Fair fashion webshops | Eerlijke & duurzame kleding

De afgelopen jaren ben ik me bewust geworden van de invloed van ‘fast fashion‘ op de wereld en op het welzijn van de makers. Grote ketens buiten hun medewerkers uit en tasten het milieu enorm aan met de hoeveelheid items die per week geproduceerd worden. Liever kies ik nu voor tweedehands of eerlijke en duurzaam geproduceerde kleding. Ik zet mijn favoriete fair fashion webshops voor je op een rij!

Fair fashion webshops

Waar kun je eerlijke & duurzame kleding kopen?

Net als vele andere consumenten was ik me nooit bewust van wat er speelt in de kledingindustrie.

Gelukkig heb ik dit dankzij internet geleerd. Toen ik het eenmaal wist, wilde ik er ook echt wat aan doen.

Ik zocht naar merken die eerlijke werkomstandigheden, duurzame materialen en een duurzaam proces aanhouden.

Gezien mijn fashion struggles was het soms lastig om iets leuks te vinden.

Maar gezien steeds meer consumenten zich er bewust van worden, groeit de vraag naar eerlijke en duurzame kleding.

Daardoor komen er steeds meer mooie merken op de markt!

Inmiddels heb ik al bij meerdere fair fashion webshops besteld en ken ik er nog een heleboel meer waar ik ook graag rondkijk als ik wat nodig heb.

Eerlijke en duurzame kleding kopen

Webshops/platforms met Fair Fashion merken

Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om eerlijke en duurzame kleding te vinden (ook al wordt het steeds makkelijker), zet ik graag de webshops die ik ken en leuk vind qua stijl en prijs voor je op een rij:

Fair Fashion merken & winkels

Hierboven heb ik enkel platforms en fair fashion webshops opgesomd die meerdere merken verkopen.

Maar je kunt ook direct shoppen bij een heleboel eerlijke en duurzame kleding merken, daarom schreef ik een fair fashion merken guide!

Ik weet alleen ook hoe lastig het kan zijn om online te bestellen, zeker met bijvoorbeeld spijkerbroeken of ondergoed.

Gelukkig komen er steeds meer winkels in Nederland waar je fair fashion kunt shoppen.

In een komend artikel zal ik daarom fair fashion winkels in Nederland voor je op een rij zetten!

Fair fashion online

Fair Fashion blog

Buiten deze fair fashion webshops zijn er absoluut nog meer webshops die eerlijke en duurzame kledingmerken verkopen.

Ik heb bij deze lijst echter een ‘selectie’ gemaakt op basis van stijl en smaak.

Ik houd van mooie basics en wil ook geen €300 uitgeven aan designer kleding.

De fair fashion webshops in dit artikel matchen bij mijn stijl. Al vind ik lang niet elk item leuk!

Maar daarom vind ik het juist zo fijn om meerdere webshops af te kunnen gaan, waar ik met een gerust hart kan shoppen qua eerlijke behandeling van werknemers en vanuit milieuoogpunt.

Ken je nog leuke webshops die hier niet bij staan? Let me know, dan neem ik een kijkje!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram

27 Reacties

 1. 19 september 2017 / 07:30

  Wat een fijn en volledig overzicht! Er zijn eigenlijk zoveel meer fair fashion webshops dan ik dacht. Ik ga vanavond eens de tijd nemen om er een paar te bekijken :)

 2. 19 september 2017 / 08:28

  YAY, super leuk <3

 3. 19 september 2017 / 12:15

  Ik vind fair fashion vaak nog iets te duur of het is net niet helemaal mijn smaak. Pas heb ik voor het eerst wat op United Wardrobe gekocht (wel tweedehands dus), even uitwassen en ik vind het prima :)

 4. 19 september 2017 / 14:43

  Leuk zo een lijstje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog geen 1 kende, oeps!

 5. 19 september 2017 / 20:17

  Ik ben een duurzame kledingchallenge aan het doen. Heb tot nu toe een paar kledingstukken gekocht maar dus wel tweedehands. Heb er ook niet zo’n probleem mee. En als je goed zoekt vindt je echt supermooie spullen voor een schappelijk prijsje! Ik heb hier wat shops van je lijstje geopend om eens te neuzen. Bedankt voor het delen!

 6. 20 september 2017 / 09:00

  Super goed! :) Mij trekt het op het moment nog niet zo, maar ik zeg al: misschien verandert dat nog :)

 7. 20 september 2017 / 09:00

  Hihi bij deze wel!!

