Helix piercing laten zetten | Ervaring, pijn, verzorging & genezing

Al jaren vond ik de helix piercing super mooi, maar zelf laten zetten? No way, dat durfde ik echt niet. Ik kocht eerst een neppe om te kijken hoe ik het vond staan. Daarna wilde ik het zo graag dat ik er toch één liet zetten. Omdat ik er veel vragen over krijg, vertel ik je in dit artikel alles over een helix piercing laten zetten. Van of het pijn doet tot aan de prijs, het verzorgen, de genezing en het wisselen!

Helix piercing laten zetten

Wil je een helix piercing laten zetten?

Zoals ik hierboven vertelde heb ik lang nagedacht voordat ik mijn helix piercing daadwerkelijk liet zetten. Ik heb al heel lang drie paar gaatjes in mijn oren, dus dat verlaagde de drempel een beetje.

Verder ben ik niet bang voor naalden, maar ik was wel bang voor de pijn.

Het is tenslotte niet zomaar wat om een piercing te laten zetten, dacht ik. Toch stond ik binnen 5 minuten alweer buiten haha. Ik vond het destijds overigens ook super spannend om een tattooshop in te lopen.

Heel ironisch, want inmiddels heb ik twee vegan tattoo’s!

Helix laten schieten of piercen & doet het pijn?

Waar je gaatjes goedkoop, snel en zonder al teveel pijn kunt laten schieten, mag dat bij een helix piercing niet. Die gaat namelijk door je kraakbeen heen.

Ook al doen veel mensen er makkelijk over: je hebt kans op een ‘bloemkool oor’ als je het laat schieten. Officieel is dit daarom ook verboden!

Mijn piercing ervaring ging als volgt: ik mocht gaan liggen en er werd een stip gezet op de juiste plek. Daarna mocht ik die plek keuren in de spiegel en weer gaan liggen.

Mijn huid werd schoongemaakt, ik kreeg het advies om in te ademen en voor ik het door had zat de naald al door mijn kraakbeen.

Heel eerlijk: ja, het doet echt pijn. De aardig dikke naald blijft er even in zitten om de piercing er in te kunnen zetten en dan gaat de naald er uit. Daarna mocht ik even liggend bijkomen, recht op gaan zitten en was het klaar.

Omdat ik het vrij spannend vond, was ik blij dat ik iemand had meegenomen.

Helix piercing ontstoken

Helix piercing verzorging: neem dit a.u.b. serieus!

Voor ik écht de piercing liet zetten had ik veel research gedaan. Daar word je niet bepaald vrolijk van en ik ging er flink door twijfelen. Natuurlijk is het mooi, maar je loopt het risico dat het gaat ontsteken.

In de tattooshop kreeg ik uitleg over hoe je je helix piercing verzorgen goed aan kunt pakken. Neem de verzorging niet met een korreltje zout, want dit moet serieus goed gebeuren.

Een vriendin van mij deed dat niet en bij haar ging het zo erg ontsteken dat haar piercing er uit moest van de dokter.

Ik moest hem 2 keer per dag met schone handen wassen met Unicura zeep. Bij elke shop is dit advies anders, maar ik heb me hier toen aan gehouden.

Omdat Unicura niet dierproefvrij is, zou ik nu voor een natuurlijke zoutoplossing gaan: water koken, zout erbij, roeren, af laten koelen en wassen.

Het laten zetten van de piercing vond ik qua pijn echt niet fijn, maar dat kon ik nog wel handelen voor die paar minuten. Het tweemaal per dag wassen vond ik véél erger, maar wie mooi wil zijn…

Buiten dat reinigen kun je er het beste gewoon afblijven. Ik heb te vaak aan de piercing gedraaid omdat ik bang was dat ie vast zou groeien en daardoor heb ik hem 8 maanden lang moeten verzorgen.

Hij bleef maar ontsteken en dus pijn doen. Dat had ik mezelf kunnen besparen door er niet mee te spelen ;)

Kun je tijdens de genezing zwemmen & slapen op je oor? 

De eerste weken na het laten piercen, deed niet alleen het wassen pijn. Het deed ook echt zeer als er iets tegenaan kwam (bijvoorbeeld met aankleden), al was het maar zachtjes.

Verder kon ik een aantal weken niet slapen op dat ene oor en het is nog maanden heel gevoelig geweest.

Ik weet dat veel mensen zich afvragen of ze mogen zwemmen met een piercing. Persoonlijk heb ik dit wegens hygiëne niet gedaan. Plan het zetten dus niet net voor je vakantie, zorg dat je piercing eerst kan genezen.

Enne, doe het ook niet random OP vakantie, want je weet nooit of ze daar hygiënisch werken!

Helix piercing zetten pijn

Helix piercing verwisselen? Staafje of ringetje kopen

In principe mag je je helix piercing volgens mij na een halfjaar vervangen. Omdat mijn helix piercing na een halfjaar nog niet helemaal genezen was, raadde de piercer aan om hem nog niet te wisselen.

