Duurzame kleding

Duurzame kleding

Wist je dat er heel veel mensen worden uitgebuit voor jouw kleding? Als je logisch nadenkt, dan zie je in dat een shirtje van €3 niet echt fair kan zijn… Daarnaast is veel kleding ook belastend voor het milieu. Dat moet anders en dat kan anders! Op The Green Guide schrijf ik geregeld over fair fashion. Maar er zijn nog meer toffe blogs en Youtube kanalen over dit onderwerp! Die zet ik hieronder voor je op een rij, evenals duurzame webshops en winkels.

Fair fashion

Blogs over eerlijke & duurzame kleding (fair fashion)

Primark shoplogs waren voorheen in overvloed, maar eerlijke en duurzame komt op gang! Tweedehands kleding wordt ook steeds populairder. Daar gaan we de fast fashion industrie ook een beetje mee tegen. Vind je het leuk om meer te leren over dit onderwerp? Neem dan een kijkje op de onderstaande blogs!

Youtubers over eerlijke & duurzame kleding

Toen ik op Youtube zocht naar fair fashion, kwamen er veelal Duitse kanalen naar boven. In Duitsland is fair fashion denk ik beduidend groter dan in Nederland. Maar wat niet is, kan nog komen! Hieronder heb ik een aantal links geplaatst van Engelstalige Youtube kanalen over dit onderwerp. Wil je ook graag de Duitse kanalen zien? Type dan ‘fair fashion’ in op Youtube en voila!

Fair fashion webshops & merken (slow fashion)

Toen ik besloten had om zoveel mogelijk voor ‘fair’ te gaan, wist ik nog niet zo goed waar ik moest zoeken. Maar dankzij verschillende blogs en Youtube kanalen, leerde ik een heleboel webshops kennen. En voor deze speciale pagina op The Green Guide heb ik de shops die ik ken voor je op een rij gezet!

Fair fashion winkels in Nederland

Het is niet altijd makkelijk om online te shoppen. Denk bijvoorbeeld aan een jeans die perfect moet zitten of een paar schoenen. Gelukkig komen er ook steeds meer bewuste winkels met eerlijke en duurzame kleding. En vergeet niet om gewoon eens te googlen op ‘fair fashion *woonplaats‘. Ik kwam er achter dat er bij mij in de buurt ook winkels zijn met eerlijke en duurzame kleding! Hieronder zet ik een aantal winkels in Nederland voor je op een rij.

Hierbij een overzicht van duurzame merken bij grote (online) kleding ketens!

Instagram

6   74
15   102
12   122
4   86
13   93

Follow on Instagram