Het is weer tijd voor een fair fashion shoplog! Naar mijn idee was de vorige shoplog niet zo lang geleden, maar die was toch alweer zo’n 3 maanden geleden online gekomen. Met deze video ben ik nu eens wat sneller. Al is het wel een verzamelshoplog van de afgelopen maanden, want ik wilde eerst genoeg items verzamelen om te laten zien in de video! Pak een kop thee en bekijk mijn nieuwste items 🙂

Wolf & Storm bestelling

Fair fashion shoplog

Ik heb de fair fashion smaak te pakken hoor. Vorig jaar stelde ik mezelf als doel om me te verdiepen in fair fashion en wat merken en webshops te leren kennen. Dit verdiepen in werd echter al snel het kopen van, want ik zag zoveel leuke items dat ik ze ook gewoon wilde hebben.

En nu is het mijn doel om zoveel mogelijk fair te kopen. Dat lukt lang niet altijd helaas, maar ik heb de afgelopen maanden toch veel nieuwe items gevonden waar ik érg blij mee ben. Tijd voor een shoplog!

Fair fashion shoplog

Fair fashion webshops & winkels

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik dus een heleboel webshops die eerlijke en duurzame kleding verkopen. Ik besloot daar een overzicht van te maken. Die vind je op mijn blog onder het kopje ‘The Green Guide’ en dan de pagina ‘Fair fashion’.

Ik hoop dat deze pagina je om de keuze voor fair fashion te kunnen maken. Deze keer shopte ik bij de webshops Wolf & StormWat mooi, Brand mission, Matt & Nat en de Geitenwollenwinkel.

Maar, er is meer! Eerder had ik het niet zo op tweedehands kleding, het trok me gewoon niet zo. Toch besloot ik me eroverheen te zetten, want eigenlijk vind ik het een heel goed initiatief. In Eindhoven zit nu een Reshare store: een winkel met tweedehands kleding in samenwerking met het Leger des Heils.

Fair fashion shoplog video

Je ziet het waarschijnlijk zelf al: op de foto’s hierboven zijn de items niet echt goed te zien. Foto’s werken bij kleding nu eenmaal niet zo goed. Je kunt de items pas echt beoordelen als je ze op bewegend beeld ziet en dan het liefst door middel van een aanbeeld.

Dus wat heb ik voor je gedaan… In de onderstaande video vertel ik je meer over de items die ik heb gekocht, waar ik ze heb gekocht en waarom ik ze heb gekocht mét aanbeelden. I hope you like it!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!