Hoewel ik nog geen schoonmaakroutine heb gedeeld, gaat het poetsen hier vrolijk door. Ofja, vrolijk… Ik geniet van een schoon huis en ZO veel tijd kost het me nu ook weer niet, maar je denkt toch altijd aan de andere dingen die je in die tijd had kunnen doen. De grootste hekel heb ik aan de afwas, omdat ik daarvoor na het eten de bank af moet komen. Maar goed, tijd voor een Ecover afwasmiddel review!

Ecover afwasmiddel

Ecover afwasmiddel

Ik word altijd blij van pakjes, zeker als het om natuurlijke en vegan producten gaat. Sterker nog, anders zeg ik gewoon nee tegen een nieuw pakket. Alleen: je zou denken dat je van schoonmaakproducten nooit echt blij word, maar van het pakket met Ecover afwasmiddel werd ik wel blij!

Ecover is een merk dat natuurlijke, dierproefvrije en vegan schoonmaakproducten maakt. Ze hebben onlangs een clean campagne opgezet, die verder gaat dan schoonmaken, namelijk clean living. En ik kan me daar wel in vinden. Ik vind het fijn om bewust bezig te zijn met mijn ecologische voetafdruk.

In totaal heeft het merk 5 afwasmiddel soorten in het assortiment, waarvan ik er 3 ontving:

  • Zero (zonder parfum)
  • Kamille & Clementine
  • Citroen & Aloë Vera

Natuurlijk afwasmiddel

Verpakkingen & ingrediënten

Ecover wil elk aspect ‘clean‘ houden. De verpakkingen zijn daardoor ook simpel, maar dat vind ik juist wel mooi in mijn interieur. Deze Ecover afwasmiddel flessen zijn gemaakt van 100% gerycled plastic (behalve de dopjes). Zo wil het merk single-use plastic in de natuur tegengaan.

Clean slaat overigens ook op de ingrediënten, die biologisch afbreekbaar en herbruikbaar zijn. Denk aan maïssuikers en plantaardige oliën. Nu is palmolie een berucht ingrediënt (slecht voor bossen en dus voor bijvoorbeeld apen) en het merk geeft gelukkig aan dat ze ermee bezig zijn om dit te elimineren.

Duurzaam huishouden

Mijn mening

Natuurlijk heb ik alle Ecover afwasmiddel flessen er een tijdje bij gepakt bij het doen van mijn vaat. Waar veel mensen niet geloven dat natuurlijk afwasmiddel je afwas schoon zou krijgen, bewijst ook Ecover dat weer: het is zeker mogelijk.

Het is zacht voor huid en nagels, wat ik zeker bij afwasmiddel belangrijk vind. Als je een gevoelige huid hebt, dan kun je het beste gaan voor de zero variant. Ik vind een geurtje zelf altijd wel lekker en de geuren zouden van mij zelfs wat sterker mogen. Maar ik ben dan ook Marcel’s Green Soap gewend.

Maar al met al vind ik het Ecover afwasmiddel dus een aanrader!

Prijs & verkooppunten

Het Ecover afwasmiddel is verkrijgbaar bij Albert Heijn en natuurwinkels (bijvoorbeeld Ekoplaza) voor een leuk prijsje van €2,19.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.