Sanature maandverband & tampons ervaring | Natuurlijk + duurzaam

Ik val maar met de deur in huis: ik gebruik geen tampons meer. Ik ben namelijk fan van de Lady Cup. Maar omdat ik weet dat veel dames nog gebruikmaken van maandverband of inlegkruisjes, wil ik deze review toch even delen. Er zit namelijk meer in regulier maandverband dan je denkt. Gelukkig zijn er natuurlijke alternatieven, zoals Sanature maandverband & tampons. Ik deel mijn ervaring!

Sanature maandverband en tampons

Sanature maandverband, inlegkruisjes & tampons

Sanature staat voor 100% katoen en 0% irritatie. Wist je dat je vagina één van de meest absorberende delen van je lichaam is? Dat zou je niet zeggen, met alles wat er maandelijks uitkomt ;)

Slecht nieuws: reguliere hygiëne producten zitten vol chemische stoffen. Dat kan niet goed zijn om tegen je huid of in het geval van tampons zelfs in je te dragen…

In maandverband en tampons dat niet natuurlijk en/of biologisch is, kunnen ingrediënten zitten als chloor, ftalaten, polyester, lijmresten, PEG en soms zelfs asbest.

Dit kan zorgen voor jeuk, roodheid en extra afscheiding, niet echt wat je wilt daar beneden! Je hebt vast ook eens van de ‘tamponziekte’ TSS gehoord (iets met bacteriën)? Liever voorzichtig zijn dus.

Gezond alternatief: natuurlijk maandverband

Gelukkig zijn er inmiddels alternatieven met maandverband en inlegkruisjes plasticvrij en ademend zijn en tampons die je in je kunt dragen zonder je zorgen hoeft te maken.

Bij Sanature wordt katoen gebruikt, omdat het ontzettend absorberend is en het sluit de huid niet af. Het merk biedt maandverband, inlegkruisjes en tampons voor de zwaardere en de lichtere dagen.

Sanature inlegkruisjes ervaring

Sanature maandverband & tampons ervaring

Veel meer kan ik geloof ik niet zeggen over maandverband & tampons. Maar ik vind het belangrijk om dit artikel in ieder geval met je te delen, zodat je hier bewust mee om kunt gaan.

Tampons gebruik ik op dit moment zelf niet meer, maar ik heb deze van Sanature toch voor je geprobeerd en ik merkte geen verschil qua inbrengen, opname en verwijderen.

Het natuurlijke maandverband en de inlegkruisjes van Sanature vind ik handig op de laatste dagen van mijn menstruatie of wanneer ik bijvoorbeeld in het vliegtuig stap.

Ik kan niet zeggen dat je hiermee geld bespaart, want het is niet per se goedkoper. Daarom ben ik zo blij met mijn Lady Cup: dat is even een investering, maar is op de langere termijn goedkoper.

Wel is het zo dat natuurlijk maandverband en plasticvrije tampons beter zijn voor het milieu. Want al het plastic dat in regulier maandverband zit, draagt bij aan de plastic soup.

Maar alsnog geldt dat je producten verspilt (tel maar uit hoe vaak je ongesteld bent en hoeveel producten je dan gebruikt). Een menstruatiecup is dus beter voor je gezondheid, je portemonnee en het milieu!

Edit: Sanature of Yoni?

Let op: katoen wordt geteeld met vele bestrijdingsmiddelen tegen insecten. Om deze reden is het verstandiger om te kiezen voor biologisch maandverband & biologische tampons, zoals van Yoni.

Prijs & verkooppunten

De Sanature maandverband & tampons zijn verkrijgbaar vanaf €2,95 bij onder andere Etos, Kruidvat, Jumbo, DA, Trekpleister en DIO.

Wil je er meer over weten? Kijk dan op de website van Sanature.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb deze producten ontvangen

14 Reacties

 1. 2 januari 2018 / 10:50

  Dit merk kende ik nog niet! Zelf gebruik ik Yoni of Natracare.

