Oorbellen: gaatjes laten schieten | Hoe, waar & prijs?

Ik was zo blij met mijn eerste gaatjes dat ik snel een extra gaatje in elk oor heb laten schieten. Het bleef niet bij mijn tweede gaatjes, want al snel heb ik de derde gaatjes laten zetten. Als je mijn helix meetelt heb ik in totaal 4 gaatjes in één oor. Als expert beantwoord ik in dit artikel daarom alles over gaatjes laten schieten. Van schieten of piercen tot de verzorging, de prijs en of het gewoon bij Lucardi kan!Oorbellen gaatjes laten schieten

Over oorbellen: gaatjes laten schieten

Ik heb in totaal in elk oor drie gaatjes en in mijn linkeroor een helix piercing. Mijn eerste ‘paar’ gaatjes kreeg ik op mijn vierde.

Mijn tweede paar gaatjes nam ik rond mijn 16e en in 2016 liet ik het derde paar gaatjes schieten. In 2015 liet ik mijn helix piercing zetten (klik op de link voor het artikel).

In het artikel van vandaag wil ik je alles over gaatjes laten schieten vertellen, in de hoop dat ik je daarmee kan helpen om een keuze te maken.

Gaatjes schieten pijn

Extra gaatje in oor, schieten of piercen?

Hoewel er veel discussies over zijn, hanteer ik altijd het volgende: zolang het niet in je kraakbeen is, kun je oorgaatjes gewoon laten schieten.

Is het in het kraakbeen, zoals bij mijn helix piercing, dan kun je dit het beste laten piercen. Dit om een zogenaamd ‘bloemkool oor‘ te voorkomen.

Een normaal gaatje geneest snel, maar een piercing in je kraakbeen kan qua genezing langer duren. Ik heb sommige gaatjes laten schieten bij een ‘duurdere’ juwelier en mijn derde gaatjes bij Lucardi.

Oorbel laten schieten: doet het pijn?

De hamvraag bij het schieten van gaatjes: doet het pijn? Ik vind het zeker geen prettig gevoel, maar ik heb het wel al drie keer laten doen aan beide kanten.

Echt veel pijn vond ik het dus niet doen, maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Ik zou het zo weer doen: het is op het moment even vervelend en het brandt ook nog wat uurtjes na.

Maar de volgende dag heb ik er eigenlijk nooit geen pijn meer van gehad. Ik heb ook altijd nog kunnen slapen op mijn oren. Je voelt het wel een beetje, maar pijn zou ik het niet noemen.

Verzorging: ontsmettingsmiddel voor de nazorg

Het is niet zo dat je de oorbellen even laat zetten en dat je dan klaar bent. Afhankelijk van waar je ze laat zetten, krijg je advies over hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zelf heb ik dat alle keren gedaan met Sterilon van Dettol: tweemaal per dag.

Gezien ik niet weet of het merk Dettol dierproefvrij is, zou ik in het vervolg gaan voor het ontsmettingsmiddel van Kruidvat eigen merk, dat wel dierproefvrij is.

Of voor een natuurlijke zoutoplossing (water koken, zout erbij, roeren en af laten koelen) zou volgens velen ook volstaan.

Wanneer het tijd is om ze schoon te maken (ik deed dat in de ochtend en avond), was je eerst je handen en maak je de oorbellen met een wattenstaafje met sterilon schoon.

Draai de oorbellen, zodat ze niet vast gaan zitten. Het is niet de bedoeling dat je ze er uit haalt!

Ik kreeg het advies om het 6 weken lang schoon te maken en dat heb ik braaf gedaan. Stop vooral niet eerder omdat je denkt dat het wel goed gaat: maak het gewoon af!

De rest van de dag moet je ze gewoon lekker met rust laten.

Oorbellen wisselen na het schieten

De oorbellen die je in krijgt tijdens het schieten, zijn meestal oorbellen van chirurgisch staal. Dit heeft de minste kans om te gaan irriteren en dat merk ik nu nog. Mijn derde gaatjes zijn nog snel gevoelig.

Normale zilveren oorbellen kan ik nog steeds niet in helaas… Daarom draag ik nog steeds in beide derde gaatjes oorbellen van chirurgisch staal. Ik hoop over een tijdje over te kunnen op zilveren oorbellen.

