22 dierproefvrije merken bij de Kruidvat & merken die op dieren testen

Toen ik net dierproefvrij ging, was het even zoeken naar de juiste merken. Ik wist niet waar ik terecht kon voor dierproefvrije mascara, parfum en bijvoorbeeld nagellak. Gelukkig hebben we Google. Wil jij weten welke 22 dierproefvrije merken bij de Kruidvat verkrijgbaar zijn? Ik zet ze voor je op een rij, van onder andere Andrelon, Essence, Sanex en meer!

Dierproefvrije merken bij de Kruidvat

Welke merken bij Kruidvat zijn dieproefvrij?

Toen ik, nadat ik besloot om alleen nog dierproefvrije make-up, verzorging en parfum te kopen, naar Kruidvat ging wist ik niet waar ik moest zoeken.

Gelukkig kende ik wel al de lijst van Shoplikeyougiveadamn.

Om het je makkelijk te maken, deel ik hieronder een speciaal lijstje van de merken die je over het algemeen bij Kruidvat filialen vindt.

Let op: ik ben een groot filiaal in Eindhoven binnen gelopen om dit te checken, maar het kan per filiaal verschillen welke merken er zijn.

Tip: sla dit artikel op en als je voortaan in de Kruidvat bent, hoef je het lijstje er alleen maar even bij te pakken!

Dierproefvrije merken bij Kruidvat

Laat ik maar meteen positief beginnen! De onderstaande merken kun je met een gerust hart kopen:

 • Biodermal
 • Catrice
 • Deoleen*
 • Dermolin
 • Dr. van der Hoog
 • Essence
 • Hairwonder
 • Herôme
 • Inecto
 • Kruidvat eigen merk*
 • Make-up Revolution
 • MUA
 • Originals (Kruidvat)*
 • Petal Fresh
 • Salt of the Earth
 • Sanature
 • Spa Secrets *
 • The Master Perfumer*
 • Therme
 • Treaclemoon
 • Vogue
 • Weleda

* Moederbedrijf test wel op dieren…

Dierproefvrije producten kruidvat

Niet dierproefvrije merken bij Kruidvat

Helaas zijn er ook een heleboel merken bij Kruidvat die niet dierproefvrij zijn, dat zijn deze:

 • Aussie
 • Axe
 • Batiste
 • Bio Oil
 • Bioré
 • Diadermine
 • Dove*
 • Essie
 • Esprit
 • Fa
 • Garnier
 • Gillette
 • Gliss Kur
 • Guess
 • Head & Shoulders
 • Herbal Essences
 • Kneipp
 • L’oréal
 • Max Factor
 • Maybelline
 • Montagne Jeunesse
 • Nivea
 • NYC
 • Olaz
 • Old Spice
 • Palmolive
 • Pantene
 • Playboy
 • Rexona
 • Rimmel
 • Sally Hansen
 • Schwarzkopf
 • Sebamed
 • Simple
 • Syoss
 • Vaseline
 • Veet
 • Victoria’s Secret
 • Wella

* Dove is door PETA goedgekeurd, maar zou nog steeds producten in China verkopen

Kruidvat dierproefvrij eigen merk

Overige merken bij Kruidvat…

Van de onderstaande merken die ik tegen kwam weet ik helaas niet of ze wel of niet op dieren testen:

 • 4711
 • 8×4
 • Andrelon
 • Aquafresh
 • Always
 • Betadine
 • Beyonce
 • Bourjois
 • Bruno Banani
 • CB12
 • Chilly
 • Christina Aguilera
 • Colab
 • Colgate
 • Detoll
 • Elmex
 • Freeman
 • Guhl
 • Hansaplast
 • Impulss
 • John Frieda
 • Katy Perry
 • Lactacyd
 • Libresse
 • Listerine
 • Maroussia
 • Mexx
 • Naomi Campbell
 • Nature Box
 • Neutral
 • O.B.
 • Odorex
 • OGX
 • Oral B
 • Parodontax
 • Prodent
 • Proset
 • Replay
 • Sally Hansen
 • Sanex
 • Scholl
 • Sensodyne
 • Studioline
 • Taft
 • Tena
 • Unicura
 • Van der Bilt
 • Zendium
 • Zwitsal

Voor alle zekerheid mijd ik deze merken. Als een bedrijf namelijk niet open wil zijn over dit topic, zegt dit voor mij eigenlijk al genoeg.

Kruidvat huismerk dierproefvrij

Make-up, verzorging & parfum die dierproefvrij is?

Hopelijk heb je nu inzicht in de dierproefvrije merken bij de Kruidvat die je met een gerust hart kunt kopen bij de filialen en in de Kruidvat webshop.

Zoals je ziet is er meer dan genoeg keus! Mis je nog een merk? Laat het me dan zeker even weten.

