Wellness academie basis visagie cursus | Mijn ervaring!

Begin maart spendeerde ik mijn weekend bij Wellness Academie in Eindhoven. En hoewel het die zondag super lekker weer was en ik binnen zat, was ik toch erg blij. Ik mocht namelijk de Wellness academie basis visagie cursus doen en ik ben geslaagd! Zoals je eerder kon lezen, stond het al tijden op mijn lijstje. Nu kan ik dan eindelijk zeggen dat ik dat heb gedaan en ik deel graag mijn ervaring!

Wellness academie ervaring

Wellness academie basis visagie cursus

Al zolang ik me kan herinneren ben ik gek op make-up, mijn blog heet natuurlijk niet voor niets zo. Ik spaarde make-up en ik kan me er goed mee vermaken.

Omdat ik zoveel minimaliseer, heb ik tegenwoordig veel minder make-up. Maar nog steeds haal ik veel plezier uit mezelf opmaken, anderen opmaken en schrijven over make-up.

Daarom werd ik blij toen ik van Wellness Academie de vraag kreeg of ik deze cursus wilde volgen bij hen.

Wellness Academie basis visagie cursus

Wellness Academie cursussen in Eindhoven

De cursussen van Wellness Academie worden aangeboden in verschillende plaatsen in Nederland en België. Je kunt kiezen uit een dagcursus, avondcursus of weekendcursus.

Gezien Eindhoven voor mij zo lekker dichtbij is, heb ik die locatie natuurlijk gekozen. Omdat ik doordeweeks gewoon werk, heb ik de weekendcursus gedaan.

Op zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur bevind je je in de ruimte zoals op de foto hieronder en mag je lekker tutten!

Naast cursussen biedt Wellness Academie ook echte opleidingen aan, mocht je daar interesse in hebben.

Inhoud basis visagie cursus

De lessen zijn gericht op theorie, maar vooral ook op de praktijk en dat vind ik erg goed. Je krijgt een syllabus met theorie, maar je gaat het vooral oefenen op elkaar.

We begonnen met het reinigen van het gezicht op de salonmanier, erg tof om te leren! Daarna werd de make-up stap voor stap uitgelegd door de docent en vervolgens uitgevoerd door de cursisten.

In de basis cursus zijn we ingegaan op een daglook, avondlook met smokey eyes en een bruidsmake-up. De sfeer was erg relaxed en de cursisten varieerden van student tot mama’s met hun dochters.

Visagie cursus

Make-up producten & verzorging

Van tevoren had ik natuurlijk gecheckt met welke merken er wordt gewerkt. Gelukkig stond daar Make-up Studio bij: een dierproefvrij merk.

Je krijgt een lijst per mail met producten die je zelf mee moet nemen, maar ik nam voor de zekerheid AL mijn eigen producten mee.

En dat bleek een slimme zet te zijn, want bij aankomst stond er ook MAC op tafel, heel jammer…

Toen de ooglook op mij werd gedemonstreerd en er al een MAC oogpotlood mijn kant op kwam, heb ik netjes gevraagd of het alsjeblieft mijn eigen potlood mocht zijn en dat was gelukkig geen probleem.

Visagie cursus

Ervaringen met Wellness Academie

Aan het einde van het weekend kreeg ik mijn certificaat mee naar huis! Ik ben blij dat ik nu eindelijk een visagie certificaat heb voor de kunsten die ik mezelf in eerste instantie heb aangeleerd.

Er is overigens geen examen geweest en iedereen kreeg het certificaat mee, het is dus echt een cursus. Als je wel graag een diploma wilt, dan kun je beter een echte visagie opleiding doen.

Het was voor mij vooral een gezellig weekend en ik vond de docent ook erg fijn. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet veel nieuwe dingen heb geleerd, maar ik houd mezelf dan ook al jaren bezig met make-up.

Het is altijd fijn om te zien hoe visagisten het doen en hoe anderen make-up bij jou doen. De cursus gaat overigens ook echt om het doen van make-up bij anderen en daar had ik nog niet zoveel ervaring mee.

