Fair Fashion wishlist | Eerlijk, duurzaam & vegan

Zul je altijd zien: staat nét mijn fair fashion closet tour online en dan vind ik nieuwe toffe items. Maar gelukkig zijn deze items wel eerlijk & duurzaam en daarom deel ik ze maar al te graag. Zoals ik in de video al aangaf, is mijn kast echt nog niet perfect. Hij is namelijk nog niet 100 % fair en vegan en dat probeer ik wel te bereiken. Met deze items ben ik weer dichterbij! Tijd voor een fair fashion wishlist.

Fair Fashion Wishlist

Kledingstijl ontdekken

In de closet tour video geef ik aan dat ik moeite had met het vinden van mijn stijl. Ik schreef daar al eens een fashion struggles artikel over en later nog mijn tips om je kledingstijl te ontdekken.

Inmiddels heb ik mijn stijl goed in beeld en dat maakt het makkelijker om te shoppen. Maar ik ben OOK nog eens bezig met minimalisme, dus ik kijk erg kritisch naar alles wat ik heb en in huis haal.

Eerlijke & duurzame kleding vinden

Mijn perfecte kledingkast bevat enkel items die passen bij mijn stijl, die vegan zijn en die eerlijk & duurzaam geproduceerd zijn. Op dit moment bezit ik naar mijn zin nog teveel schoenen en een aantal schoenen zijn helaas niet vegan, maar die ben ik af aan het lopen. Ik gok dat die binnen een jaar ‘op’ zijn.

Met de hoeveelheid kleding ben ik tevreden, maar ik ben op zoek naar fair fashion vervangers.

Fair Fashion wishlist

Vorige week had ik weer zo’n perfecte fair fashion shopmood, ik vond veel leuke dingen! Natuurlijk heb ik niet alles meteen besteld, want dat is niet zo budget friendly. Bovendien bestel ik eigenlijk nooit meer items direct als ik ze zie.

Ik zet ze op mijn wishlist en als ik er aan blijf denken, dan weet ik dat ik het écht wil hebben. Hieronder zie  je mijn fair fashion wishlist. P.S. inmiddels staat er een fair fashion shoplog van online!

Fair Fashion Wishlist

Avocadostore / Wolf & Storm / Armed Angels / Etsy / Good Fibrations / Friday’s Project

Over de fair fashion items

Als ik al fashion shop, dan doe ik dat bij een webshop waarbij ik zeker weet dat het goed zit, bijvoorbeeld Wolf & Storm, Avocadostore en Good Fibrations.

De merken Armed Angels en Friday’s Project staan ook bekend om hun fair karakter. Helaas kwam ik in dit soort webshops en merken niet de sieraden tegen die ik zocht.

Ik heb bijvoorbeeld gekeken bij Neinties, maar het item dat ik wilde was helaas al uitverkocht. Daarom besloot ik om de twee items bij Etsy te bestellen.

Beide kettingen zijn handgemaakt en die met muntjes zelfs met behulp van gerecycled materiaal. Zo probeer ik altijd nog enigszins bewust te shoppen.

Ik vind het namelijk wel belangrijk om iets te dragen dat ik ook écht mooi vind.

Wat staat er op jouw wishlist?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 13 februari 2018 / 07:19

  Er staan hele mooie items tussen! Vooral de twee rokjes vind ik leuk. Wat leuk dat je sieraden op Etsy hebt gevonden. Je maakt me heel nieuwsgierig hoe ze eruitzien :)

 2. 13 februari 2018 / 08:23

  Wat een prachtige items op je wishlist =)
  Ik wil graag nieuwe paar vans.
  Liefs Jorinda

 3. Mariëlle
  Auteur
  13 februari 2018 / 10:32

  Oeh die blijven ook fijn te combineren!

 4. Mariëlle
  Auteur
  13 februari 2018 / 10:33

  Ik ben heel benieuwd of de rokjes me staan, is nieuw voor me haha ;) En ik zal de sieraden delen op Instagram!

 5. 13 februari 2018 / 12:06

  Wat een leuke wishlist! Er staan veel items op die ik ook graag zou hebben! Vooral de witte top vind ik heel erg mooi!

 6. 13 februari 2018 / 14:13

  Ohh, die grijze top van Merijula is mooi! Goed voor in de zomer. De laarsjes zijn ook wel mijn ding. :-)

 7. 13 februari 2018 / 17:44

  Wauw! Heel mooi allemaal. Vooral die laagjesketting!

 8. 13 februari 2018 / 18:24

  enorme leuke keuzes!Ik ben helaas wat minder bezig met fair shopping maar de dingen die ik net gezien heb wil ik het best wel eens een kans geven!

 9. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2018 / 08:58

  Tof hè <3

 10. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2018 / 08:59

  Gaaf hè? Echt zo’n festival top!

 11. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2018 / 08:59

  Hihi zullen we samen bestellen?

 12. 14 februari 2018 / 13:06

  Dat grijze rokje is echt onwijs leuk!

  Ik shop de laatste jaren ook het liefst fair trade, maar dat is nog lastig uit te leggen aan mijn omgeving. Mijn oma wil al tijden een dagje met me gaan winkelen, maar snapt totaal niet dat ik niet zomaar bij de “normale” grote ketens wil shoppen.

 13. Mariëlle
  Auteur
  14 februari 2018 / 14:32

  Wat ben je goed bezig, Eline <3 Hoe leg je het nu uit? Ik zeg zelf altijd dat ik niet wil bijdragen aan kinderarbeid zolang het anders kan en dat begrijpt iedereen altijd meteen! Enne, het grijze rokje heb ik vandaag binnen gekregen: écht tof!

 14. 20 februari 2018 / 15:32

  Oh, ik vond die top linksonder zo leuk, maar dat blijkt dus om de ketting te gaan xD De twee rokjes onder vind ik ook erg leuk!

 15. Mariëlle
  Auteur
  20 februari 2018 / 20:38

  Hihi ja sorry! De top had ik ook graag gewild ;) En de rokjes zijn super, ik heb ze inmiddels gekocht hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

14   125
38   171
14   145
19   161
24   257

Follow on Instagram