En shop je liever bij Etos? Ook daar heb ik een artikel van gemaakt :) Je kunt ook dit artikel over dierproefvrije alternatieven lezen!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram 

55 Reacties

 1. 15 september 2017 / 06:55

  Wat handig dat je er een overzichtelijk lijstje van hebt gemaakt! Ik zweer bij Kruidvat-huismerk en bij Catrice en Essence :) Trouwens, Therme is ook dierproefvrij toch? Dat vind ik ook altijd een fijn merk bij Kruidvat.

 2. 15 september 2017 / 08:38

  Mooie lijst! Handig om bij het shoppen erbij te houden :)

 3. 15 september 2017 / 09:02

  Handige lijst en maakt duidelijk dat er veel meer niet-dierproefvrije merken worden verkocht dan dierproefvrije helaas. Ik heb wel het idee (en de hoop) dat hier langzaam verandering in komt. Hopelijk ziet het lijstje er over een jaar anders uit met een verhouding die de andere kant opslaat.

 4. 15 september 2017 / 09:12

  Poeh, wat zijn veel merken nog niet dierproefvrij eigenlijk.. Ik moet zeggen dat ik er eerlijk gezegd niet zo op let, maar vind dit lijstje wel confronterend.

 5. 15 september 2017 / 09:38

  Handig lijstje en fijn om te weten. Ik probeer er de laatste tijd ook echt op te letten. Erg eigenlijk dat er nog steeds zoveel bedrijven niet dierproefvrij zijn!

 6. 15 september 2017 / 11:03

  Wat een handig overzicht. Schrikbarend hoeveel merken er eigenlijk nog op dieren testen..

 7. 15 september 2017 / 11:13

  Wat een handig artikel zeg!
  Catrice en Essence zijn groot favoriet.
  Liefs Jorinda

 8. 15 september 2017 / 11:33

  De lijst van Sophie heeft me al zo ontzettend vaak geholpen! Zo dankbaar voor alle tijd die ze erin stopt.
  Bij Kruidvat grijp ik eigenlijk altijd naar dezelfde merken: Kruidvat eigen merk, Catrice, Essence en Freeman. :-)

 9. 15 september 2017 / 14:42

  Freeman staat helaas niet meer in die dierproefvrije lijst :(

 10. 15 september 2017 / 14:42

  Snap ik he-le-maal :)

 11. 15 september 2017 / 14:43

  Belachelijk hè? Maar zolang iedereen ze blijft gebruiken en niet protesteert, gebeurt er niks!

 12. 15 september 2017 / 14:43

  Ja, het is verschrikkelijk :( Goed dat je er op let, als ik je kan helpen: graag :)

 13. 15 september 2017 / 14:43

  Wat jammer Loes, het is zo makkelijk! :) ;)

 14. 15 september 2017 / 14:44

  Snik, ja :( En ik hoop met je mee!

 15. 15 september 2017 / 14:44

  Dat dacht ik ook :D

 16. 15 september 2017 / 14:45

  Kijk!! Super goed van je, ik voeg hem even toe :)

 17. 15 september 2017 / 17:37

  Ik zie dat veel van mijn favoriete merken niet dierproefvrij zijn al kijk ik tegenwoordig wel steeds vaker op een verpakking.

 18. 15 september 2017 / 21:00

  Wat fijn zo’n overzicht per winkel! Dit vergroot het winkel gemak :)

 19. 16 september 2017 / 09:44

  Wat een handig overzichtje! Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij de wat goedkopere merken zoals ELF, Catrice en Essence omdat ik weet dat deze dierproefvrij zijn. Ik zou nog wel wat high-end producten willen hebben die vegan zijn maar vind het soms zo lastig!

 20. 16 september 2017 / 11:04

  Topper <3 Misschien kan ik nog een artikel maken met dierproefvrije, luxere merken (en vegan opties)?

 21. 16 september 2017 / 11:05

  That’s what we want <3

 22. 16 september 2017 / 11:06

  Op een verpakking zie je helaas vaak niet of het dierproefvrij is ;) Wellicht bedoel je vegan? Als in: de ingrediënten? Mijn favo merken waren ook niet allemaal dierproefvrij, maar ik heb nu gewoon dierproefvrije favo merken :)

 23. 16 september 2017 / 15:39

  Voor mijn gevoel was bijna alles wel dierproefvrij bij de Kruidvat (op sommige make-upmerken na dan zoals L’O’real). Dat valt toch tegen dat er best veel niet dierproefvrije merken bij zitten!

 24. 17 september 2017 / 11:25

  Nope, helaas :(

 25. 17 september 2017 / 16:08

  Yaaay, ben zo gelukkig dat essence & catrice dieproefvrij is! Trouwens bedankt voor dit overzicht! Dan weet ik welke merk ik moet vermeiden!

