Make-up guide ooglooks maken | Stap voor stap opmaken

Het is alweer tijd voor deel drie van de Make-up guide reeks: make-up guide ooglooks. In deze reeks geef ik aan hoe een bepaald proces in mijn make-up routine gaat. Dit omdat ik als beginner zo’n make-up guide ook wel fijn had gevonden en ik kreeg laatst de vraag hoe ik bijvoorbeeld een ooglook maak en wat je allemaal kunt gebruiken. Dit keer ga ik dus in op het maken van een ooglook!

Make-up guide ooglooks

Make-up guide ooglooks: de ultieme ooglook maken

Als je net begint met make-up of gewoon niet zo goed weet hoe je oogmake-up kunt aanbrengen: here’s help for you! Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je je ogen (à la naturel) kunt opmaken.

Je ogen opmaken hoeft niet moeilijk te zijn. Maar wellicht wil je rekening houden met vormen (zoals hangende oogleden) of kleuren (bijvoorbeeld welke tinten bij blauwe of bruine ogen).

Over de beste kleuren en vormen wat betreft je ooglook heb ik een apart artikel geschreven. In dit artikel ga ik specifiek in op het gebruik van oogschaduw basis, oogschaduw, eyeliner en mascara. Let’s go!

Stap 1: de basis van mooie oogmake-up

Om te zorgen dat je ooglook de hele dag blijft zitten, de oogschaduw niet in de lijntjes gaat trekken en je oogschaduw tinten het beste tot hun recht komen, kun je een oogschaduw basis gebruiken.

Extra tip: het potlood in de kleur ‘milk’ van NYX is populair om te gebruiken als extra base. Het is super wit van kleur en daardoor komen alle oogschaduw tinten extra mooi over!

Oogschaduwbasis gebruiken

Stap 2: oogschaduw gebruiken

Oogschaduw is verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Zo kun je enkele (mono) oogschaduw kopen, maar ook meteen een heel palette. Tevens bestaan er pigments (losse oogschaduw), dat vergt oefening.

Ik werk in 4 stappen: 1 matte basistint in de crease, 1 donkere matte tint in de buitenste ooghoek en 1 lichtere of fellere tint met glitters op het bewegende ooglid. Tot slot: het geheel blenden (vervagen).

De juiste oogschaduw kwasten zijn hierbij van groot belang, daar schreef ik een apart artikel over!

Oogschaduw gebruiken

Stap 3: eyeliner aanbrengen

Na oogschaduw kun je ervoor kiezen om eyeliner aan te brengen. Dit heb je in een potje, in liquid vorm of als een soort van stiftje. Eyeliner uit een potje breng je aan met een smal schuin afgesneden kwastje.

Een liquid vorm heeft vaak al een kwastje, maar een stiftje vind ik het fijnste werken. Oogpotlood kun je ook gebruiken als eyeliner, maar dat werkt minder precies. Een wing maakt je look extra opvallend.

Eyeliner oogpotlood gebruiken

Stap 4: mascara aanbrengen

De laatste stap bij een ooglook is voor mij een goede mascara. Ik breng het eerst op mijn onderste wimpers aan en dan op mijn bovenste wimpers. Dit omdat de mascara dan niet afgeeft op mijn ooglid.

Wat betreft mascara zijn er ook een heleboel varianten verkrijgbaar, denk aan verschillende kleuren maar ook verschillende effecten (separeren, volume, waterproof). De keuze is helemaal aan jou!

Mascara gebruiken

Make-up Guide ooglooks, het vervolg

Ik hoop dat deze guide je geholpen heeft om een mooie ooglook te maken. Oefening baart kunst, dus ga lekker experimenteren!

Naast deze Make Guide ooglooks heb ik ook andere Make-up Guides geschreven, namelijk:

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:

13 Comments

 1. 21 februari 2016 / 09:29

  Jaaaa, ik ben er gek op. Vooral omdat je zo veel verschillende kanten op kunt gaan met een ooglook!

 2. 21 februari 2016 / 09:57

  Ik ben nog steeds op zoek naar een goede oogschaduwbasis, oogschaduw blijft niet lang zitten bij mij, maar ik ga eens proberen om daarna een creamy oogschadow potlood aan te brengen, misschien dat dat werkt! Thanks voor de tip X

 3. marielle
  21 februari 2016 / 11:36

  Graag gedaan! :)

 4. marielle
  21 februari 2016 / 11:36

  Ja absoluut! :)

 5. 21 februari 2016 / 13:50

  Wat een mooie producten! Ik vind het zo leuk dat je goedkope en wat duurdere producten gebruikt

 6. Agneta
  21 februari 2016 / 16:26

  Mooie producten! Ben zelf nog steeds niet overtuigd over de oogschaduw basis of dat nu echt nodig is. Misschien ligt het aan mijn gebruikte merken.

  Liefs Agneta

 7. 21 februari 2016 / 18:38

  Mooie producten gebruik je! Ik ben ook nog op zoek naar een goede oogschaduwbasis, handige tips!

 8. marielle
  22 februari 2016 / 08:45

  Dankjewel Ilse ;)

 9. marielle
  22 februari 2016 / 08:46

  Ik kan het echt niet meer missen!

 10. marielle
  22 februari 2016 / 08:46

  Yes, ik wissel graag af hihi! Wat goedkoop kan, houd ik lekker goedkoop!

 11. 23 februari 2016 / 10:15

  Erg leuk en informatief artikel!

 12. marielle
  23 februari 2016 / 19:47

  Dankjewel Nicole :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.