Zul je altijd zien: staat nét mijn fair fashion closet tour online en dan vind ik nieuwe toffe items. Maar gelukkig zijn deze items wel eerlijk & duurzaam en daarom deel ik ze maar al te graag. Zoals ik in de video al aangaf, is mijn kast echt nog niet perfect. Hij is namelijk nog niet 100 % fair en vegan en dat probeer ik wel te bereiken. Met deze items ben ik weer dichterbij! Tijd voor een fair fashion wishlist.

Fair Fashion Wishlist

Kledingstijl ontdekken

In de closet tour video geef ik aan dat ik moeite had met het vinden van mijn stijl. Ik schreef daar al eens een fashion struggles artikel over en later nog mijn tips om je kledingstijl te ontdekken.

Inmiddels heb ik mijn stijl goed in beeld en dat maakt het makkelijker om te shoppen. Maar ik ben OOK nog eens bezig met minimalisme, dus ik kijk erg kritisch naar alles wat ik heb en in huis haal.

Eerlijke & duurzame kleding vinden

Mijn perfecte kledingkast bevat enkel items die passen bij mijn stijl, die vegan zijn en die eerlijk & duurzaam geproduceerd zijn. Op dit moment bezit ik naar mijn zin nog teveel schoenen en een aantal schoenen zijn helaas niet vegan, maar die ben ik af aan het lopen. Ik gok dat die binnen een jaar ‘op’ zijn.

Met de hoeveelheid kleding ben ik tevreden, maar ik ben op zoek naar fair fashion vervangers.

Fair Fashion wishlist

Vorige week had ik weer zo’n perfecte fair fashion shopmood, ik vond veel leuke dingen! Natuurlijk heb ik niet alles meteen besteld, want dat is niet zo budget friendly. Bovendien bestel ik eigenlijk nooit meer items direct als ik ze zie.

Ik zet ze op mijn wishlist en als ik er aan blijf denken, dan weet ik dat ik het écht wil hebben. Hieronder zie  je mijn fair fashion wishlist. P.S. inmiddels staat er een fair fashion shoplog van online!

Fair Fashion Wishlist

Avocadostore schoenen / Avocadostore grijze top / Wolf & Storm zwart jurkje / Armed Angels gestreept jurkje / Etsy laagjes ketting / Etsy muntjes ketting / Good Fibrations rokje zwart / Friday’s Project oversized trui / Good Fibrations rokje grijs / Friday’s Project velvet jurkje

Over de fair fashion items

Als ik al fashion shop, dan doe ik dat bij een webshop waarbij ik zeker weet dat het goed zit, bijvoorbeeld Wolf & Storm, Avocadostore en Good Fibrations. De merken Armed Angels en Friday’s Project staan ook bekend om hun fair karakter.

Helaas kwam ik in dit soort webshops en bij dit soort merken niet de exacte sieraden tegen waar ik naar op zoek was (zoals je die op de collage ziet). Ik heb bijvoorbeeld gekeken bij Neinties, maar het item dat ik wilde was helaas al uitverkocht.

Daarom besloot ik om de twee items bij Etsy te bestellen. Beide kettingen zijn handgemaakt en die met muntjes zelfs met behulp van gerecycled materiaal. Zo probeer ik altijd nog enigszins bewust te shoppen. Ik vind het namelijk wel belangrijk om iets te dragen dat ik ook écht mooi vind.

Wat staat er op jouw wishlist?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.