesteerd in het ontwikkelen van testmethoden zonder dieren en hebben. Tegenwoordig gebruiken we meer dan 50 niet-dierlijke alternatieven, waarvan de helft is uitgevonden of mede uitgevonden door P&G. We zullen blijven samenwerken met partners zoals de Humane Society International en de People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) om de ontwikkeling van nieuwe alternatieven te bevorderen en pleiten om dierproeven uit te bannen.

  Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd en mocht u nog vragen hebben kunt u mij altijd bereiken, ik help u graag verder.

  Ik wens u verder nog een fijne dag toe.

  Ik hoop dat u tevreden bent over de service die ik u heb gegeven. Binnenkort ontvangt u een enquête hierover en ik zou graag uw mening willen weten waar ik eventueel in kan verbeteren. Alvast hartelijk dank hiervoor.

  Met vriendelijke groeten,

 16. Mariëlle
  Auteur
  11 oktober 2020 / 11:41

  Hi Des,

  Je haalt hier alles eerst al dierproefvrij en vegan door elkaar in je reactie. Dit artikel gaat over merken die niet op dieren testen en jij vraagt specifiek waarom ik schrijf dat Head & Shoulders niet vegan is. Dit zijn twee verschillende dingen (getest op dieren versus geen dierlijke ingrediënten). In Europa zijn dierproeven al een tijdje verboden, maar in China is dat nog altijd niet zo. Zodra ik alleen al Google op Procter & Gamble China komt er al wat naar boven. Dat is reden genoeg voor mij om het merk niet op te nemen in deze lijst, omdat ik weet dat veel mensen die voor dierproefvrij kiezen daar ook niet mee instemmen.

 17. Angelina
  14 februari 2022 / 11:38

  Kneipp is vegan en niet op dieren getest maar staat wel op het lijstje dat het merk wel op dieren test.

 18. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2022 / 12:00

  Hi Angelina, dat klopt. Het merk verkocht (of verkoopt misschien wel nog) in China waar tot enkele jaren geleden dierproeven verplicht waren. Inmiddels is dat niet meer zo, maar is het ook nog steeds niet verboden. Moeilijk te checken dus! En ik hoop dat je begrijpt dat ik geen tijd heb om al mijn artikelen 100% up to date te houden, het staat op mijn lijstje.

 19. Ingrid pieters
  10 november 2022 / 10:22

  Goedemorgen,

  Ik schrik van de lijst van de niet dierproefvrije producten.
  Zelfs naif is niet dierproefvrij. Deze producten gebruik ik juist. Welk logo moet op de verpakking staan als het echt dierproefvrij is. Bij naif staat er vegan op en niet het konijntje wat je vaak wel ziet bij andere producten. Het wordt er allemaal niet duidelijker op.
  Kunnen jullie onderbouwen dat naif niet dierproefvrij is?
  Graag hoor ik hier meer over
  Alvast bedankt.

 20. Mariëlle
  Auteur
  10 november 2022 / 10:56

  Hi Ingrid, de wereld is helaas nog lang niet zo rooskleurig ;) En het is niet zo makkelijk dat dierproefvrij ALTIJD met een logo op de verpakking staat, want zo’n logo kost geld voor een merk. Het artikel is van 2020 zoals je kunt zien en het kan altijd veranderen, maar ik ben er nog niet aan toegekomen om dit artikel bij te werken (ben volop met 100+ blogs bezig – dat heeft tijd nodig). Heb je het artikel van top tot teen goed gelezen? Ik link naar een pagina met een flinke lijst van merken – zij houden het vaker bij dan ik kan doen – waar Naïf niet op staat (ook met uitleg waarom een merk er dan niet op staat).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.