Sonett vlekverwijderaar review | Natuurlijk vlekken middel!

Sinds ik uit huis ben, voel ik mij een echte huisvrouw. En honestly: het bevalt me wel! Niet dat ik poetsen héél leuk vind, maar het geeft wel voldoening. Bovendien kan ik mijn eigen huisje poetsen met duurzame producten die niet alleen goed zijn voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor het milieu. Ik zocht ook nog een duurzaam middel tegen vlekken en die heb ik gevonden: de Sonett vlekverwijderaar!

Sonett vlekverwijderaar review

Sonett vlekverwijderaar

Of je natuurlijk, dierproefvrij en vegan nu boeiend vindt of niet: dit product moet je echt kennen! Mijn moeder gebruikt altijd ossengalzeep, maar ik walg alleen al van de naam.

Het is een combinatie van zeep en de afscheiding van de galblaas en lever van ossen. IEUW, dat wil je toch niet aanraken!?

Gelukkig zijn er methoden die diervriendelijker zijn, zoals deze van Sonett! Deze is vegan en milieuvriendelijk.

Sonett ervaringen

Ingrediënten

In dit wondermiddel zitten dus geen dierlijke ingrediënten. Wat er wel in zit, zie je op de verpakking.

Bovendien kun je op de onderstaande foto meteen de uitleg op de achterkant van de pot lezen. Gezien ik maar een ‘junior huisvrouw’ ben, ben ik erg blij dat alles er zo duidelijk op staat!

Sonett natuurlijk vegan

Werking

Deze ecologische vlekverwijderaar (tevens bleekmiddel) bevat geen petrochemische chemicaliën en is geschikt om witte was wit te houden en hardnekkige vlekken te verwijderen.

Je kunt het niet alleen gebruiken op kleding, maar ook in de vaatwasser! Het is geschikt voor kleding van katoen, linnen en hennep maar niet voor wol, zijde, rayon, microvezel en andere tere materialen.

Zoals je hieronder ziet, zitten er kleine korrels in de pot. Het lepeltje op de foto krijg je er overigens bij.

Sonett waar te koop

Mijn mening

De laatste tijd heb ik gelukkig geen vlekken in mijn kleding gehad. Maar dat was wel jammer voor deze review, want ik heb nu geen voor en na foto. En om nu een vlek te maken om een vlek te maken…

Maar ik hoop dat je mij als junior huisvrouw op mijn woorden vertrouwt. Ik heb deze vlekverwijderaar sinds ik op mezelf woon en heb hem echt al een paar keer hard nodig gehad.

Niet alleen voor fruit vlekjes, maar ook voor bijvoorbeeld bloedvlekjes. En ik kan je vertellen: dit spul werkt echt als een tierelier!

Het is werkzaam vanaf 50 graden in de wasmachine of als je het gewoon maar lang genoeg laat weken. En dat is voor mij ideaal, want ik zet niet voor één wit shirt mijn wasmachine aan.

Ik leg het shirt dan in het water, met wat van dit spul erbij. Na een halve dag was ik het shirt met de hand aaand it’s good to go!

Nog meer groene tips op doen? Check mijn artikel met 101 tips voor een duurzamer leven

Prijs en verkooppunten

Een blokje ossengalzeep is wellicht goedkoper, maar het is niet diervriendelijk. En eerlijk gezegd vind ik het ook gewoon mega goor.

Deze Sonett vlekverwijderaar is natuurlijk, dierproefvrij en vegan en heeft daarom mijn voorkeur. Voor een pot van 450 gram betaal je €3,25 bij Biggreensmile.

Nou, dat heb ik er wel voor over! Ik maak gelukkig niet vaak vlekken en je hebt maar weinig nodig.

Liefs Mariëlle

Volg:

4 Comments

 1. 20 oktober 2017 / 18:01

  Klinkt erg goed! In dit huis worden erg veel vlekken gemaakt ;-) bijna bij elke wasbeurt gebruik ik.. nu ga je vast kokhalzen.. vloeibare ossegalzeep (hiervoor gebruikte ik Biotex dat vond ik wel fijner maar wil deze ook een keer opmaken). Ik ga voor deze kijken zodra die walgelijke ossegalzeep op is. Ik had geen idee dat er afscheiding van de galblaas en lever van ossen in zat..Nooit bij stil gestaan. Had het kunnen weten natuurlijk, het heet niet voor niets osseGALzeep. Heeft deze vlekverwijderaar nog een geur?

 2. 20 oktober 2017 / 21:26

  Dat geloof ik meteen hihi! En ai ai haha, maar weggooien is ook zonde… Deze vlekkenverwijderaar heeft geen opvallende geur. Dat is waarom ik het waarschijnlijk ook vergat te vermelden haha. Beginnendehuisvrouwfout XD

 3. 21 oktober 2017 / 12:02

  Oh wat fijn dat je iets gevonden hebt wat goed werkt! En ook niet heel duur, ik denk dat je er lang mee doet! Fijn om zo’n wondermiddel in huis te hebben!

  LIEFS
  (ps; wat een heerlijke rustige uitstraling heeft je blog, heb net wat rond zitten neuzen ben hier namelijk voor het eerst, wou dat ik zo minimalistisch als jou was!)

 4. 22 oktober 2017 / 13:11

  Hee Rosita, wat super leuk om te horen <3 Op dit moment ben ik bezig met het omzetten van mijn blog naar een nieuwe naam. Een naam die de lading beter dekt :) Maar aan de lay-out zal niet veel veranderen, want ik wil het inderdaad graag minimalistisch houden. Ik ben zo blij dat je het opmerkt <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.