Hoewel we al maanden lekker weer hebben, is het vakantieseizoen pas net begonnen. Hét seizoen om lekker op vakantie te gaan, maar daar komt het probleem. Hoe pak je je koffer slim in voor een weekje naar de zon? En het liefst zonder een koffer bij te boeken en gewoon alles in je handbagage te proppen. Ik ben inmiddels een pro in je handbagage inpakken als minimalist, dus ik help je in dit artikel!

Handbagage inpakken als minimalist

Handbagage inpakken als minimalist

Wellicht heb je mijn home tour video gezien en weet je hoe weinig spullen ik heb. Dat is niet alleen fijn in het dagelijkse leven, maar ook op reis. Zeker je koffer inpakken als minimalist voor een stedentrip is een eitje. Dat heb ik laatst nog gedaan en daar maakte ik ook een video over.

Maar een week is natuurlijk wel langer dan slechts een stedentrip. Je hebt meer nodig, omdat je langer gaat en wat dacht je van een badhanddoek? Met zo’n grote handdoek zit je koffer vaak al meteen half vol. De vloeistoffen waren echter altijd mijn grootste uitdaging, maar minimalisme veranderde dat!

Handbagage inpakken als minimalist

Van zoveel mogelijk naar zo min mogelijk

Ik ben onlangs een week naar Ibiza geweest en vond het een mooie uitdaging om enkel handbagage mee te nemen. Maar ik wilde bijvoorbeeld ook mijn laptop meenemen, dus het was wel even passen en meten. Met mijn handbagage koffertje van de Action kwam ik gelukkig een heel eind.

En ik vond het wel grappig om te zien hoe ik het nu aanpakte. Vroeger pakte ik namelijk zoveel mogelijk in, want ik wilde altijd het zekere voor het onzekere. Ik nam toen niet alleen een grote handbagage tas, maar ook een koffer voor in het ruim mee. Nu zie ik gelukkig in dat dat écht niet nodig is: heerlijk!

Video: 1 week vakantie met alleen handbagage

Omdat er veel vraag naar was, heb ik ook ditmaal een video opgenomen over wat ik allemaal mee heb genomen naar Ibiza. Het gaat dus om een relax vakantie van een week, waarbij ik lekker in een villa zat. Hieronder kun je zien wat ik heb ingepakt voor deze vakantie, daaronder vind je nog wat inpak tips.

  • Zorg voor multifunctionele skincare en make-up producten
  • Spaar wat mini’s op of doe grote verpakkingen in kleine navulflesjes
  • Pak precies de hoeveelheid kleding in die genoeg is voor de tijd dat je gaat
  • Gebruik geen grote badhanddoek, maar een hammam doek. Dun maar ideaal.
  • Neem je eigen handdoeken mee? Dan kun je eventueel ook reishanddoeken nemen.
  • Bedenk welke outfit (en sieraden!) je aan kunt doen tijdens de reis zelf, dat scheelt weer.

En dat was het alweer wat betreft je handbagage inpakken als minimalist. Ik hoop dat je er wat aan hebt en mocht je nog slimme tips hebben, laat ze dan zeker even achter. Fijne vakantie 🙂

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!