Lady Comp review | Ervaringen met betrouwbaar hormoonvrij alternatief?

Het is tijd voor mijn Lady Comp review! Ik kende dit product al, omdat ik eens zocht op natuurlijke en hormoonvrije anticonceptie. Maar het is nogal een investering en daarom stond de aankoop nog niet op de planning. Maar toen ik schreef over het stoppen met de pil en daardoor in de krant kwam, kwam ik in contact met Lady Comp. Ik wil graag mijn ervaringen met je delen. Is dit een betrouwbaar alternatief?

Lady Comp review

Lady Comp review: natuurlijke anticonceptie

Ik ben begin 2017 gestopt met het slikken van de anticonceptiepil. Mocht je hier meer over willen lezen: ik heb er drie artikelen over geschreven.

Namelijk over het stoppen met de pil zelf, een 3 maanden update, een 6 maanden update en een 1 jaar update. Vaak kreeg ik daardoor de vraag: maar wat gebruik je nu dan?

Tot 4 maanden na het stoppen met de pil was mijn antwoord: niks! Ik had er geen haast bij om een alternatief te zoeken, maar mijn voorkeur ging toen al uit naar de Lady Comp. En nu heb ik die dus!

Lady Comp gebruik

Lady Comp gebruiksaanwijzing | Hoe werkt het?

Als je de Lady Comp nog nooit gezien hebt, dan vraag je je misschien af wat dit in hemelsnaam is. Dat zal ik uitleggen! Het is de bedoeling dat je met de Lady Comp elke ochtend je temperatuur meet.

Je kunt er een wekker op instellen, maar dat hoeft niet per se. Je kunt invoeren wanneer je ongesteld bent en op een gegeven moment gaat het computertje dan patronen in je cyclus herkennen.

Zo kan het apparaat aangeven wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Dat doet hij door een groen (niet vruchtbaar), geel (twijfel) of rood bolletje (vruchtbaar) te laten zien na elke meting.

Review Lady Comp

Hormoonvrije anticonceptie: mijn ervaring

Toen ik hem ontving, wilde ik direct aan de slag. Maar eerst moesten de batterijen opgeladen worden. Je stelt daarna de datum en tijd in en kunt aangeven wanneer je ongesteld was.

Ik was toevallig op het moment van gebruik ongesteld, dus dat voerde ik in. Voor het eerste gebruik moet je altijd even de wekker instellen, dus ook dat deed ik.

Vanaf toen heb ik elke ochtend mijn temperatuur gemeten, behalve één zondag. Dan zet ik namelijk geen wekker en toen ben ik het dus één keer vergetenNatuurlijke anticonceptie Lady Comp

Lady Comp review: betrouwbaar alternatief?

Ik heb de Lady Comp nu een maand in gebruik en het duurt even voordat hij je lichaam echt leert kennen. Toen ik ongesteld was, kreeg ik een groen bolletje want dan ben je niet vruchtbaar.

Daarna kreeg ik telkens een rood bolletje, wat in principe betekent dat je vruchtbaar bent. Als je dan seksueel actief bent en nog geen kinderen wilt, moet je dus bescherming gebruiken.

De laatste week ongeveer heb ik telkens een groen bolletje, de Lady Comp kent mijn lichaam dus al aardig. Ik vind het tot nu toe vooral heel interessant om te zien hoe mijn lichaam werkt.

Het is best grappig om elke ochtend te doen, hoewel ik het geluid van de wekker écht niet prettig vind. Bij de twee gevorderde modellen kun je het wekgeluid en volume overigens zelf instellen.

Note: inmiddels staan de artikelen online waarin ik mijn ervaring na 6 maanden en na 1 jaar deel.

Prijs & waar je hem kunt kopen

De Lady Comp basic kost €415 en dat is natuurlijk een flinke investering. Maar dit is eenmalig en het apparaat gaat zo’n 10 tot 20 jaar mee.

En het belangrijkste voor mij is dat deze methode dierproefvrij, hormoonvrij en vegan is! Benieuwd geworden? Check dan de website van Lady Comp.

Kende jij het al en wat zou jij er van vinden?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb dit product met korting mogen kopen ter review.

Volg:

10 Reacties

 1. 16 juni 2017 / 14:11

  Ik ben hier ook zo nieuwsgierig naar! Lijkt me echt heel fijn! Zeker nu ik ook gestopt ben!

 2. 16 juni 2017 / 21:29

  Ik zou het toch wel heel erg spannend vinden om het op deze manier te doen. Voor mij toch echt met condooms, ook al is de kans laag, zoals mijn app waarmee ik mijn cyclus bijhoudt dat noemt. Dit apparaatje zal het dan wel accuraat weten, wanneer dat echt zo is, maar denk dat er dan nog steeds een (kleine) kans is eigenlijk…

  • 18 juni 2017 / 14:46

   Als hij rood geeft, moet dat inderdaad ook! Maar in een vaste relatie en met een groen bolletje, kun je er net zo op vertrouwen als wanneer je de pil gebruikt!

  • 2 juli 2017 / 11:32

   Kan ik me voorstellen! Helaas wordt het ook niet vergoed door verzekeraars, maar het is een investering waar je lang mee kunt doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

63   126
8   94
8   76
23   183
18   64

Follow on Instagram