6 x tips om spullen digitaliseren eenvoudig aan te pakken!

Druk bezig met minimaliseren en word je maar niet goed van al die papieren? Een slimme oplossing is je spullen digitaliseren! Ik moest daar zelf eerst niet zoveel van hebben, maar ik merk nu ook dat het toch wel heel handig is. En eigenlijk is het ook zo gedaan als je de juiste middelen hebt. In het artikel van vandaag (met een video) wil ik je een aantal tips meegeven voor het digitaliseren van je spullen. Van foto’s tot receptjes en bonnen: kijk snel mee!

Spullen digitaliseren

Spullen digitaliseren

Zoals ik hierboven al aangaf, moest ik eerst niet zoveel hebben van digitaliseren. Ik vind het fijn om alles bij de hand te hebben, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig.

Vanuit vroeger had ik nog afgedrukte foto’s liggen, maar ik kijk er nooit naar en ik gebruik ze ook niet. Bijna alle foto’s had ik zelfs ook al op mijn laptop staan.

De afgedrukte foto’s heb ik dus weggedaan, want dat is gewoon dubbelop! Ook had ik flink wat recepten verzameld, maar ook dat kan zo makkelijk online gevonden worden of digitaal opgeslagen worden.

In de video hieronder geef ik nog wat tips!

Tips om te digitaliseren

Wil je de tips nog even op een rij zien? Hierbij nogmaals de tips die ik ook geef in de video:

 • Scan afgedrukte foto’s (die je nog niet op je computer hebt) in
 • Scan papieren recepten in en gebruik vooral blogs, Youtube en Pinterest ter inspiratie
 • Gebruik in plaats van boeken een e-reader (scheelt ook weer gewicht in je koffer!)
 • Scan je belangrijke bonnen in en gooi de rest gewoon meteen weg
 • Gebruik in plaats van papieren to do lists, lijstjes of apps op je mobiel
 • Gebruik in plaats van een papieren agenda een agenda op je mobiel

Natuurlijk hoop ik dat ik je met deze video weer heb kunnen inspireren op het gebied van minimalisme. Nogmaals: het moet natuurlijk niet, maar ik vind het leuk om hierover meer te delen op mijn blog.

Het is immers iets waar ik me heel veel mee bezig houd en waarom zou ik die tips niet ook met jou delen!? Mocht je nog tips of vragen hebben, laat ze dan ook zeker even achter!

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 20 mei 2017 / 16:37

  Ik vind het heerlijk om mijn foto’s uit te zoeken en te sorteren, fantastisch!

 2. 20 mei 2017 / 19:21

  Hele handige tips. Ik gebruik ook de agenda en to do lijstjes op mn foon. Bonnetjes gooi ik ook weg, al die papieren, pff!

 3. 20 mei 2017 / 19:40

  Wat dat betreft ben ik denk ik erg ‘old school’ maar ik houd gewoon van echte boeken. Het zou inderdaad bagage schelen om een eReader mee te nemen, maar ik neem dan liever wat minder boeken mee ;-) Foto’s afdrukken doe ik nog maar weinig, maar een mooi fotoboek bekijk ik toch eerder dan de foto’s op mijn PC en ik kan het ook nog eens aan iemand laten zien zonder dat we samen achter de PC moeten krijgen. Daarbij weten we niet of de bestanden die we nu hebben nog leesbaar zijn (denk aan Betamax/VHS video’s of de projector (ja die tijd heb ik nog meegemaakt hihi): uiteindelijk krijg je je bestanden er wel af maar kost wel moeite). .

 4. 20 mei 2017 / 19:44

  Ps. in plaats van de projector bedoel ik natuurlijk dia’s ;-) en dacht ik ook nog aan floppy’s..

 5. 20 mei 2017 / 20:34

  Hele handige tips! Ondanks dat ik bijna altijd de agenda van mijn telefoon gebruik vind ik het toch nog heel leuk om een echte agenda te hebben haha, vind het altijd leuk om dat bij me te dragen!

 6. 20 mei 2017 / 21:37

  Hihi maar dat gevoel ken ik hoor :D

 7. 20 mei 2017 / 21:38

  Hihi! Oh sommige dingen zeggen me zelfs niets :$ Ik lees eigenlijk véél te weinig boeken. En ik staar wel teveel naar mijn scherm…

 8. 20 mei 2017 / 21:38

  Hihi dankjewel :)

 9. 21 mei 2017 / 13:17

  Ik gebruik de laatste tijd ook mijn digitale agenda, dat heeft wel even geduurd hoor. Ik vond op papier veel te leuk, maar het was niet meer te doen om deze mee te slepen. Ik schreef er toch niks in.

 10. 21 mei 2017 / 13:52

  Heel erg handig dat digitaliseren (als het werkt, haha!). En ik merk vooral dat alles op mijn telefoon bijhouden (hallo notities) mij erg veel rust geeft. Ik heb het simpelweg altijd bij!

 11. 21 mei 2017 / 14:52

  Wat een goede tips geef je! Heel handig!

 12. 21 mei 2017 / 16:13

  Heerlijk he? En dat is zeker fijn!

 13. 21 mei 2017 / 16:13

  Oh zo herkenbaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

37   178
24   156
27   142
34   187
26   227

Follow on Instagram