Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een lief cadeau, namelijk een setje van Rituals. En hoewel Rituals niet helemaal natuurlijk is, zoals velen wel denken, blijven de geuren heerlijk. Omdat ik zoveel producten aan het opmaken was, kwam ik niet eerder aan deze duo toe. Maar eindelijk is het tijd voor de review van de The Ritual of Dao set! Want oh dear, wat is dit toch een heerlijke rustgevende lijn.

The Ritual of Dao set

The Ritual of Dao set

De The Ritual of Dao set zit verpakt in een mooi doosje. Daarin vind je een body scrub en een body cream. Het zijn handige travel sizes, want beide verpakkingen bevatten 50 ml aan product. Het verhaal achter deze lijn is de Chinese Dao filosofie, waarbij wordt gestreefd naar de perfecte balans tussen Yin en Yang. Deze producten zouden je daardoor lekker tot rust laten komen: ik was erg benieuwd!

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao body scrub

Laat ik beginnen met de body scrub, want die gebruik je natuurlijk als eerste. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit een scrub gebruik. Op de een of andere manier vergeet ik het altijd. Bovendien zijn veel scrubs schadelijk voor het milieu door de plastic korreltjes. Deze Dao body scrub zou dit overigens niet zijn. De quote op de voorkant van de verpakking geeft al aan dat dit een mindful body scrub is!

The Ritual of Dao

Ingrediënten

Waar velen altijd denken dat Rituals een natuurlijk merk is, is dat absoluut niet het geval. Ja, er worden wel natuurlijke en soms biologische ingrediënten in de producten verwerkt. Maar de producten zijn absoluut niet geheel natuurlijk, ook al zou je dat door de uitstraling wel denken. Mocht je benieuwd zijn naar de ingrediënten, bekijk dan vooral even de foto hieronder.

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao body cream

Na een goede scrub beurt kun je het beste nog een body cream gebruiken en deze zit dus ook in de set. Op deze verpakking staat dat je lief moet zijn voor je huid, een mooie reminder! De body cream bevat organic white lotus en yi yi ren. Nu moet ik zeggen dat dit soort geuren me meestal niet zoveel zeggen, maar oh, toen ik rook… De geur van deze Dao lijn is echt heerlijk en inderdaad lekker rustgevend.

The Ritual of Dao

Ingrediënten

Ook dit product is zoals hierboven aangegeven niet geheel natuurlijk. Toch bevat het product geen parabenen en minerale olie. Indien je een gevoelige huid hebt, moet je denk ik wel oppassen met het gebruik van Rituals. De producten bevatten namelijk een aardige hoeveelheid parfum. Mijn huid is gelukkig niet zo gevoelig en ik vind de geuren van Rituals altijd heerlijk. Het blijft een leuk cadeau idee!

The Ritual of Dao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werking

Natuurlijk laat ik ook nog even aan je zien hoe de producten er in gebruik uitzien. Op de collage hieronder zie je links de body scrub en rechts de body cream. Beide producten zijn wit van kleur, maar de scrub heeft natuurlijk een andere structuur dan de crème. De korrels van de scrub zijn niet al te groot en schuren absoluut niet te hard. De body cream is heel makkelijk te verdelen en trekt ook snel in.

The Ritual of Dao

 

 

 

Mijn mening

Ik liet het al even vallen, maar ik ben echt verliefd op de geur van de The Ritual of Dao lijn. Zoals Rituals omschrijft zouden de producten rustgevend moeten zijn en daar is de geur ook echt naar. Ik ben blij dat de scrub geen plastic deeltjes bevat. Beide producten zijn erg fijn in gebruik en je blijft de geur ook lekker lang ruiken. Ik blijf het jammer vinden dat Rituals niet geheel natuurlijk is, maar wie weet komt daar ooit verandering in. Het merk is in ieder geval dierproefvrij en volgens mij zijn deze producten vegan.

Prijs en verkooppunten

De exacte prijs van deze The Ritual of Dao set kan ik niet terug vinden, ik heb deze set dan ook gekregen. Ik heb wel een andere set gevonden op de website van Rituals, maar dan met 4 mini’s en deze kost €19.95. Dat vind ik ook een mooie prijs voor vier luxe mini’s. Kijk vooral even op de website van Rituals of ga langs bij één van de filialen!

Liefs Mariëlle