The Ritual of Dao geur | Review van pakket voor dames & heren

Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een lief cadeau, namelijk een setje van Rituals. En hoewel Rituals niet helemaal natuurlijk is, zoals velen helaas wel denken, blijven de geuren heerlijk. Omdat ik zoveel producten aan het opmaken was, kwam ik niet eerder aan deze duo toe. Maar eindelijk is het tijd voor de review van het The Ritual of Dao geur pakket!

The Ritual of Dao review

The Ritual of Dao geur

De The Ritual of Dao set zit verpakt in een mooi doosje. Daarin vind je een body scrub en een body cream. Het zijn handige travel sizes, want beide verpakkingen bevatten maar 50 ml aan product.

Het verhaal achter de lijn is de Chinese Dao filosofie, waarbij wordt gestreefd naar balans tussen Yin en Yang. Deze producten zouden je daardoor lekker tot rust laten komen: ik was erg benieuwd!

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao body scrub

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit scrub, want ik vergeet het altijd te doen. Bovendien zijn veel scrubs schadelijk voor het milieu door de plastic korreltjes.

Deze Dao body scrub zou dit overigens niet zijn. De quote op de voorkant van de verpakking geeft al aan dat dit een mindful body scrub is!

The Ritual of Dao

Ritual of Dao scrub ingrediënten

Rituals maakt soms gebruik van natuurlijke en biologische ingrediënten, maar de producten zijn niet geheel natuurlijk, ook al zou je dat door de uitstraling wel denken.

Mocht je benieuwd zijn naar de ingrediënten, bekijk dan vooral even de foto hieronder.

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao body cream

Na een goede scrub beurt kun je het beste nog een body cream gebruiken. Deze body cream bevat organic white lotus en yi yi ren.

Nu moet ik zeggen dat dit soort geuren me meestal niet zoveel zeggen, maar oh, toen ik rook… De geur van deze Dao lijn is echt heerlijk en inderdaad lekker rustgevend.

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao body cream ingrediënten

Het product bevat geen parabenen en minerale olie, maar als je een gevoelige huid hebt, moet je  wel oppassen met Rituals.

De producten bevatten namelijk een aardige hoeveelheid parfum. Mijn huid is gelukkig niet zo gevoelig en ik vind de geuren van Rituals altijd heerlijk. Het blijft een leuk cadeau idee!

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao pakket

Zoals je bij de ingrediënten kunt zien, is Rituals niet natuurlijk. Ik vermijd synthetische ingrediënten inmiddels liever. Maar goed, let’s go on!

Hieronder zie je links de body scrub en rechts de body cream. Beide producten zijn wit van kleur, maar de scrub heeft natuurlijk een andere structuur dan de crème.

De korrels van de scrub zijn niet al te groot en schuren absoluut niet te hard. De body cream is heel makkelijk te verdelen en trekt ook snel in.

The Ritual of Dao

The Ritual of Dao review: man of vrouw

Ik liet het hierboven al vallen, maar ik ben echt verliefd op de geur van de The Ritual of Dao lijn.

Zoals Rituals omschrijft zouden de producten rustgevend moeten zijn en daar is de geur ook echt naar. Ik ben overigens erg blij dat de scrub geen plastic deeltjes bevat.

Beide producten zijn erg fijn in gebruik en je blijft de geur ook lekker lang ruiken. Ik blijf het jammer vinden dat Rituals niet geheel natuurlijk is, maar wie weet komt daar ooit verandering in.

Het merk is in ieder geval dierproefvrij en voor zover ik kan zien zijn deze producten ook vegan. En zijn de producten nu meer geschikt voor een man of een vrouw? Ik denk voor beiden!

P.S. ik reviewde ook al eens de make-up van Rituals :)

Prijs en verkooppunten

De exacte prijs van de The Ritual of Dao set kan ik niet vinden, maar ik heb de set dan ook gekregen. Ik heb wel een andere set gevonden op de Rituals site, maar dan met 4 mini’s voor €19.95.

Dat vind ik een mooie prijs voor 4 luxe mini’s. Kijk vooral even op de site van Rituals of ga langs in een filiaal! Bestel je liever online? Je kunt Rituals onder andere bestellen bij Bol.com.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

6 Comments

 1. 14 juli 2017 / 06:40

  De geuren van rituals zijn heerlijk, ik vind de producten altijd een luxe gevoel geven. De Body Cream bevat overigens wel siliconen, voor mij net zo ‘erg’ als minerale olie.

 2. 14 juli 2017 / 13:30

  Ik houuu van Rituals! The Ritual of Ayurveda en The Ritual of Light zijn hier favoriet. :-) De Shower Oils zijn trouwens ook heerlijk!

 3. 16 juli 2017 / 23:31

  Ik heb ook eens douchegel van die lijn gekregen. Lekker! Ik probeer meestal verpakkingsvrije douche-artikels te kopen, maar als ik iets krijg, gebruik ik het wel op natuurlijk!

 4. 17 juli 2017 / 20:13

  Dat vind ik heel goed van je! Ik krijg te vaak iets… Maar ik zou ook wel eens een zeep willen proberen, ben daar alleen zo onhandig in haha!

 5. 2 augustus 2017 / 15:11

  Wat een heerlijke set zeg! Deze geur vind ik altijd heel lekker. Ook een fijn formaat tubes!

 6. 2 augustus 2017 / 21:34

  Oh ja, love it <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.