Ik heb in mijn leven al heel wat mascara’s geprobeerd! Bekijk zeker de categorie mascara als je al de mascara reviews op mijn blog wilt zien. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar budgetproof mascara’s, simpel weg omdat die vaak prima zijn. Ook vind ik het belangrijk dat de mascara’s dierproefvrij zijn. In dit artikel deel ik mijn top 5 budget mascara’s met jou en die zijn natuurlijk allemaal dierproefvrij!

Top 5 budget mascara's

1. Essence get big lashes mascara

Met stip op nummer 1: de Essence get big lashes mascara. Niet alleen omdat hij mijn wimpers mega volume geeft, maar ook omdat deze mascara vegan is! Veel mascara’s (ook al zijn ze budgetproof) bevatten bijenwas en dat wil ik als veganist niet meer in mijn producten terug zien. Even was ik bang dat er geen mascara’s meer overbleven, totdat ik zag dat deze vegan was. Ik besloot hem te proberen, want hij is super budgetproof en het is absoluut een favoriet. De review komt nog, maar zie hieronder…!

Vegan Essence get big lashes volume curl mascaraEssence get big lashes mascara review

2. Essence I love extreme crazy volume mascara

In de eerste Essence multi review die nu al even online staat, vind je deze mascara terug. Eén van de andere mascara’s vind je ook in dit overzicht, maar deze mascara is toch wel de beste van die drie. De roze verpakking is natuurlijk al geweldig, maar ik vind het borsteltje ook erg fijn. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, maakt hij mijn wimpers enorm zwart en geeft hij ze volume. Maar helaas is deze mascara niet vegan en dat is voor mij de reden om hem dan ook niet meer te gebruiken, zonde Essence!

Essence mascara multi review deel 1Essence I love extreme crazy volume mascara review

3. Catrice glamour doll mascara

Omdat ik niet alleen maar Essence mascara’s in deze review wil plaatsen, deel ik ook deze waterproof mascara van Catrice. Bij Catrice vind je namelijk ook ontzettend veel mascara’s en die zijn ook nog redelijk betaalbaar. Ik ben zelf niet zo fan van waterproof mascara’s, maar ik weet dat velen hier wel altijd naar op zoek zijn. Dan zou ik deze mascara wel aanraden, want de werking is prima! Gezien deze mascara niet vegan is, zou ik hem zelf niet meer opnieuw kopen.

Catrice glam doll mascaraCatrice glam doll mascara review

4. Essence the false lashes mascara

De vierde mascara van deze top 5 budget mascara’s is de Essence the false lashes mascara. Hiervan kwam onlangs nog een review online, weliswaar in combinatie met twee andere mascara’s. Ik reviewde drie Essence mascara’s tegelijk, zodat je de vergelijking goed kon zien. Van die multi review kwam deze toch wel als beste uit de test. Vergeleken met de andere mascara’s in dit artikel geeft hij niet zoveel volume, maar hij krult mijn wimpers wel goed. Helaas is ook deze mascara niet vegan, so it had to go…

Essence mascara multi review deel 2Essence the false lashes mascara review

5. Essence maximum definition volume mascara

Een fijne mascara betekent voor iedereen wat anders en iedere mascara werkt ook bij iedereen anders. Ik houd zelf echt van opvallende wimpers, dus vandaar dat de eerste bij mij zo’n favoriet is. Maar mocht je dat overdreven vinden, dan zou je deze mascara eens kunnen proberen. Het is een hele mond vol en het klinkt heftig, maar deze mascara geeft je wimpers wel een mooi effect! Het effect is mooier dan op de foto, dit is namelijk nog een oude foto. Gezien deze mascara niet vegan is, kon ik helaas geen nieuwe foto meer maken, want ik heb hem dus niet meer. Maar hij is, zeker gezien de prijs, het proberen waard!

Essence mascara multi review deel 1Essence maximum definition volume mascara review

Top 5 budget mascara’s

Ik had gemengde gevoelens bij het maken van dit artikel, gezien niet alle mascara’s vegan zijn. En dat is tegenwoordig toch wat ik het liefste laat zien op mijn blog. Het is niet voor niets dat de vegan mascara op nummer één staat, maar ik vind hem oprecht ook de beste van de 5. Ik weet ook dat niet iedereen let op vegan producten, dus vandaar dat ik de andere wel wilde delen. Er staan nog een aantal reviews van niet vegan producten in concept, die zal ik wel nog publiceren. Maar daarna zal het standaard vegan zijn.

Nog even terug naar de prijzen van deze top 5 budget mascara’s: nummer 1 kost €2.39, nummer 2 €2.89, nummer 3 €3.99, nummer 4 €2.89 en nummer 5 €2.89. Wil je meer informatie over deze mascara’s? Bekijk dan vooral de websites van Catrice & Essence! Je vindt Essence en Catrice bij Kruidvat en Trekpleister. Je kunt bij beiden winkels tegenwoordig ook online bestellen.

Liefs Mariëlle