Tegen nep oorbellen kunnen ook mijn tweede gaatjes niet goed. Eigenlijk alleen de gaatjes die ik al heb vanaf mijn vierde, kunnen alle soort oorbellen hebben. Ik denk dat dit ook een kwestie van tijd is!

Tot slot: oorbellen laten schieten bij Lucardi?

Het laten schieten van gaatjes kostte me bij de Lucardi €10. Ik betaalde hiermee eigenlijk de oorbellen, het schieten was dus ‘gratis’. Je kunt kiezen uit verschillende oorbellen, deze waren de goedkoopste.

Ik weet helaas niet meer wat het kostte bij de ‘duurdere’ juwelier, maar dat was ongeveer hetzelfde. Ik vind dat echt enorm goedkoop, de drempel om het doen is er daarom voor mij niet.

En het resultaat vind ik zo leuk… Daarom is het voor mij echt verslavend. Het is dat de ruimte in mijn oorlellen nagenoeg op is, anders zou ik zo nog een vierde gaatje bij laten schieten.

Dit was alles over gaatjes laten schieten, in ieder geval wat ik er over kwijt wilde! Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan gerust hieronder achter of stuur me een mailtje. Heb jij oorbellen en zo ja, hoeveel?

P.S. inmiddels heb ik ook een vegan tattoo laten zetten.

Liefs Mariëlle

Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:
Deel dit artikel:

51 Comments

 1. 7 december 2016 / 07:01

  Ik vind de oorbellen en helixpiercing je echt prachtig staan! Leuk om hier iets over te lezen. Een helixpiercing leek me altijd heel pijnlijk! Zelf heb ik één paar gaatjes en daar blijft het waarschijnlijk ook bij ;)

 2. 7 december 2016 / 07:27

  Wat een leuk artikel om te lezen =)
  Ik heb zelf ook drie gaatjes en ik twijfel over een helix piercing.
  Liefs Jorinda

 3. 7 december 2016 / 07:53

  Ohh wauw ik vind je earcandy echt prachtig! Ik wil ook voor zoiets gaan, maar moet eerst mezelf nog even door de angst voor de pijn heen helpen. Wist trouwens niet dat gaatjes tegenwoordig zo goedkoop zijn?! Dat maakt de keuze wel iets makkelijker, want normaal gesproken is het veel duurder.

 4. 7 december 2016 / 07:57

  Leuk drie gaatjes en een helix! Ik heb ook een helix maar die heeft een opdonder gehad van mijn vriend en nu wil die dus niet meer genezen.. hij is erg ontstoken dus ik moet even terug naar de piercingshop

 5. 7 december 2016 / 09:44

  Oh nee! Gauw doen hoor!

 6. 7 december 2016 / 09:45

  Nou dat is het verschil tussen piercen en gaatjes schieten denk ik :) Als je het laat piercen is het al gauw zo’n €40. Gaatjes schieten gebeurd in je oorlelletje en is waar ik het liet doen maar €10 :)

 7. 7 december 2016 / 09:45

  Hihi doen hoor!

 8. 7 december 2016 / 09:45

  Haha dat is ook prima toch :)

 9. Iris
  7 december 2016 / 10:17

  Het ziet er zo tof uit! Ik heb in mijn ene oor 1 gaatje en in mijn andere oor 2 gaatjes. Het liefst had ik er hier 3 in gewild, maar dan ging het door het kraakbeen heen. En dat is net wat je zegt een wat groter risico.

 10. 7 december 2016 / 10:31

  Goede info voor mensen die daarover nadenken. Bij mij heeft iemand het jaren geleden met een naald gedaan, dat is dus niet de juiste manier. Ik weet niet meer of het pijn deed maar het is een gedoe om een oorbel erdoor te krijgen, waarschijnlijk omdat het scheef gedaan is… dus gewoon bij een juwelier of Lucardi. laten doen, veel beter!

 11. 7 december 2016 / 10:39

  Staat je erg mooi! Ik wil ook graag wat extra gaatjes

 12. Merel
  7 december 2016 / 12:43

  Ik heb mijn eerste gaatjes rond m’n 10e laten schieten, daarna toen ik 14 was mijn tweede. Nu ben ik 16 en heb ik twee weken geleden een helix piercing laten zetten. Ik wil ook heel graag derde gaatjes en misschien een tragus piercing, maar daar zijn mijn ouders het helaas niet zo mee eens..

