Ecover afwasmiddel review | Duurzaam huishouden doe je zo!

Hoewel ik nog geen schoonmaakroutine heb gedeeld, gaat het poetsen hier vrolijk door. Ofja, vrolijk… Ik geniet van een schoon huis en ZO veel tijd kost het me nu ook weer niet, maar je denkt toch altijd aan de andere dingen die je in die tijd had kunnen doen. De grootste hekel heb ik aan de afwas, omdat ik daarvoor na het eten de bank af moet komen. Maar goed, tijd voor een Ecover afwasmiddel review!

Ecover afwasmiddel review

Ecover afwasmiddel

Ik word altijd blij van pakjes, zeker als het om natuurlijke en vegan producten gaat. Sterker nog, anders zeg ik gewoon nee tegen een nieuw pakket.

Alleen: je zou denken dat je van schoonmaakproducten nooit echt blij word, maar van het pakket met Ecover afwasmiddel werd ik wel blij!

Ecover is een merk dat natuurlijke, dierproefvrije en vegan schoonmaakproducten maakt. Ze hebben onlangs een clean campagne opgezet, die verder gaat dan schoonmaken, namelijk clean living.

En ik kan me daar wel in vinden. Ik vind het fijn om bewust bezig te zijn met mijn ecologische voetafdruk. In totaal heeft het merk 5 afwasmiddel soorten in het assortiment, waarvan ik er 3 ontving:

 • Zero (zonder parfum)
 • Kamille & Clementine
 • Citroen & Aloë Vera

Natuurlijk afwasmiddel kopen

Verpakkingen & ingrediënten

Ecover wil elk aspect ‘clean‘ houden. De verpakkingen zijn daardoor ook simpel, maar dat vind ik juist wel mooi in mijn interieur.

Deze Ecover afwasmiddel flessen zijn gemaakt van 100% gerycled plastic (behalve de dopjes). Zo wil het merk single-use plastic in de natuur tegengaan.

Clean slaat overigens ook op de ingrediënten, die biologisch afbreekbaar en herbruikbaar zijn. Denk aan maïssuikers en plantaardige oliën.

Nu is palmolie een berucht ingrediënt (slecht voor bossen en dus voor bijvoorbeeld apen) en het merk geeft gelukkig aan dat ze ermee bezig zijn om dit te elimineren.

Ecover verkooppunten

Mijn mening

Natuurlijk heb ik alle Ecover afwasmiddel flessen er een tijdje bij gepakt bij het doen van mijn vaat. Waar veel mensen niet geloven dat natuurlijk afwasmiddel je afwas schoon zou krijgen, bewijst ook Ecover dat weer: het is zeker mogelijk.

Het is zacht voor huid en nagels, wat ik zeker bij afwasmiddel belangrijk vind. Als je een gevoelige huid hebt, dan kun je het beste gaan voor de zero variant.

Ik vind een geurtje zelf altijd wel lekker en de geuren zouden van mij zelfs wat sterker mogen. Maar ik ben dan ook Marcel’s Green Soap gewend. Al met al vind ik het Ecover afwasmiddel een aanrader!

Overigens is er nóg een fijn natuurlijk merk, namelijk Method :) Lees hier meer over natuurlijk & duurzaam schoonmaken.

Prijs & verkooppunten

Het Ecover afwasmiddel is verkrijgbaar bij Albert Heijn en natuurwinkels (bijvoorbeeld Ekoplaza) voor een leuk prijsje van €2,19.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

8 Comments

 1. 15 mei 2018 / 19:55

  Prima prijs inderdaad! Ik probeer wel bewuster te leven, maar houdt het voorlopig toch nog even bij mijn geliefde vaatwasser hihi. Zijn er ook eco-vaatwastabletten dat je weet?
  De vaatwasser zet ik trouwens wel altijd aan op de eco-stand, scheelt toch hoop ik.

 2. Mariëlle
  Auteur
  15 mei 2018 / 20:50

  Ik heb ooit eens gelezen dat als je een goede vaatwasser hebt (energiezuinig), het niet eens slechter zou zijn dan de vaat doen met de hand. Maar of dat klopt weet ik niet hoor, zou je eens op kunnen zoeken wellicht :) En wat betreft eco vaatwastabletten: Marcel’s Green Soap :) Kijk ook eens bij Ekoplaza!

 3. 16 mei 2018 / 10:41

  Toch grappig dat velen denken dat natuurlijke producten de vaat niet schoon krijgen. Niets is minder waar! :-) Ik heb nu juist een nieuw flesje van Marcel’s Green Soap in gebruik, maar van die van Ecover en Method ben ik ook fan.

 4. Mariëlle
  Auteur
  16 mei 2018 / 11:34

  Hihi jij bent ook overtuigd dus :D

 5. 16 mei 2018 / 15:24

  Ik heb hetzelfde gehoord over vaatwassers en wil dat heel graag geloven, haha.
  Appie heeft ook eco-tabletten. Een half blokje is trouwens meestal al genoeg :)

 6. 16 mei 2018 / 15:28

  Goed om te horen dat het fijn werkt! Ik zag eens een test waarbij eco-afwasmiddel niet zo goed scoorde, maar ik kan me niet voorstellen dat het niet voldoende zou zijn. Die palmolie is inderdaad nog wel een dingetje, ja. Ik wil nog eens uitzoeken wat er verder precies allemaal in zit, want bioafbreekbaar zegt ook niet alles. Ik heb in ieder geval wel de indruk dat Ecover niet alleen maar doen alsof ze groen zijn :)

 7. Mariëlle
  Auteur
  16 mei 2018 / 15:42

  Haha ook een hekel aan de afwas? Er is helaas geen ruimte voor in mijn appartement, maar ik kijk er naar uit voor in de toekomst :)

 8. Mariëlle
  Auteur
  16 mei 2018 / 15:43

  Nee ik denk inderdaad ook niet dat er sprake is van greenwashing :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.