Alweer twee maanden geleden bezocht ik Veggie World in Utrecht en daar kwam ik mijn nieuwe liefde tegen! Ik kocht er mijn eerste paar vegan fair fashion schoenen en niet veel later kocht ik bij dezelfde webshop nog een paar eerlijke en duurzame schoenen. Zoals je misschien in het artikel met mijn doelen voor 2017 al hebt gelezen, wil ik mijn kast zoveel mogelijk fair fashion maken. Ik ben nu dus op weg naar een duurzame kledingkast, kijk je mee?

Vegan fair fashion schoenen

Vegan fair fashion schoenen

Ik ben nog nooit zo kieskeurig geweest als het aankomt op nieuwe aankopen. Nu ik eenmaal mijn kledingstijl heb gevonden, heb ik precies in mijn hoofd wat ik zoek. Bij schoenen vind ik het ten eerste belangrijk dat ze vegan zijn (geen leer en geen lijm met dierlijke bestanddelen). Daarnaast kijk ik dan nog graag naar het eerlijke en duurzame aspect. Dit houdt in: goede werkomstandigheden en duurzame materialen. Natuurlijk moeten de schoenen er wel mooi uitzien en ik wil er ook weer niet mega veel geld voor neerleggen. Toch vind ik een beetje investeren wel oké!

Fair fashion hakken

Laat ik beginnen met mijn aller eerste fair fashion aankoop: hakken! Net voor Veggie World had ik afscheid genomen van mijn suède gala hakken. Ik vond ze nog steeds mooi, maar het stond me enorm tegen dat ze van suède gemaakt waren. Don’t worry! Ik heb ze niet weggegooid, want dat is ook niet duurzaam, maar ik heb ze gedoneerd. Daarom mocht ik van mezelf nieuwe hakken gaan kopen, maar ik was er nog niet tegenaan gelopen. Op Veggie World zag ik deze ineens shinen en het was ook nog eens het laatste paar, precies in mijn maat…

Fair fashion pumps

Je begrijpt vast wel dat ik ze MOEST passen en ze zaten nog perfect ook! Ik betaalde er €40 voor en ik ben er nog steeds blij mee. Helaas heb ik ze nog niet vaak aan gehad, want ik heb snel koude voeten. Maar nu het wat warmer is en ik dadelijk in de stad woon (en niet meer een halfuur hoef te fietsen als ik ga stappen), zal ik ze zeker vaker dragen. Meestal kies ik voor goud OF voor zilver, maar deze combinatie vind ik wel heel mooi. Helaas weet ik niet wat het materiaal is, want ze zijn dus niet meer verkrijgbaar. Maar deze webshop verkoopt enkel vegan schoenen! Fair fashion schoenen

Natuurlijk mag een aanbeeld niet ontbreken, hieronder zie je hoe de schoenen staan bij mij! I’m so in love <3Fair fashion vegan schoenen

Fair fashion sandalen

Ik ben druk bezig met het minimaliseren en verduurzamen van mijn kast. Helaas kwam ik tot de ontdekking dat mijn bruine sandaaltjes van Primark leer bevatten. En ik had een paar zwarte sandaaltjes met diamantjes, eigenlijk helemaal niet mijn ding. Daarom mocht ik van mezelf nog een paar fair fashion sandalen kopen en die had ik eerder al online gezien bij dezelfde webshop. Deze sandaaltjes kosten €59. Dat is veel duurder dan wat ik er voorheen voor betaalde, maar je doet er langer mee dan je denkt. En ik wil nu liever investeren in iets dat eerlijk en duurzaam is.

Fair fashion schoenen en-enn

Deze sandaaltjes zijn van het merk Nae, dit staat voor no animal exploitation. Alle schoenen zijn vegan dus, maar ook eerlijk en duurzaam. Veel schoenen van dit merk bevatten bijvoorbeeld kurk. De schoenen worden onder eerlijke omstandigheden gemaakt, dit gebeurt in Portugal en Italië. Ik vind het persoonlijk fijn om te weten dat ik schoenen draag die niet gemaakt zijn door kinderen en met slechte materialen. Normaal heb ik iets ‘fijnere’ sandaaltjes, deze zijn best ‘grof’ voor mijn doen. Maar het is wel een heel basic paar, dat heel makkelijk gecombineerd kan worden.  Fair fashion schoenen Itaca

Ook hiervan heb ik natuurlijk weer een foto van hoe de sandaaltjes bij mij staan. Ik moest er even aan wennen, maar ik vind ze wel heel erg tof. Mijn moeder is er overigens ook helemaal verliefd op! Een nadeel vind ik wel dat ze vrij glad zijn aan de onderkant. Je moet dus echt oppassen dat je niet gaat uitglijden. Misschien kan ik nog een manier vinden om dit een beetje te verhelpen. Heb jij wellicht tips!? Verder zijn het in ieder geval wel hele stevige sandalen!

Fair fashion sandaaltjes

Webshop met vegan fair fashion schoenen

Toen ik voor het eerst naar fair fashion schoenen zocht, kwam ik niet zulke toffe modellen tegen. Daardoor haakte ik eigenlijk alweer af, want ik vind het wel belangrijk om er leuk uit te blijven zien. Maar ik merk wel aan mezelf dat ik er steeds meer de schoonheid van in ga zien. Zeker omdat er steeds meer mooie merken bij komen. Met deze vegan fair fashion schoenen van de webshop En-enn ben ik wel erg blij! Ik heb ook alweer twee paar sneakers op het oog 😉 Wat ik persoonlijk wel nog moeilijk vind, is om fair fashion laarzen te vinden die ik tof vind. Heb jij nog tips?

Liefs Mariëlle