 13. 7 december 2016 / 14:10

  Ik heb ook al ongeveer 4 jaar een helix piercing en ben er zo dol op zo zelfs nog graag piercings willen in mijn oog misschien wel een tragus ben er nog niet uit ;)
  Maar jouw staat het in iedergeval enorm mooi!

 14. 7 december 2016 / 14:24

  Leuk artikel! Ik heb aan beide oren twee gaatjes en mijn eerste gaatjes heb ik ook al toen ik vier was, ik zou er ook nog graag bij hebben omdat ik het net zoals jou mooi vind :)

 15. 7 december 2016 / 16:41

  Ik heb er twee. Heel bescheiden alleen in mijn oorlel. Ééntje in mijn kraakbeen zou ik ook wel mooi vinden, maar ik ben daar gewoon echt te pussy voor.

 16. 7 december 2016 / 16:58

  Ik zou zelf ook wel meer gaatjes willen!

 17. 7 december 2016 / 18:53

  Leuk om te lezen! Ik heb in ieder oor 2 gaatjes en in mijn linkeroor een helix piercing. Ik heb de oorbellen bij Paul van Zeeland gezet en waren rond de €10,-/€15,- en de helixpiercing bij Twinkle juwelier voor €20,-. xx

 18. 7 december 2016 / 19:03

  Ik vind dat zo gaaf meerdere oorbellen in 1 oor. Ik heb er zelf maar 2, in ieder oor 1. Meer durf ik ook niet, haha.

 19. 7 december 2016 / 20:16

  Heet dat een Helix piercing nooit geweten ik heb dit een jaar of OEF te lang laten doen en toen had het nog geen naam, na een paar jaar eruit gehaald en het kraakbeen was binnen no time dicht gegroeid.

 20. 8 december 2016 / 09:09

  Haha nou dat is mooi!

 21. 8 december 2016 / 09:09

  Hihi dan is het prima zo toch?

 22. 8 december 2016 / 09:09

  Thankyou for your information :)

 23. 8 december 2016 / 09:09

  Ik zeg doen ;)

 24. 8 december 2016 / 09:10

  Hihihi snap ik, duurde bij mij ook lang voordat ik het écht deed!

 25. 8 december 2016 / 09:10

  Aah wat leuk om te horen hihi!

 26. 8 december 2016 / 09:10

  Dankjewel hihi! En het is verslavend ja!

 27. 8 december 2016 / 09:10

  Mmm zo jammer :(

 28. 8 december 2016 / 09:11

  Dankjewel :)

 29. 8 december 2016 / 09:11

  Ai no!! Dat kun je maar beter vermijden inderdaad!

 30. 8 december 2016 / 09:11

  Ja dat is inderdaad weer een stapje verder!

 31. 8 december 2016 / 10:14

  LOVE IT! Staat zo leuk!

 32. A.L.. Montagnin
  30 oktober 2017 / 17:21

  Annelies Montagnin, ik lees dat deze mensen 3 gaatjes in oorlellen hebben , maar Ik wil een vierde hebben in het onderdste gedeelte , dat moet ook kunnen Daar zit Geen kraakbeen denk Ik . Ik wil Daar een oorbellen hebben ( als die 6 weken voor bij zijn) in de vorm blaadje of tak Ik hoop dat dat mogelijk is.

 33. 30 oktober 2017 / 20:53

  Hi Annelies, ik begrijp uit je comment niet zo goed wat je bedoelt! Ben je op zoek naar een salon of is het gewoon een vraag? Ik zou zeker een salon bezoeken om dit na te vragen. Je wilt niet het risico lopen dat het fout gaat, omdat er toch kraakbeen blijkt te zitten!

 34. DMJ
  21 november 2017 / 22:23

  Een vierde gaatje in het onderste deel moet lukken. Vandaag in beide oren mijn vierde gaatje laten schieten

 35. Mariëlle
  Auteur
  22 november 2017 / 10:53

  Dit ligt er heel erg aan hoe de andere gaatjes al zitten en hoe groot je oor is. Bij mij zitten de eerste drie gaatjes vrij ver van elkaar af, waardoor een 4e gaatje helaas niet meer past zonder dat het een piercing wordt. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en dit navragen bij een expert!

