Fair fashion shoplog | Eerlijk & duurzame kleding kopen

Sinds ik me verdiept heb in fair fashion, heb ik vrijwel geen fast fashion meer gekocht. Ik ga nu voor tweedehands kleding (bijvoorbeeld via United Wardrobe) of eerlijke en duurzame kleding. Doordat ik er met mijn blog zoveel mee bezig ben, weet ik bij welke webshops ik bewuste merken kan kopen. Omdat ik vaak hoor dat anderen wel willen, maar niet weten waar ze moeten zoeken, deel ik graag een fair fashion shoplog ter inspiratie!

Fair fashion shoplog

Waarom fair fashion? Over eerlijke & duurzame kleding…

Fair fashion wordt gelukkig bekender! De tegenhanger fast fashion is namelijk slecht voor mens, dier én milieu. Naar mijn idee bestaat fair uit 2 punten: eerlijke productie (medewerkers) en een duurzame productie (milieu).

Over beide onderwerpen heb ik al eerder uitgebreide artikelen geschreven, mocht je daar meer over willen lezen:

Ik denk dat iedereen graag voor eerlijk en duurzaam zou kiezen als het niet moeilijk en/of duur was. Maar, dat hoeft het niet te zijn! Daarom deel ik graag deze fair fashion verzamelshoplog om je een idee te geven.

Hoewel ik amper kleding koop (ik houd het bij mijn minimalistische kledingkast), koop ik wel eerlijk en duurzaam als ik wat koop. Veel fair fashion webshops houden ook sale, dus dat is interessant om in de gaten te houden.

Matt & natt vegan tas

Fair fashion shoplog

Om je niet in verwarring te brengen, licht ik graag even toe hoe dit artikel in elkaar zit. De naam zegt het eigenlijk al wel: dit artikel is een verzameling van de fair fashion shoplogs die ik eerder heb opgenomen.

Ik hoop je hiermee een beeld te geven van wat voor eerlijke en duurzame kleding, schoenen en accessoires er verkrijgbaar zijn, tegen welke prijzen en vooral ook waar je het kunt kopen.

Nu zijn de items die ik laat zien mijn stijl, maar er is nog meer verkrijgbaar. Mocht je dus niets zien dat je aanspreekt, dan moedig ik je aan om rond te neuzen in verschillende webshops (zie einde van dit artikel).

Omdat na verloop van tijd bepaalde kledingstukken uit het assortiment gaan, kan ik helaas niet meer linken naar de specifieke items en prijzen. Wel vernoem ik per shoplog de webshops waar ik besteld heb!

Shoplog 1: fair fashion laarzen, kleding & sexy ondergoed

In de eerste shoplog laat ik je een paar eerlijke, duurzame en vegan laarzen zien. Daarnaast kocht ik enkele fair fashion shirts en zelfs eerlijk & duurzaam ondergoed (BH’s & strings). Dit is waar ik bestelde:

Eerlijk & duurzaam fair fashion ondergoed

Shoplog 2: fair fashion kleding, sneakers & tas

In de tweede shoplog laat ik je een he-le-boel eerlijke & duurzame t-shirts zien. Verder zie je in deze video maar liefst 3 paar schoenen en een hele toffe vegan tas! Dit is waar ik bestelde:

Fair fashion kleding shoplog

Shoplog 3: tweedehands shoplog van United Wardrobe

De derde en laatste shoplog in dit artikel staat in het teken van tweedehands kleding. Naar mijn idee is tweedehands kleding het meest duurzaam, omdat het al bestaat. En er is al zoveel kleding op de wereld!

Het voordeel van tweedehands kleding is dat je het lekker goedkoop kunt kopen en dat je items van bijvoorbeeld H&M en Bershka kunt vinden zonder fast fashion ketens te steunen.

Mijn favoriete ‘webshop’ voor het kopen van tweedehands kleding is United Wardrobe dus vandaar een shoplog!

Ook fair fashion shoppen? Merken & webshops op een rij

Hopelijk heb je door deze fair fashion verzamelshoplog een beeld van wat voor fair fashion producten, merken en webshops er zijn. Ook al zijn deze items wellicht niet je stijl, er is tegenwoordig van alles te vinden.

Mocht je meer merken en webshops met eerlijke en duurzame kleding willen ontdekken, check dan de super uitgebreide artikelen die ik hierover schreef:

En zelfs als je het écht niet kunt vinden in deze fair fashion webshops, dan kun je alsnog duurzaam kiezen door tweedehands kleding te kopen. Daarvoor gebruik ik zelf dus United Wardrobe, maar er zijn ook genoeg kringloopwinkels!

Tot slot wil ik nog één kleine sidenote maken :) Je kunt je namelijk ook afvragen of je wel écht nieuwe kleding nodig hebt? Ik heb al geregeld geschreven over de ‘Capsule Wardrobe‘.

Je stelt hierbij een minimalistische kledingkast samen waar je van op aan kunt (altijd wat om aan te trekken) en kenmerkend hierbij is dat je ook gewoon niet zoveel kleding meer koopt. Je hebt minder nodig dan je denkt!

Ik ben erg benieuwd of jij al eens eerlijke & duurzame kleding hebt besteld?

Liefs Mariëlle

Volg:

6 Comments

 1. 15 november 2017 / 07:52

  Oh, die onderbroek in de collage ziet er mooi uit! Ik ben nog steeds op zoek naar duurzame slips die er niet als grote, witte omaatjesbroeken uitzien, haha.

 2. 15 november 2017 / 10:43

  Ik vind het ondergoed en de ring er mooi uit zien. En wat leuk dat je een nieuwe naam gekozen hebt voor je blog!
  Liefs,
  Yara

 3. 15 november 2017 / 11:51

  Hihi dankjewel Yara, ik zag je like op de Facebook pagina: dankjewel <3

 4. 15 november 2017 / 11:52

  Haha dan zit je met deze echt goed <3

 5. 15 november 2017 / 20:39

  Wat een prachtige items allemaal. Het ondergoed vind ik er ook erg mooi uitzien

 6. 15 november 2017 / 20:46

  Gaaf he <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.