My Magic Mud review | Tandpasta zonder fluoride

Een paar weken geleden was het zover: mijn oude vertrouwde Hema tandpasta was op en ik had geen back-up. Ik stond voor de keuze of ik die van Hema opnieuw zou kopen of een tandpasta zonder fluoride zou kiezen. Het blijft iets dat ik een beetje moeilijk vind, omdat de tandarts zegt dat ik echt niet zonder fluoride mag poetsen. Toch probeerde ik nu de My Magic Mud Activated Charcoal Toothpaste!

My Magic Mud activated charcoal toothpaste

Natuurlijke tandpasta: is fluoride slecht?

Begrijp me niet verkeerd: ik ben echt niet zo’n rebel dat als de tandarts zegt dat ik mét fluoride moet poetsen, ik dan expres zonder fluoride poets. Maar er is zoveel discussie over dit ingrediënt

Ik denk eigenlijk altijd terug aan ‘vroeger’, poetsten ze toen al met fluoride!? Maar wat we eten is natuurlijk ook veranderd. Anderzijds: er is veel informatie over dat fluoride slecht voor je is.

Nu ben ik zelf geen expert, dus beslis altijd voor jezelf. Zelf heb ik nog niet echt beslist wat ik er nu van vind. Op dit moment wissel ik af tussen tandpasta met fluoride en tandpasta zonder fluoride.

Zo heb ik al eens de tandpasta van Dr. Hauschka geprobeerd. Daar was ik zeer tevreden over. Ik probeer het liefste zo min mogelijk schadelijke ingrediënten te gebruiken.

My Magic Mud Activated Charcoal Toothpaste

In ieder geval: er zijn steeds meer natuurlijke tandpasta’s verkrijgbaar zoals de My Magic Mud Activated Charcoal Toothpaste. Deze bevatten geen fluoride, zijn non-gmo, dierproefvrij, glutenvrij en vegan.

De producten zijn NCS gecertificeerd. De tandpasta’s bevatten geactiveerde koolstof van kokosnoot en bentoniet klei, essentiële olie en kokosolie. De eerste 2 ingrediënten verwijderen vuil en tandaanslag.

Ze zorgen voor schone, gladde tanden en een frisse adem. Kokosolie en tea tree verzachten en werken antibacterieel. Ondanks dat de tandpasta’s niet schuren, krijg je wel binnen 2 weken wittere tanden!

In totaal zijn er 3 varianten: peppermint, spearmint en cinnamon. 

My Magic Mud tandpasta ervaringen

Ingrediënten My Magic Mud tandpasta

Van de 3 mocht ik de cinnamon en peppermint variant testen. Hieronder vind je de ingrediënten:

My Magic Mud Cinnamon Toothpaste
Distilled Water, Diatomaceous Earth, Non-GMO Xylitol, Bentonite Clay, Coconut Oil*, Activated Coconut Shell Charcoal, Cinnamon leaf Oil*, Citric Acid, Clove oil, Grapefruit Seed Extract, Sweet Orange Oil*, Potassium Sorbate, Rosemary Oil, Stevia*, Tea Tree Oil*, Vanilla Extract*, Xanthan Gum

My Magic Mud Peppermint Toothpaste
Distilled Water, Diatomaceous Earth, Non-GMO Xylitol, Bentonite Clay, Coconut Oil*, Activated Coconut Shell Charcoal, Peppermint Oil*, Citric Acid, Grapefruit Seed Extract, Sweet Orange Oil*, Potassium Sorbate, Rosemary Oil, Stevia*, Tea Tree Oil*, Vanilla Extract*, Xanthan Gum

My Magic Mud ingredienten

Werking My Magic Mud Activated Charcoal Toothpaste

Toen je hierboven las dat ze binnen 2 weken voor wittere tanden zorgen, dacht je waarschijnlijk dat dit niet waar kan zijn. Maar het zijn écht zwarte tandpasta’s die zorgen voor wittere tanden.

Helaas heb ik geen voor- en na foto gemaakt, omdat ik er zelf weinig van verwachtte. Mijn doel was ook helemaal niet om wittere tanden te krijgen, want ik mag al niet klagen over de kleur van mijn tanden.

Maar ik merk zeker dat mijn tanden er wat frisser en witter uitzien. Helaas heb ik de peppermint variant niet kunnen proberen, omdat ik intolerant schijn te zijn voor pepermuntolie.

De cinnamon variant gebruik ik nu al een tijdje en ik ben inmiddels aan de smaak gewend. Maar ik vond hem wel érg heftig toen ik hem voor het eerst gebruikte. Zo’n kaneelsmaak hoeft voor mij niet echt.

Magic mud tandpasta zonder fluor

My Magic Mud Activated Charcoal Toothpaste review

Zoals je hierboven dus al kunt lezen, zorgen de My Magic Mud tandpasta’s echt voor wittere tanden en dat op een geheel natuurlijke, dierproefvrije en vegan friendly manier!

Helaas kon ik de peppermint variant zelf dus niet gebruiken, maar de geur is in ieder geval lekker. Van de kaneelsmaak moet je houden en je moet er waarschijnlijk even aan wennen.

Maar ik vind het een fijn merk en ik ben blij dat er tegenwoordig ook tandpasta’s zonder fluoride verkrijgbaar zijn. Het is nu ieder voor zich om te kiezen wat je denkt dat het beste is voor je gezondheid.

Overigens: ik poets zelf niet elke dag met deze tandpasta’s. De eerste 2 weken zou je dat kunnen doen als je wittere tanden wilt. Daarna is een aantal keer per week voldoende om dat te onderhouden.

Prijs & verkooppunten

De My Magic Mud tandpasta met peppermint smaak kost €15.57, de spearmint variant €17.94 en de kaneel variant €15.63. Niet echt budgetproof dus, dat vind ik wel jammer!

Het merk is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Vitaminstore en drogisten zoals DA en DIO. Je kunt ook een kijkje nemen op de officiële Nederlandse My Magic Mud website.

Namasté! :)

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

6 Comments

 1. 23 oktober 2018 / 19:25

  Ik ben echt fan van de variant met kaneelsmaak, ik vond de smaak juist heel erg meevallen! Leuk dat jij ook resultaat ziet!

 2. Mariëlle
  Auteur
  23 oktober 2018 / 21:16

  Haha echt? Ik vond hem écht heftig en dat terwijl ik echt een kaneel fan ben <3

 3. 26 oktober 2018 / 22:08

  Zo’n kaneelsmaak lijkt mij ook vrij heftig! Maar verder ben ik echt heel benieuwd naar deze tandpasta én naar het resultaat bij mij. Misschien toch maar eens aanschaffen :-)

 4. Mariëlle
  Auteur
  27 oktober 2018 / 14:58

  Bij mij heeft het in ieder geval geholpen :) En de kaneelsmaak was zo ‘normaal’ voor me!

 5. 17 november 2018 / 22:52

  Ik poets al heel mijn leven mijn tanden met weleda of zelfgemaakte tandpasta. Dus zonder fluoride. En mijn tanden zijn super gezond. Nog nooit een opmerking gehad van de tandarts.
  Als ik al eens per toeval ergens ben en ik ben mijn tandpasta vergeten en moet mijn tanden poetsen met een “regulier merk” krijg ik daar steeds enorm veel slijmen van

 6. Mariëlle
  Auteur
  18 november 2018 / 15:28

  Oef dat laatste klinkt niet goed haha ;) Ik zal me ook eens verdiepen in het zelf maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.