 36. Sanne
  18 januari 2018 / 15:48

  Hee bij welke twinkle juwelier heb je helix laten zetten en hebben ze die geschoten of gepierced? Ik wil namelijk ook graag een helix maar weet niet waar dat kan😊

 37. Mariëlle
  Auteur
  18 januari 2018 / 16:40

  Als je een helix neemt, laat hem dan alsjeblieft piercen! Laten schieten brengt veel risico’s met zich mee.

 38. Joost
  24 januari 2018 / 00:47

  Hoi Mariëlle, interessante post! Ben zelf een jongen, maar heb ergens het verlangen dat het mij erg leuk lijkt om oorbellen te laten schieten. Ben erg benieuwd hoe jij tegen jongens met oorbellen aankijkt. Groetjes,

 39. Mariëlle
  Auteur
  24 januari 2018 / 09:19

  Dankjewel Joost :) Als jij dat graag wilt doen, dan moet je dat natuurlijk gewoon lekker doen! Het fijne is dat het ook zo weer dichtgroeit als je het niets vindt ;)

 40. Isabelle
  7 maart 2018 / 21:46

  Hoi Mariëlle,
  Super leuke post fijn om te weten hoe jij alles hebt gedaan !
  ik wil zelf graag een 2e gaatje alleen ik weet niet zo goed waar ik dat kan laten doen en wie nou het best is?
  Is lucari een goeie winkel om je gaatjes te laten schieten? Want ik heb heel veel berichten gelezen dat het elke keer mis ging. Dan wel niet 4 x achter elkaar mis geschoten. Hier ben ik dus best wel bang voor. Groetjes!

 41. Mariëlle
  Auteur
  8 maart 2018 / 09:51

  Hee Isabelle! Super leuk dat je dat wilt laten doen :) Waar woon je? Ik ben zelf bij de Lucardi in de stad in Eindhoven geweest voor mijn 3e gaatjes en dat ging helemaal prima! Mijn andere gaatjes zijn bij juweliers in Veldhoven geschoten, maar dat is alweer even geleden haha. Als je meer zekerheid wilt, kun je denk ik het beste even navraag doen bij een juwelier bij jou in de buurt!

 42. Kirsten Biere
  16 mei 2018 / 17:04

  Hee, ik mag voor mijn 16e verjaardag (bijna) m’n 2e gaatjes laten schieten, SUPER LEUK! Nu doe ik examen en volgend jaar ga ik een sport en wegen opleiding doen met als vak zwemmen en in de vakantie wil ik natuurlijk ook zwemmen in de zee etc. Maar nu is mijn vraag of ik überhaupt wel mag zwemmen (ik denk de eerste 6weken) met net nieuwe gaatjes?
  Alvast bedankt voor het antwoorden!🙂

 43. Mariëlle
  Auteur
  16 mei 2018 / 17:06

  Hi Kirsten, door alle bacteriën in het water, is dit niet zo verstandig! Tegen de tijd dat je opleiding begint, zal het veel kans wel genezen zijn. Maar ik denk dat je wellicht beter kunt wachten tot na de zomer. Heel lastig, maar wel verstandiger denk ik!

 44. Kirsten Biere
  18 mei 2018 / 14:03

  Inderdaad heel lastig, maar dank je wel voor je advies!

 45. Lieke
  17 november 2019 / 15:05

  Hij
  Zelf heb ik 2 gaatjes in ieder oor en ik wil graag nog de 3e laten schieten. Ik vind de manier waarop je die kleuren matcht heel leuk waar heb je je oorbellen vandaan?

 46. Mariëlle
  Auteur
  17 november 2019 / 15:58

  Thanks Lieke :) Mijn oorbellen komen van overal en nergens vandaan! Van een marktje in Barcelona tot Hema & Claires!

 47. Riet
  28 december 2019 / 20:42

  Waarom,gaat een gaatje altijd dicht zitten, en waarom moet dat zo pijn doen,

 48. Mariëlle
  Auteur
  29 december 2019 / 10:26

  Hi Riet, zolang je een oorbel in hebt, kan het niet dicht gaan ;)

 49. Iris
  26 januari 2020 / 21:20

  Schieten ze bij de juwelier nog je 4e gaatje ik heb bij me zelf gevoeld en dat is nog net mijn kraakbeen niet.

 50. Mariëlle
  Auteur
  27 januari 2020 / 18:25

  Dat kun je bij de juwelier navragen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.