 8. 20 september 2017 / 09:01

  Echt? Ik vind juist dat er behoorlijk wat te krijgen is inmiddels! Zowel basis items als meer ‘out of the box’ items! Maar dat is natuurlijk ook een goed idee :)

 9. 20 september 2017 / 11:18

  Wat een handige lijst! Ik kende er niet 1 van 🙈. Online bestellen vind ik zelf altijd erg lastig dus ik zou toch eerder langsgaan bij een fysieke winkel. Nukuhiva zit zo te zien ook in Utrecht en is redelijk in de buurt, ik ga er zeker de eerstvolgende keer wanneer ik in Utrecht ben eens langs.

 10. 21 september 2017 / 09:18

  Super goed van je <3 Ik wil er zelf ook echt snel langs!

 11. 13 september 2018 / 09:49

  Wat een uitgebreide lijst! Ik heb toevallig eind vorige week een handtas van Matt & Nat gekocht. Ik was ben zo tevreden over m’n portefeuille dat zo’n mooie tas niet kon ontbreken. Staat ook wat ‘volwassener’ dan een tote bag. :-)

 12. Mariëlle
  Auteur
  13 september 2018 / 10:26

  Oh wauw!! Die zijn zo mooi <3

 13. 15 september 2018 / 14:58

  Wat een super fijn lijstje zeg! Ik ga hem zeker even opslaan.

 14. Mariëlle
  Auteur
  16 september 2018 / 08:21

  Wat leuk om te horen, dankjewel :)

 15. 16 september 2018 / 16:56

  Handig zo’n lijst!

 16. Mariëlle
  Auteur
  16 september 2018 / 21:15

  Gelukkig, Kelly :)

 17. 17 september 2018 / 13:26

  Wat een handige lijst! Ik vind het zelf inderdaad lastig om erachter te komen welke merken fair fashion zijn en welke niet.

 18. Mariëlle
  Auteur
  17 september 2018 / 17:58

  Hopelijk helpt dit je :) Ik ga binnenkort nog meer van deze artikelen delen!

 19. 20 september 2018 / 21:05

  Oke dit artikel ga ik echt even opslaan! Ik ben pas recentelijk bezig met bewuster kleding kopen etc. Dus heb echt nog advies nodig qua fijne fair trade merken. Dus thnx!! Daily Poetry heeft een fysieke winkel in Den Bosch en ze hebben daar echt prachtige dingen ja.

 20. Mariëlle
  Auteur
  20 september 2018 / 22:28

  Er komt binnenkort nog een artikel met puur fair fashion merken, dus stay tuned :D Goed bezig in ieder geval!

 21. 19 september 2019 / 11:59

  Ah, wat een fijn artikel! Ik ga de sites op deze lijst eens bezoeken… Ik kende deze site/blog nog niet maar heb al een paar artikels gevonden die ik heel graag wil lezen. Leuk!
  Ik wil ook graag groener/duurzamer leven en daarom heb ik een site gemaakt met duurzame spullen voor katten. Zo fijn om te mogen bijdragen aan een betere wereld!

 22. Mariëlle
  Auteur
  19 september 2019 / 16:14

  Dankjewel Emelie! Goed om te horen zeg :)

 23. Robin
  29 september 2021 / 09:21

  Wouw er zijn echt veel meer webshops dan ik dacht! Bedankt voor dit overzicht :)

 24. Mariëlle
  Auteur
  2 oktober 2021 / 13:32

  You’re welcome Robin :)

 25. melle
  20 november 2021 / 22:41

  Ik vind het echt top dit! door deze website heb ik veel meer kennis over het onderwerp fair fashion. Ik moet helaas wel eerlijk zijn en praten voor alle tieners mijn leeftijd die nog geen baantje hebben en niet zoveel geld, dat het haast onmogelijk is om voor de prijzen van bovenstaande websites kleding in te kopen… Kringlopen raad ik daarnaast wel aan, de prijzen vallen daar ontzettend mee. Nog ideeën voor wat goedkopere duurzame websites??

 26. Mariëlle
  Auteur
  21 november 2021 / 16:32

  Hi Melle, je vindt net het artikel over fair fashion, maar ik ben ook groot fan en deel dan ook vaak over tweedehands kleding. Niet eens zo zeer kringloopwinkels, maar bijvoorbeeld ook Vinted. Er zijn vrijwel geen goedkopere duurzame websites, want we moeten van dat goedkope af. Die lage prijs gaat altijd ten koste van… (aarde, arbeidsvoorwaarden etc.) en dus zullen echte duurzame/eerlijke merken ook werkelijke prijzen rekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.