Energetisch parfum: Escentie 6th sense perfume lab review

Het jaar 2018 stond voor mij in het teken van spiritualiteit en persoonlijke groei. Ik heb dit jaar ontzettend veel geleerd over health & mind. Afgelopen oktober bezocht ik het Better Health event, omdat je daar ook veel kunt leren over deze onderwerpen en kennis kunt maken met fijne merken. Ik ontdekte daar onder andere Escentie 6th sense perfume. En dat is iets bijzonders, waar ik graag een review aan wijd!

6th sense perfume lab

Escentie 6th sense perfume lab: energetisch parfum

Als je totaal niet bezig bent met energie en spiritualiteit, dan is dit artikel wellicht niet geschikt voor jou. Tenzij je er wel voor open staat natuurlijk :) Ik leer er ook steeds meer over en vind het heel cool.

Waar het bij 6th sense om draait, is dat je geuren niet alleen ruikt, maar ook energetisch kunt voelen (door trillingen). Het kan zijn dat je een bepaalde geur héél lekker vindt, maar daar juist moe van wordt.

Bij 6th sense maken ze persoonlijke parfums die bij je passen en dus goed voelen. Zij geloven dat wat goed voelt, óók lekker ruikt. De escenties zijn unieke samenstellingen van parfum en kristallen.

Er zijn in totaal 7 lijnen en er is er altijd één die bij je past. Die zal dus lekker ruiken én een positieve invloed hebben op je energie (chakra’s). De geuren stimuleren je bewustwording en innerlijke groei.

De juiste escentie voor jou (waarop jij energetisch gezien goed reageert) kan helpen bij een bepaalde fase in je leven (zoals een depressie). Het zorgt voor een gevoel van balans, ontspanning en blijheid.

Escentie natuurlijke parfum

Test: mijn persoonlijke Escentie 6th sense perfume

Bij 6th sense maken ze gebruik van ‘felt-sense‘. Dit is een werkwijze waarbij je je kwaliteiten bewust inzet om de geuren te ervaren. Aan de hand van hoe je lichaam reageert, kunnen ze juiste geur vinden.

Op het Better Health event deed ik een testje: ik kreeg telkens één geur uit de lijn op mijn been en moest aanvoelen wat dit met mijn lichaam deed. Check deze video als je niet voor je ziet hoe dat gaat :)

Zo kreeg ik het van de ene geur bijvoorbeeld warm, voelde ik bij een andere geur een brandend gevoel in mijn maag en door weer een andere geur voelde ik een soort van vlinders in mijn buik.

Het resultaat van de test was een blend van Blue Celestial & Purple High:

 • Blue Celestial is een blend van: ozonic, ananas, witte bloemen, orchidé, blauwe druif, hout, atlas cedar. Deze escentie bevat celestien en draagt het motto rise & shine.
 • Purple High is een blend van citrus, narcis, blauwe druif, lelie van dalen, ambergris, tonkaboon, cocos. Deze escentie bevat amethist en draagt het motto be heavenly.

Spirituele parfum energie

Wat doen de Escentie 6th sense perfume lab ingrediënten?

Het ingrediëntenpalet van de Escentie 6th sense perfume lab parfums is voor minimaal 90% biologisch. Ik zal hieronder bij beide geuren beschrijven wat het ‘hogere’ doel is, om je een idee te geven.

Blue Celestial

Deze geur verbind je met je oorspronkelijke zelf en zorgt voor een opwaartse energiestroom. Hij ondersteunt je hartchakra, 7e halswervel en achterhoofd. Kort gezegd staat deze voor transformatie.

Purple High

Deze geur werkt ook op de hoger gelegen chakra’s en helpt helderheid te krijgen en meer te aarden. Hij zorgt voor meer evenwicht en voor meer balans tussen lichaam, geest en ziel.

Zo! Dat is wel even iets anders dan een Boho of Aimee de Mars parfum. Ook die geuren gebruik ik overigens nog steeds graag, maar ik heb de laatste tijd wel héél vaak naar deze blend gegrepen.

Natuurlijke parfum edelstenen

Escentie 6th sense perfume lab review

Hoewel je open moet staan voor deze werkwijze op energetisch niveau, wilde ik deze parfum review wel graag met je delen. Ik weet namelijk dat het steeds meer mensen interesseert, we worden bewuster.

Het grappige is dat toen ik alle geuren rook, ik een hele andere geur lekker vond dan die uit de test kwam. Maar deze blend vind ik inderdaad ook héérlijk en ik heb er veel complimenten over gekregen.

Ik begrijp heel goed dat deze blend uit de test kwam voor mij. De parfum geeft me inderdaad rust en helpt me bij het ontwikkelen van mezelf. Een echte aanrader dus!

P.S. lees hier meer over de werking van edelstenen

Prijs & verkooppunten

De parfums zijn verkrijgbaar in 30 ml (€59) en 50 ml (€95) in de webshop van Escentie. Het maakt qua prijs niet uit je of één ‘standaard’ parfum selecteert of een persoonlijke blend laat maken.

Wanneer je een blend wilt laten maken, kun je een fysiek consult doen op enkele locaties in Nederland. Maar het kan ook op beurzen of online. Het consult is bij aanschaf van de escentie altijd gratis.

Indien je het iemand cadeau wilt doen, kun je contact opnemen met Escentie en kan op basis van een foto, naam en geboortedatum een blend worden samengesteld. Dat is nog eens een bijzonder cadeau!

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

4 Comments

 1. 6 december 2018 / 11:59

  Ik weet niet of dit iets voor mij is, ik geloof niet zo in dit soort spirituele dingen. Wel erg tof dat het bij jou wel werkt en je nu een heerlijk parfum hebt! Zeker leuk om eens over te lezen :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  6 december 2018 / 12:58

  Of je er nu in gelooft of niet: het ruikt in ieder geval super lekker :D

 3. 7 december 2018 / 20:25

  Oh dit vind ik echt heel erg interessant! Ik ben hier de laatste tijd ook steeds meer mee bezig. Wat tof dat een parfum zoveel kan doen! Dit ga ik even opschrijven, want het lijkt mij heel bijzonder om dit een keer te doen. <3

 4. Mariëlle
  Auteur
  8 december 2018 / 15:29

  Wat super leuk dat je zo enthousiast bent Inge :D Daarom deel ik graag <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.