Eco by Sonya Cacao Firming Mousse review | Natuurlijke tan

Hoewel ik tegen de zonnebank ben en geen chemische producten wil gebruiken, houd ik wel van een bruin tintje. Op de een of andere manier vind ik dat mooier en gezonder ogen. Ik probeer mijn tan altijd te ‘kweken’ in de echte zon, uiteraard wel met zonnebrand op. Maar ik moet dat lang en vaak doen om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig mocht ik nu de Eco by Sonya Cacao Firming Mousse proberen!

Eco by Sonya Cacao Firming Mousse

Eco by Sonya Cacao Firming Mousse

De meeste bruiningsproducten zijn hartstikke chemisch en daar wil ik niets mee te maken hebben. Maar er zijn tegenwoordig gelukkig steeds meer natuurlijke tan producten, bijvoorbeeld de Eco by Sonya Cacao Firming Mousse.

Met behulp van dit product krijg je wél een mooi kleurtje, maar gebruik je geen chemische troep. Zoals de naam al zegt, gaat het om een firming mousse. Ik was erg benieuwd hoe dat zou werken!

Review Eco by Sonya tan bronzer

Ingrediënten

De naam zegt het al, maar dit product bevat cacao om je huid een gezonde tint te geven. Verder bevat de mousse koffiebonen, bloed sinaasappel, gember en mandarijn.

Het is dus niet alleen een ‘leuk’ product voor een mooi kleurtje, maar ook een echt verzorgingsproduct.

De ingrediëntenlijst is als volgt: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Dihydroxyacetone, Hamamlis Virginiana (Witch Hazel) Water, Decyl Glucoside, Chamomile Recutita (Matricaria) Extract, Glycerin, Lecithin, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Fusel Wheat Bran/Straw Gycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Coco Caprylate, Cocoa (Theobroma Cacao) Fruit Powder, Caramel, Coffea Arabica (Coffee) Extract, Zingiber officinale (Ginger) Oil, Citrus reticulata (Mandarin) Essential Oil, Citrus sinesis (Blood orange) Essential Oil, Fragrance (natural).

Eco by Sonya review zelfbruiner

Werking

De ingrediënten zijn prachtig, maar dan de werking nog! Ik ben geen expert met tan producten, dus ik hoopte maar dat het niet oranje uit zou slaan.

Gelukkig krijg je echt een bruin kleurtje dankzij de cacao en de koffiebonen. Ondanks mijn onervarenheid, vind ik het een heel makkelijk product in gebruik.

Je kunt het beste van tevoren scrubben en je moet de mousse eerst goed schudden. Als je de mousse aanbrengt, moet je hem minstens een uur in laten trekken voor een lichte tint.

Wil je een donkerdere tint? Dan kun je hem langer laten zitten. Vervolgens spoel je het af en klaar!

Eco by Sonya waar te koop

Ik vond het ontzettend moeilijk om vast te leggen wat het effect is. Een voor- en na foto maken kan immers niet op hetzelfde moment.

En dan is het licht van buiten alweer anders, wat het moeilijk maakt om het resultaat te laten zien. Hieronder toch een indruk, na een uur de mousse te hebben laten zitten.

Eco by Sonya ervaring tanning mousse

Mijn mening

Ik gebruikte nooit tan producten, omdat ik ze vaak niet fijn vind werken (zie: Lovea sun review). Je krijgt vaak of strepen of een onnatuurlijk resultaat.

Maar dat is bij de Eco by Sonya Cacao Firming Mousse absoluut niet het geval. Dit is zeker het fijnste natuurlijke bruiningsproduct dat ik tot nu toe geprobeerd heb.

De mousse is makkelijk te verdelen, trekt snel in en is makkelijk af te wassen. Je hebt niet gauw last van strepen en je krijgt er echt een mooie bruine tint van.

Tot ik écht bruin ben van de zon, blijf ik dit product gebruiken. Ik vind het een absolute aanrader!

P.S. als je into dit soort producten bent, check dan ook mijn TanOrganic review :)

Prijs & verkooppunten

De Eco by Sonya Cacao Tanning Mousse is helaas niet goedkoop. Je betaalt namelijk €36 voor een fles van 125 ml. Toch zou ik dat er voor over hebben door de mooie ingrediënten en de fijne werking.

En alle producten van het merk zijn dierproefvrij & vegan! Eco by Sonya is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

6 Comments

 1. 16 april 2018 / 07:39

  Wat een mooi en toch vrij natuurlijk effect geeft dit product! Het klinkt ook qua ingrediënten als een heel fijn product. Zelf durf ik nooit zo goed met zelfbruiner in de weer te gaan, ook uit angst voor strepen en een oranje huidje ;)

 2. 16 april 2018 / 09:32

  Je review klinkt goed! Ik schrik alleen wel van de prijs, want tussen april en september ga ik met gemak door 3 of 4 grote flessen heen. Ik ga dus nog even verder zoeken

 3. Mariëlle
  Auteur
  16 april 2018 / 11:07

  Met een ingrediëntenlijst als deze kom je helaas al snel aan die prijs denk ik! Ik gebruik het zelf alleen als ik er zin in heb, dus ik heb de prijs er wel voor over!

 4. Mariëlle
  Auteur
  16 april 2018 / 11:08

  Daar hoef je hierbij niet bang voor te zijn :D

 5. 21 april 2018 / 08:37

  Oh wauw, hier was ik nog naar op zoek! 😍 Hoe lang blijft de tint bij jou zitten voordat je weer wit bent?

 6. Mariëlle
  Auteur
  21 april 2018 / 11:38

  Dat vind ik ontzettend moeilijk om aan te geven, Sarina! :( Het vervaagt namelijk héél geleidelijk, dus dat is mega moeilijk te beoordelen. En dan is het de afgelopen dagen ook nog eens heel zonnig geweest, waardoor ik daardoor natuurlijk ook weer verkleurd ben. Ik zou zeggen tot de volgende douchebeurt, omdat je het een en ander dan toch weer afwast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.