 26. 17 september 2017 / 17:25

  Heeeel graag gedaan :D

 27. Tara
  27 april 2018 / 18:35

  Kneipp is volgens hun website streng tegen dierproeven. Ze introduceren zelfs geen producten meer in China, omdat ze geen aanleiding willen geven tot dierproeven. Vind het jammer dat dit merk zo slecht in de publiciteit komt. Begin zo wel te twijfelen aan dit hele lijstje…

 28. Mariëlle
  Auteur
  28 april 2018 / 12:27

  Hi Tara! Zoals ik in dit artikel schrijf, hanteer ik altijd de lijst die je op Naoki.nl kunt terugvinden. Sophie doet uitgebreid onderzoek naar dierproefvrije en niet dierproefvrije merken en houdt deze lijst ook up to date. Ik wil graag de sidenote maken dat tegen dierproeven zijn, nog niet altijd betekent dat het merk ook écht dierproefvrij IS. Dat heet greenwashing en wordt helaas veelvuldig gebruikt. Op de website van Kneipp kun je zien dat ze tot dit jaar nog steeds exporteren naar China, wat inhoudt dat ze op dit moment dus nog niet dierproefvrij zijn. Dit is waarom veel dierproefvrije bloggers, waaronder ik, Kneipp tot nu toe niet promoten. Als zij daadwerkelijk stoppen met exporteren naar China, dan zal het merk inderdaad écht dierproefvrij worden en zal het merk waarschijnlijk ook door Sophie aan de dierproefvrije lijst worden toegevoegd. Dan zal ik het merk ook aan dit lijstje toevoegen!

 29. Sandra
  10 juli 2018 / 10:45

  Vind ik ergens ok en list van dierenproevfrije afwasmiddelen en schoonmaakartikelen???

 30. Mariëlle
  Auteur
  10 juli 2018 / 18:42

  Hi Sandra, die is er nog niet op mijn blog, maar leuk idee! Ik beheer een dierproefvrije groep op Facebook ‘Dierproefvrije beauty groep’, daar is deze vraag al eens gesteld en beantwoord. Wellicht leuk om lid te worden. Voor nu in ieder geval: Albert Heijn eigen merk wasmiddel, Hema wasmiddel, Sonnett, Marcel’s Green Soap en Method ;) Er komt binnenkort een video over dit onderwerp!

 31. Peter
  9 oktober 2018 / 18:59

  Dove heeft inmiddels het predikaat dierproefvrij gekregen van PETA.

 32. Mariëlle
  Auteur
  9 oktober 2018 / 21:56

  Hi Peter, leuk dat je reageert! Heb je hier een bron/bewijs van? Ik kan er niets over vinden helaas!

 33. Bouchra
  14 november 2018 / 16:23

  Etos eigen merk is ook dierproefvrij ook de etos Make Upp

 34. Colinda
  7 januari 2019 / 21:14

  Hai Mariëlle, wat een fijn overzichtelijke lijstjes van Kruidvat Het is misschien off topic maar wil het toch graag kwijt om dit bekend te maken voor wie het mogelijk nog niet weten.

  Na jarenlang (vanaf ’95) de cosmetica van Yves Rocher te hebben gebruikt, ben ik er door Sophies onderzoeken achter gekomen dat zij hun producten aan China leveren en dat dit betekend dat er op dieren wordt getest. Waaat, echt waar? Ik wist dit dus ècht niet en heb èn rap mijn make up en andere verzorgings producten vervangen voor o.a. catrice. Verder heb ik fijne make up bij Hema aangeschaft. Voor mn gezichts/ huidverzorging gebruik ik nu Dr. Organic (Tuinen). Beauty without Cruelty draagt vèèl fijner :-) Thanks voor je lijsten, ik ga ook nog kijken op je Etos lijst \o/

 35. Mariëlle
  Auteur
  7 januari 2019 / 21:43

  Hi Colinda! Wat leuk dat je reageert en goed bezig :) Ik weet inderdaad dat Yves Rocher niet dierproefvrij is en promoot dit dan ook absoluut niet. Ik waarschuw hier ook altijd anderen voor, dus goed dat je het deelt!