Na 8 maanden braaf tweemaal per dag wassen en er vooral niet aan zitten, was ie helemaal genezen. Ik heb mijn staafje toen bij dezelfde piercer laten vervangen door een ringetje. Zelf wisselen lukt me helaas niet, dus daarvoor moet ik terug naar de tattooshop.

Wellicht kun jij dit wel leren of iemand anders vragen om het te doen. Zorg wel dat het altijd met schone handen gebeurt. Om ontstekingen te voorkomen, kies ik zelf enkel voor piercings van chirurgisch staal.

Mocht je er een bij bijvoorbeeld Six willen kopen, kies dan in ieder geval voor zilver.

Wat zijn de kosten van een helix piercing laten zetten?

Ik geef toe dat het flink afzien was, maar ik ben echt ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Nog elke dag kijk ik in de spiegel naar mijn ear party. Ik heb de piercing inmiddels al jaren en om heel eerlijk te zijn, zou ik er nog wel een tweede bij willen, oeps!

Mocht je het je afvragen; ik heb een prijs van €40 betaald inclusief het staafje zelf. Ik heb de piercing laten zetten bij Dragon Tattoo in Eindhoven. Toffe piercings vind je online bijvoorbeeld bij Alloverpiercings.

Persoonlijk vond ik het een prima shop, maar ik hoor er ook weleens negatieve ervaringen over. Luister dus altijd naar je eigen gevoel.

Zou jij een helix piercing laten zetten of moet je er niet aan denken?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Deel dit artikel:

42 Comments

 1. Jorinda
  13 oktober 2015 / 07:12

  Staat je erg mooi de piercing =)
  Ik zelf ben niet zo van piercings.
  Liefs Jorinda

 2. 13 oktober 2015 / 08:58

  oeeeh dat lijkt me pijnlijk!

 3. 13 oktober 2015 / 09:22

  Aaah gaaf zeg! Ik zou altijd nog een trachus willen, maar die lijkt me zo pijnlijk!

 4. Mayara Esther
  13 oktober 2015 / 09:47

  Ik ben gek op piercings! Zelf heb ik een navel piercing en een tong piercing, ik weet ongeveer wat je mee maakt hehe. Maar ja, het hoort erbij voor een mooie resultaat! <3

 5. Jonne
  13 oktober 2015 / 12:38

  Ik weet niet of ik het ooit zou durven, maar ik vind het wel heel mooi staan
  liefs. Jonne

 6. 13 oktober 2015 / 13:33

  Staat je mooi, zelf heb ik ook piercings en het is inderdaad belangrijk dat je het goed ontsmet zeker de eerste dagen :)
  X

 7. 13 oktober 2015 / 13:50

  Hij staat je echt heel goed. Zelf heb ik mijn helix al een aantal jaar en ik ben er nog steeds heel blij mee.

 8. Esmee
  13 oktober 2015 / 15:31

  Handig artikel al zou ik hem zelf nooit laten zetten denk ik!
  XOXO esmee

 9. 13 oktober 2015 / 17:18

  Staat je erg leuk Mariëlle! Ik zou naast mijn tragus ook nog wel een helix piercing willen :)

 10. 13 oktober 2015 / 17:20

  Vind dit echt heel gaaf en mooi staan, het is toch iets extra’s x

 11. 13 oktober 2015 / 18:22

  Ik vind dit echt een mooie en sierlijke piercing! En inderdaad oppassen dat je niet blijft hangen met je sjaal of iets, maar hij staat erg mooi :)

 12. 13 oktober 2015 / 19:56

  Erg mooi! Heb er ook ooit zo een gehad, maar die bleef maar ontsteken enzo :( Hopelijk zal de piercing bij jou goed genezen.

 13. 13 oktober 2015 / 20:58

  Ik vind dit echt gaaf. Een jaar of 10 geleden heb ik mijn eerste laten zetten maar het ging ontzettend ontsteken en werd donker van kleur. Toen heb ik hem dicht laten groeien en in de jaren erna het nog 2 keer geprobeerd, maar elke keer ging het mis :(

 14. 13 oktober 2015 / 22:31

  Gaaf hoor! Mijn broertje ( ja echt ) heeft dit vroeger ook gehad en bij hem is het helaas na een tijdje gaan ontsteken. Hij heeft nu nog steeds een bultje achterop zijn oor. Goed blijven verzorgen dus :)

 15. 14 oktober 2015 / 11:46

  Ik wil hem zo graag laten zetten. Heb ook al een navelpiercing dus ik ben gewend aan het wassen. Het enige nadeel is dat ik deze piercing niet mag laten zetten van mijn ouders..