Toch steek je er ook altijd weer wat van op voor de make-up looks die je maakt bij jezelf.

Utrecht, Rotterdam, Hasselt en meer… De prijs?

Zoals ik al aangaf zijn er verschillende locaties in Nederland en België waar je de Wellness academie basis visagie cursus kunt volgen.

De kosten voor de Wellness academie basis visagie cursus komen neer op €275. Je bent bij deze cursus niet verplicht om een bijbehorend make-up pakket aan te kopen en dat vond ik wel zo fijn.

Mocht je meer willen weten, dan kun je kijken op de website van Wellness academie.

Mijn eigen make-up guides:

Geen zin om een cursus te volgen? Op mijn blog vind je meerdere ‘guides’ over het aanbrengen van make-up:

Liefs Mariëlle

Ik heb de visagie cursus mogen doen van Wellness academie!

Volg:

22 Comments

 1. 17 april 2017 / 06:55

  Gefeliciteerd ;-)

 2. 17 april 2017 / 07:40

  Wat gaaf dat je dit hebt gedaan! Gefeliciteerd met je certificaat! Ik denk dat ik er nog wel veel van zou kunnen leren om ook eens zo’n cursus te volgen.

 3. 17 april 2017 / 07:47

  Super leuk, bij mij staat dit ook al heel lang op mijn todo-list. Ik zou dan wel liever een cursus doen, inclusief diploma.

 4. 17 april 2017 / 11:27

  Dat snap ik inderdaad hihi, ik zou het doen hoor ;)

 5. 17 april 2017 / 11:28

  Dankjewel hihi! Je mag ook bij mij op cursus ;)

 6. 17 april 2017 / 11:28

  Dankjewel :)

 7. 17 april 2017 / 13:42

  Super vet! Gefeliciteerd meis!

 8. 17 april 2017 / 13:49

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk dat je hiervoor gevraagd bent. Lijkt mij ook erg leuk om te doen. Slim dat je je eigen spullen hebt meegebracht en fijn dat er relaxt op werd gereageerd toen je aangaf liever je eigen make-up ipv Mac te gebruiken.

 9. 17 april 2017 / 18:34

  Dankjewel hihi! Ja, daar was ik heel blij mee :)

 10. 17 april 2017 / 18:45

  Gefeliciteerd met je certificaat, fijn dat je het fijn vond en dat ze zo begripvol waren toen je je eigen make-up wilde gebruiken. Ik ga over twee weken zelf een basiscursus hairstyling volgen, uiteraard wel in België. :)

 11. 18 april 2017 / 05:46

  Wat gaaf! En wat heb je het zoals altijd weer goed aangepakt. Lijkt me ontzettend leuk om te doen.

 12. 18 april 2017 / 07:52

  Hihi dankjewel ♡

 13. 18 april 2017 / 07:52

  Oh wat leuk! Enjoy :)

 14. 19 april 2017 / 18:58

  Leuk voor je! Ik heb er vroeger nog les visagie gegeven!

 15. 20 april 2017 / 07:51

  Oh, wat tof!

 16. 20 april 2017 / 13:55

  Wat leuk dat je deze cursus mocht doen. Ik ben ook altijd benieuwd welke nieuwe skills je dan aanleert.

 17. 20 april 2017 / 18:56

  Zoals ik aangeef, heb ik niet veel nieuws geleerd. Maar dat komt omdat ik altijd al veel bezig geweest met make-up ;) Ik weet natuurlijk niet wat jij allemaal al toepast of weet. Maar als je meer wilt weten, kun je altijd een berichtje sturen :)

 18. 21 april 2017 / 08:57

  Jaaa gefeliciteerd! Superleuk dat je deze cursus hebt gevolgd!

 19. 21 april 2017 / 08:59

  Hihi dankje :)

 20. 26 april 2017 / 10:53

  Leuk! Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.