Veel eerder dan gedacht is het tijd voor de Lady Comp review! Ik kende dit product al, omdat ik eens had gezocht op natuurlijke anticonceptie. Maar het is nogal een investering en daarom stond de aankoop nog niet op de planning. Maar toen ik schreef over het stoppen met de pil en daardoor in de krant kwam, kwam ik in contact met Lady Comp. Ik kon het apparaat met korting aanschaffen en dat deed ik al snel!

Lady Comp review

Lady Comp review

Nog even voor de duidelijkheid: ik ben per 2017 gestopt met het slikken van de anticonceptiepil. Ik weigerde nog langer hormonen in mijn lijf te stoppen en duurzaam en vegan is het ook niet! Vaak kreeg ik de vraag: maar wat gebruik je nu dan? Tot een paar weken terug was mijn antwoord: nou, niks! Simpelweg omdat het niet nodig was. Ik had er geen haast bij om een alternatief te zoeken, maar mijn voorkeur ging al uit naar de Lady Comp. Ik had mezelf voorgenomen om hem te kopen als het wel nodig zou zijn. Maar nu kon ik dit fijne aanbod toch echt niet afslaan!

Lady Comp gebruik

Werking

Als je de Lady Comp nog nooit gezien hebt, dan vraag je je misschien af wat dit in hemelsnaam is. Dat zal ik uitleggen! Het is de bedoeling dat je met de Lady Comp elke ochtend je temperatuur meet. Je kunt er een wekker op instellen, maar dat hoeft niet per se. Je kunt ook invoeren wanneer je ongesteld bent en op een gegeven moment gaat het computertje dan patronen in je cyclus herkennen. Zo kan het apparaat aangeven wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Dat doet hij door een groen (niet vruchtbaar), geel (twijfel) of rood bolletje (vruchtbaar) te laten zien na elke meting in de ochtend.

Review Lady Comp

Gebruik

Toen ik hem ontving, wilde ik direct aan de slag. Maar eerst moesten de batterijen opgeladen worden. Je stelt daarna de datum en tijd in en kunt aangeven wanneer je ongesteld was. Ik was toevallig op het moment van gebruik ongesteld, dus dat voerde ik in. Voor het eerste gebruik moet je altijd even de wekker instellen, dus ook dat deed ik. Vanaf toen heb ik elke ochtend mijn temperatuur gemeten, behalve één zondag. Dan zet ik namelijk geen wekker en toen ben ik het dus één keer vergeten…Natuurlijke anticonceptie Lady Comp

Mijn ervaring tot nu toe

Zoals je aan de titel al kon zien, is dit nog geen complete review maar mijn ervaring tot nu toe. Ik heb het de Lady Comp nu ruim een maand in gebruik en het duurt even voordat hij je lichaam echt leert kennen. Toen ik ongesteld was, kreeg ik elke dag een groen bolletje te zien. Op dat moment ben je namelijk niet vruchtbaar. Daarna kreeg ik telkens een rood bolletje, wat in principe betekent dat je vruchtbaar bent. Als je dan seksueel actief bent en nog geen kinderen wilt, moet je dus bescherming gebruiken. De laatste week ongeveer heb ik telkens een groen bolletje, de Lady Comp kent mijn lichaam dus al aardig!

De komende tijd ga ik de Lady Comp blijven gebruiken en daarna zullen er nog twee artikelen over online komen. Ik vind het nu vooral heel erg interessant om te zien hoe mijn lichaam werkt. Het is eigenlijk best grappig om elke ochtend te doen, hoewel ik het geluid van de wekker écht niet prettig vind. Bij de twee gevorderde modellen kun je het wekgeluid en volume overigens zelf instellen.

Het meten is zo gebeurd dus veel tijd ben je er niet mee kwijt. Ik ben erg benieuwd hoe het me op de langere termijn gaat bevallen, daar ga ik uiteraard nog over schrijven. De Lady Comp basic kost €415 en dat is natuurlijk een flinke investering. Maar deze is eenmalig en het apparaat gaat zo’n 10 tot 20 jaar mee. En het belangrijkste voor mij is dat deze methode dierproefvrij, hormoonvrij en vegan is! Neem tot het vervolg op deze Lady Comp review vooral een kijkje op de site van Lady Comp. Kende jij het al en wat zou jij er van vinden?

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product met korting mogen kopen ter review.