 2. 2 januari 2018 / 11:50

  Ik kende het ook nog niet! Bedankt voor de tip!

 3. 2 januari 2018 / 15:01

  Ik kende het merk niet en moet je ook eerlijk bekennen er nooit bij stilgestaan te hebben dat er in de bekende merken chemische stoffen verwerkt zitten. Gezien de prijs ( had hogere bedragen verwacht dus dikke meevaller ) wil ik het wel eens proberen! Baat het niet dan schaadt het niet.

 4. 2 januari 2018 / 15:03

  Ah, fijn om te horen dat het fijn is! Lijkt me vooral fijn dat het niet zo’n zweterig plastic is.
  Ik kwam dit merk tegen toen ik een blog schreef over allerlei duurzame producten voor tijdens je menstruatie. Ik gebruik alleen een cup en daarvoor tampons. Duurzaam maandverband heb ik nooit geprobeerd, maar als ik het zou gebruiken zou ik het ook wel weten! Gelukkig heb ik dus geen troep aangeraden :’)

 5. Mariëlle
  Auteur
  2 januari 2018 / 15:06

  Jaaaa die merken zijn ook ‘groen’ :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  2 januari 2018 / 15:06

  You’re very welcome :)

 7. Mariëlle
  Auteur
  2 januari 2018 / 15:06

  Jeej, wat goed Demi! Je staat ervan versteld… Wist je dat er ook hormonen in make-up enzo zitten?

 8. 2 januari 2018 / 17:42

  Ik heb het echt nog nooit gezien bij de Etos en Kruidvat omdat je natuurlijk altijd hetzelfde koopt, maar ik ga het eens proberen

 9. Mariëlle
  Auteur
  3 januari 2018 / 11:55

  Hihi super leuk Manon!

 10. 21 januari 2018 / 20:43

  Hey! een ander super handig alternatief vind ik herbruikbaar maandverband, ik weet niet of je dat kent? Deze kan je na gebruik in de was stoppen.

 11. Mariëlle
  Auteur
  22 januari 2018 / 19:43

  Dat ken ik zeker! Maar het is niks voor mij ;) Ik gebruik zelf liever de Lady Cup! Maar leuk dat je een reactie achterlaat :)

 12. Topanga Tampon
  3 april 2019 / 11:08

  Van reguliere tampons en zeker cups, maar ook van maandverband, krijg ik snel symptomen van TSS. Van een cup en tampon ben ik ooit bijna op de spoed beland, niet door ze te lang in te laten, maar omdat het absorptievermogen veel te hoog was van de tampon en omdat de cup te hard tegen mijn wanden drukte. Ik kwam erdoor in een soort psychose. Ik gebruik nu alleen nog minitampons en inlegkruisjes, maar de goedkope chemische toiletgeuren storen mij veel meer dan hoe natuurlijke geuren mij zouden kunnen storen. Het is ook slecht voor de vruchtbaarheid. Daarom ga ik eens overschakelen naar Sanature denk ik. Het merk van de natuurwinkel is te stroef en de tamponsverpakkingen krijg ik niet open zonder schaar. Zucht.

 13. Mariëlle
  Auteur
  3 april 2019 / 13:43

  Wat vervelend zeg! Ik hoop dat Sanature helpt, maar lees ook mijn review over ‘Yoni’ eens :)

 14. Angela
  19 juli 2020 / 22:38

  Ik was een vervent gebruiken van Yoni voordat ik overging naar wasbaar. Toch voor de zekerheid weggooi maandverband voor bijvoorbeeld vakantie. Dacht dat sanature een goed alternatief was voor de de duurdere en steeds slechter verkrijgbare Yoni. Maar wat een verschil. Yoni heb ik nooit problemen mee gehad. Maar ik weet niet wat er in sanature zit, maar de reactie wat ik op de grote merken maandverband heb is nu met sanature weer terug. Voor mij geen succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.