13 x Fair fashion shoppen in Eindhoven | Nieuw & Tweedehands

Onlangs plaatste ik een artikel met vegan food hotspots in Eindhoven en wauw, wat een leuke reacties kreeg ik daarop. Het leek me leuk om daar een duurzaam vervolg op te maken, als in: fair fashion shoppen in Eindhoven. Hoewel ik nu al bijna een jaar in Eindhoven woon, heb ik nog lang niet alle hotspots bezocht, maar ik heb er inmiddels wel onderzoek naar gedaan. Ik deel de leukste plekjes met je!

Fair fashion shoppen eindhoven

Fair fashion shoppen in Eindhoven

Toen ik vorig jaar in Eindhoven kwam wonen, was ik veel te druk met genieten van mijn vrijheid en het wennen aan mijn nieuwe eigen leventje.

Druk, druk, druk en als ik al kleding kocht, dan deed ik dat vooral online. Mijn go to’s zijn fair fashion webshops, maar tegenwoordig vooral United Wardrobe.

Toch is het soms lastig om items in je kledingstijl te vinden bij fair fashion merken of om bepaalde items online te bestellen.

Ik wil bijvoorbeeld dat mijn broeken perfect zitten en dat weet je nooit van tevoren als je online bestelt. Gelukkig zijn er in Eindhoven genoeg leuke fashion hotspots!

Fair fashion kleding merken

Naarmate ik langer in Eindhoven woon, ontdek ik steeds meer leuke hotspots. En dus niet alleen leuke vegan food hotspots, maar ook plekjes waar je nieuwe eerlijke & duurzame kleding kunt kopen.

Ik zet hieronder leuke hotspots op een rij. Maar let op: het is niet allemaal eerlijk én duurzaam.

Bij Vanilia vind je bijvoorbeeld kleding waarbij wordt gelet op de arbeidsomstandigheden, maar er wordt niet gelet op duurzame materialen. Beoordeel dus altijd of het past bij wat je belangrijk vindt!

 • Anna van Toor (kledingwinkel, lid van de Fair Wear Foundation)
 • Claudia Sträter (kledingwinkel, lid van de Fair Wear Foundation)
 • Hutspot (allerlei producten, niet alles is fair, maar er zitten leuke merken tussen)
 • Rambam (verkoopt merken als Circle of Trust, Numph, Nudie jeans en Kuyichi)
 • Vanilia (kledingwinkel, lid van de Fair Wear Foundation)
 • Vielgut (verkoopt merken als Kuyichi, Nudie Jeans en Alternative)

Tweedehands kleding winkel Eindhoven

Vintage / tweedehands kleding

Ga je liever voor tweedehands? Ook dan heb je in Eindhoven genoeg mogelijkheden! Hieronder zet ik een aantal kringloopwinkels op een rij die ook vintage kleding verkopen.

Er zitten een aantal winkels bij die puur tweedehands kleding verkopen, zoals Reshare & Second Floor.

Eerlijk & duurzaam shoppen in Eindhoven

Hopelijk heb ik je hiermee genoeg inspiratie gegeven op het gebied van fair fashion shoppen in Eindhoven. Nu moet ik zelf nog maar eens langs alle hotspots gaan ;)

Heb jij nog leuke tips die in dit artikel horen? Laat het me zeker even weten, dan vul ik het lijstje aan!

Liefs Mariëlle

P.S. check ook mijn artikel met 100+ fair fashion merken

Volg:
Deel dit artikel:

2 Comments

 1. 14 april 2018 / 11:53

  Wat een leuk artikel! Ik kom echt te weinig in Eindhoven, maar door jouw aanraders gaat het wel kriebelen. Mooi lijstje met nieuwe en vintage winkels ook, dat maakt mij erg blij. Ik vind het ook mooi om te zien dat merken steeds meer de overstap maken en met minstens één pluspunt beginnen. Zo blijft het aanbod ook ruim en variërend. En hoop ik dat het bedrijven stimuleert om hiermee door te gaan!

 2. Mariëlle
  Auteur
  14 april 2018 / 12:57

  Hihi hopelijk kom je snel eens langs in Eindhoven :) En het is inderdaad geweldig om te zien dat steeds meer merken er in mee gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.