 16. 14 oktober 2015 / 12:31

  Fijn dat je hier zo uitgebreid over schrijft! Ik heb enkel gewone oorbellen en het heeft me een jaar geduurd om dat op punt te krijgen… Telkens ging het ontsteken en groeide het binnen een nachtje dicht. Ik draag nu (bijna 7 jaar later) nog steeds altijd oorbellen, ook ‘s nachts. Het zet me in ieder geval niet aan om andere piercings in mijn lijf te steken, haha! ;-)

 17. 14 oktober 2015 / 18:33

  mooi ♥ zelf heb ik er ook een (geschoten) en voelde inderdaad niet zo prettig het zetten van de helix xx

 18. marielle
  14 oktober 2015 / 19:46

  Nee het was zeker niet prettig, maar dat ben ik alweer vergeten hihi!

 19. marielle
  14 oktober 2015 / 19:47

  Dat doe ik graag! :) En wat balen zeg, maar het is wel mooi!

 20. marielle
  14 oktober 2015 / 19:48

  Oef dat durf ik dan weer echt niet! En waarom mag het niet van je ouders? Het is net een oorbel toch?

 21. marielle
  14 oktober 2015 / 19:49

  Aah wat balen zeg :( Bedankt voor het zeggen, ik ga hem goed onderhouden hihi!

 22. marielle
  14 oktober 2015 / 19:49

  Aah wat balen zeg, super vervelend :(

 23. marielle
  14 oktober 2015 / 19:49

  Wat balen zeg :( Ik hoop het echt!

 24. marielle
  14 oktober 2015 / 19:50

  Dankjewel Mirjam <3

 25. marielle
  14 oktober 2015 / 19:50

  Dankjewel <3 Ik vind het ook echt mooi!

 26. marielle
  14 oktober 2015 / 19:50

  Dankjewel <3 Dat vind ik ook super gaaf, maar dat durf ik niet hihi!

 27. marielle
  14 oktober 2015 / 19:50

  Goed om te horen, dankjewel :)

 28. marielle
  14 oktober 2015 / 19:51

  Dankjewel Nancy <3 Leuk he?

 29. marielle
  14 oktober 2015 / 19:51

  Dankjewel <3 Ja en nu nog steeds heb ik het gevoel dat ik dat écht nog moet doen!

 30. marielle
  14 oktober 2015 / 19:51

  Dankjewel Jonne! :)

 31. marielle
  14 oktober 2015 / 19:52

  Hihi nou in je navel of tong lijkt me nog veel erger!!

 32. marielle
  14 oktober 2015 / 19:52

  Dat vind ik ook super mooi, maar dat durf ik écht niet!

 33. marielle
  14 oktober 2015 / 19:53

  Dankjewel :) En dat kan natuurlijk ook!!

 34. 17 oktober 2015 / 16:50

  de mijne zit iets lager en ben er ook zo blij mee! nu doe ik gewoon een tragus piercing erin zodat ik een plat achterkantje heb!

 35. marielle
  19 oktober 2015 / 19:08

  Bij jou vind ik hem ook super staan en wat een slimme tip!

 36. 29 december 2019 / 01:51

  hahaha ik wilde hem dus laten zetten en nu twijfel ik omdat je zegt dat het echt pijn doet, haha.

 37. Mariëlle
  Auteur
  29 december 2019 / 10:26

  Ieders pijngrens ligt op een ander niveau ;) En het is het waard geweest voor mij.

 38. Michelle
  8 februari 2020 / 22:03

  Ik ga dinsdag waarschijnlijk ook een helix piercing laten zetten samen met mijn zus een vriendin van mij heeft er ook een en ze zei dat het ook gaat bloeden ben best bang vooral nu ik ook andere dingen heb gelezen die ik nog niet wist maar ik ga het wel doen want ik vind een piercing boven in je oor wel heel erg mooi

 39. Mariëlle
  Auteur
  9 februari 2020 / 11:18

  Van dat bloeden heb ik geen last gehad hoor ;) Succes, maar maak jezelf niet te gek!

 40. Hedwig
  5 juni 2020 / 22:13

  Geen pijn gehad van mijn helix piercing. Mijn kraakbeen bloedde wel redelijk dus das een goed teken, geneest beter dan. Wel gevoelig en kan er niet op liggen. 2 weken niet zwemmen sporten bad enz. Heb ook trachus piercing gehad (dichtgegroeid owv mn werk). Deed ook geen pijn en verzorging is idem als helix. 2x/dag wassen met neutrale zeep en wat oogzalf opdoen. Niet teveel moet kunnen ademen. Ben fier op mn piercing en blij dat ik hem heb laten zetten. Achter een maandje nog eentje 😀

 41. Jennifer
  9 juni 2020 / 18:44

  Ik wil er ook een laten zetten ik doe dat naar mijn vakantie maar ik ben bang dat het gaat onstoken gaat raken moet ik gewoon af wachten wat het gaat doen daar door durf ik her niet

 42. Mariëlle
  Auteur
  10 juni 2020 / 19:41

  Zou ik ook vooral niet doen :) Lekker veilig in Nederland laten doen en er goed voor zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.