Handbagage inpakken als minimalist | 1 week Ibiza

Hoewel we al maanden lekker weer hebben, is het vakantieseizoen pas net begonnen. Hét seizoen om lekker op vakantie te gaan, maar daar komt het probleem. Hoe pak je je koffer slim in voor een weekje naar de zon? En het liefst zonder een koffer bij te boeken en gewoon alles in je handbagage te proppen. Ik ben inmiddels een pro in je handbagage inpakken als minimalist, dus ik help je in dit artikel!

Handbagage inpakken als minimalist

Handbagage inpakken als minimalist

Wellicht heb je mijn home tour video gezien en weet je hoe weinig spullen ik heb. Dat is niet alleen fijn in het dagelijkse leven, maar ook op reis.

Zeker je koffer inpakken als minimalist voor een stedentrip is een eitje. Dat heb ik laatst nog gedaan en daar maakte ik ook een video over.

Maar een week is natuurlijk wel langer dan slechts een stedentrip. Je hebt meer nodig, omdat je langer gaat en wat dacht je van een badhanddoek?

Met zo’n grote handdoek zit je koffer vaak al meteen half vol. De vloeistoffen waren echter altijd mijn grootste uitdaging, maar minimalisme veranderde dat!

Handbagage inpakken als minimalist

Van zoveel mogelijk naar zo min mogelijk

Ik ben onlangs een week naar Ibiza geweest en vond het een mooie uitdaging om enkel handbagage mee te nemen.

Maar ik wilde bijvoorbeeld ook mijn laptop meenemen, dus het was wel even passen en meten. Met mijn handbagage koffertje van de Action kwam ik gelukkig een heel eind.

En ik vond het wel grappig om te zien hoe ik het nu aanpakte. Vroeger pakte ik namelijk zoveel mogelijk in, want ik wilde altijd het zekere voor het onzekere.

Ik nam toen niet alleen een grote handbagage tas, maar ook een koffer voor in het ruim mee. Nu zie ik gelukkig in dat dat écht niet nodig is: heerlijk!

Video: 1 week vakantie met alleen handbagage

Omdat er veel vraag naar was, heb ik ook ditmaal een video opgenomen over wat ik allemaal mee heb genomen naar Ibiza.

Het gaat dus om een relax vakantie van een week, waarbij ik lekker in een villa zat. Hieronder kun je zien wat ik heb ingepakt voor deze vakantie, daaronder vind je nog wat inpak tips.

 • Zorg voor multifunctionele skincare en make-up producten
 • Spaar wat mini’s op of doe grote verpakkingen in kleine navulflesjes
 • Pak precies de hoeveelheid kleding in die genoeg is voor de tijd dat je gaat
 • Gebruik geen grote badhanddoek, maar een hammam doek. Dun maar ideaal.
 • Neem je eigen handdoeken mee? Dan kun je eventueel ook reishanddoeken nemen.
 • Bedenk welke outfit (en sieraden!) je aan kunt doen tijdens de reis zelf, dat scheelt weer.

En dat was het alweer wat betreft je handbagage inpakken als minimalist. Ik hoop dat je er wat aan hebt en mocht je nog slimme tips hebben, laat ze dan zeker even achter. Fijne vakantie :)

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 13 juli 2018 / 08:03

  Leuk! Zelf doe ik het ook al jaren zo. Ik ga gerust drie weken op vakantie (naar Polen, waar het mooi prachtweer is in de zomer) met alleen handbagage en een week met alleen een rugzakje. Dan kochten we shampoo en dergelijke vaak daar. Nu gebruik ik een shampoobar en zeep, dus dat neemt helemaal weinig ruimte in. Make-up gebruik ik sowieso weinig, alleen een flinke voorraad zonnebrand is onmisbaar. Op mijn volgende vakantie ga ik de 10×10-challenge doen waarschijnlijk. Dat dwingt ook tot slimme keuzes.

 2. 13 juli 2018 / 08:25

  Goede tips, ik wil binnenkort op vakantie. Ik ga alvast mini’s kopen.

 3. Mariëlle
  Auteur
  13 juli 2018 / 08:28

  Super leuk om te horen! :) Ik koop op bestemming liever niets, omdat mijn huid gevoelig is, ik alleen natuurlijke, dierproefvrije en vegan producten wil gebruiken en omdat ik niet nog meer afval wil maken haha! Maar zo’n shampoo bar is ideaal hè!? Heb je je volgende vakantie al gepland staan? :)

 4. Mariëlle
  Auteur
  13 juli 2018 / 08:32

  Dankjewel Sherry :) Wellicht heb je nog wel wat flesjes liggen? Scheelt weer geld en verspilling!

 5. Melanie
  13 juli 2018 / 09:25

  Goeie tips. Ik ben nog in de begin fase van het minimaliseren. Huis opruimen. Veel weg doen. Enz. Toen ik nog veel reisde ging ik altijd op pad met mijn rugzak. Voor mij was het toen al een sport om zo min mogelijk mee te nemen. Aangezien je het mee moet slepen op je rug. Dit zijn zeker handige tips. Ik reisde veel door Azië en nam altijd een sarong mee. Multifunctioneel. Een hammam doek kende ik toen nog niet.

 6. Mariëlle
  Auteur
  13 juli 2018 / 10:10

  Hee Melanie, wat super leuk om te horen :) Goed bezig en lees vooral eens mijn andere artikelen over minimalisme. Op mijn Youtube kanaal vind je nog meer minimalism video’s! En mocht je met vragen zitten, ik help je graag!

 7. 13 juli 2018 / 10:48

  Die hammamdoek is echt een goede tip! Ik heb er zelf geen, maar ga voor mijn volgende vakantie een mooie kopen :-) Ook als mama is zo’n doek ideaal. Voor je baby om op te liggen, of om te beschermen tegen de zon, of om ongestoord te kunnen borstvoeden. Leuke video weer!

 8. Mariëlle
  Auteur
  13 juli 2018 / 12:00

  Absoluut, hele goede extra ideeën Marianne :) Dankjewel voor je compliment en fijne vakantie alvast!

 9. 18 juli 2018 / 10:09

  Jaaa, ik ben pas ook weer met alleen een rugzak naar Engeland geweest. Omdat we alles zouden meenemen tijdens een wandeltocht, wilde ik sowieso niet teveel meenemen. Daardoor had ik vanzelf ook een soort mini capsule wardrobe, haha. De hamamdoek en shampoo bar (die je ook als zeep en wasmiddel kan gebruiken) zijn mijn lievelings gadgets :)

 10. Mariëlle
  Auteur
  18 juli 2018 / 11:33

  Oeh, wat tof! En helemaal waar, heerlijk functioneel :) Welke shampoobar is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

41   153
25   183
30   152
21   196
16   155

Follow on Instagram