 36. Mireille
  12 februari 2019 / 23:23

  Hallo ik begin er ook al op te letten maar heb wel een vraag. Ik heb in het Kruidvat een 100ml flesje gekocht van treaclemoon en daar staat zo een konijntje op dus ik veronderstel dierenproefvrij maar op hun grote bussen van 500ml staat geen konijntje en op hun site geven ze aan van geen testen op dieren. Waarom staat er dan op hun grote verpakkingen geen konijntje. Grtjs

 37. Mariëlle
  Auteur
  13 februari 2019 / 13:28

  Hi Mireille, leuk dat je reageert! Wat gek zeg, maar maak je geen zorgen, alle producten van Treaclemoon zijn dierproefvrij :)

 38. Stephanie
  15 april 2019 / 06:58

  Handig lijstje! Andrelon testte een paar jaar geleden nog op dieren, ik weet niet of dat nog steeds zo is, maar ik koop het gewoon niet voor de zekerheid

 39. Mariëlle
  Auteur
  15 april 2019 / 22:13

  Ik volg hiervoor de lijsten op Naoki.nl en daar staat het merk als ‘overige’ dus vandaar dat ik het ook zo vermeld, want ik neem ook het zekere voor het onzeker ;)

 40. Liesbeth
  16 november 2019 / 00:50

  Ik ben al 2 jaar proefdiervrij voor verzorging en makeup. Het is goed dat Kruidvat eigen merk proefdiervrij is, want dan zijn er tenminste goedkopere alternatieven die niet alleen je portemonnee reden, maar de diertjes ook.
  Is 7th Heaven / Montagne Jeunesse ook niet proefdiervrij? Ik weet niet of dat in Nederland ook beschikbaar is (ik ben een Belgische), maar ik vind die maskers geweldig en volgens hun website zijn ze ook proefdiervrij.

 41. Mariëlle
  Auteur
  16 november 2019 / 12:31

  Wat goed! Er zijn een heleboel budget opties hoor :) 7th heaven ken ik niet, daar kan ik ook niets over vinden. Montagne Jeunesse is helaas niet dierproefvrij.

 42. Elles
  26 december 2019 / 21:13

  Rituals is ook dierproevrij

 43. Veroniek
  28 januari 2020 / 15:03

  Hoii, Aussie is inmiddels wel dierproefvrij! Super handig lijstje verder

 44. Mariëlle
  Auteur
  29 januari 2020 / 19:34

  Hi Veroniek, goed dat je reageert! Aussie heeft zich inderdaad aangesloten bij PETA, maar helaas is dit keurmerk niet altijd even betrouwbaar. Ik houd het even in de gedachten, hopelijk kan het merk uiteindelijk als dierproefvrij in dit artikel staan!

 45. Elsje
  6 april 2020 / 06:58

  Beste,

  Volgens meerdere vegan bronnen in Kneipp wel dierproefvrij. Deze staat echter hier bij de merken die wel test op dieren.

  Vriendelijke groeten

 46. Mariëlle
  Auteur
  6 april 2020 / 17:15

  Hi Elsje, bij het laatste onderzoek van Sophie (toen nog van de blog Naoki) verkocht het merk nog in China, daarom staat het merk nog niet op deze dierproefvrije lijst (want in China zijn dierproeven nog verplicht). Het onderzoek wordt nu gedaan door Shop Like You Give A Damn, ook zij hebben het merk nog niet op de dierproefvrije lijst staan. Pas zodra zeker is dat het merk 100% dierproefvrij is, zal ik het merk opnemen! Check zeker ook dit artikel: https://veganwiki.nl/a/Kneipp

 47. Tammy
  21 april 2020 / 14:12

  Wat handig zo’n lijstje! Andrelon en Sanex zijn allebei niet dieproefvrij! Helaas..

 48. Mariëlle
  Auteur
  22 april 2020 / 13:15

  Stom hè? :(

 49. Claudia
  28 juni 2020 / 22:01

  Top informatie! Dankjewel !!!

 50. Mariëlle
  Auteur
  29 juni 2020 / 08:14

  Very welcome Claudia :)

 51. Romy
  14 februari 2021 / 04:16

  Wat super dat je hier zoveel tijd in hebt gestopt, heel erg bedankt! Mijn voorraad bestaat vooral uit Andrélon, Max Factor, Maybeline en L’óreal, erg confronterend, ik had geen idee! Het zou even zoeken worden naar wat nog meer prettig is, maar voor mij vanaf nu alleen nog maar dierproefvrije producten! Liefs, Romy

 52. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2021 / 12:04

  Wat goed Romy! Gooi vooral niet weg wat je nu hebt, dat is ook zonde ;) Maar dan kun je in de tussentijd al rustig verder zoeken :)

 53. aleidsa
  21 oktober 2021 / 12:57

  ik begrijp niet zo goed hoe je je alleen tevreden kunt zijn met dierproefvrij, er kunnen nog steeds dierlijke producten in worden verwerkt wat betekend dat er nog steeds dieren voor sterven. Misschien dierproefvrij maar er lijden nog steeds dieren onder. Als je goed wil doen zou je voor zowel dierproefvrij als vegan gaan.

 54. Mariëlle
  Auteur
  21 oktober 2021 / 19:56

  Hi Aleidsa, geheel met je eens, daarom gebruik ik niet alleen dierproefvrij maar ook vegan ;) Echter, niet iedereen kan/wil die overstap direct maken en dus staan deze artikelen wel nog online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.