Schmidt’s Deodorant review | Natuurlijke deo zonder aluminium

Zoals je wellicht wel weet, gebruik ik graag natuurlijke producten. En als blogger mag ik natuurlijk geregeld iets nieuws proberen. Vandaag is het tijd voor de review van de Schmidt’s deodorant in Ylang Ylang-Calendula. Want zoals je misschien weet, zijn reguliere deodorants niet al te best voor je gezondheid. Ik was erg benieuwd of deze natuurlijke deodorant mij droog zou kunnen houden…

Schmidt's Deodorant review

Schmidt’s Deodorant, nu in Nederland te koop

Wellicht heb je helemaal niets meegekregen van de ophef rondom reguliere deodorants (als is de kans volgens mij klein).

In ‘normale’ deodorants zit het ingrediënt aluminium en dat is schadelijk voor het lichaam. Een natuurlijke deodorant bevat dit ingrediënt niet en is daarom beter voor je.

Deze deodorant is ook nog eens zero waste.

Ingrediënten Schmidt’s deodorant

Mijn probleem is dat ik snel transpireer. Een sterke deodorant heb ik dus wel nodig. Ik was erg benieuwd of deze deodorant voldoende zou zijn voor mij.

De ingrediënten van deze deo vind je terug op de foto hieronder. De Schmidt’s deodorants zitten in een klein potje van iets meer dan 50 gram.

De basis van dit product is shea butter, aangevuld met baking soda om het te laten werken als deodorant. Ook bevat het essentiële olie die het de geur van ylang-ylang en calendula geeft.

Schmidt's deodorant ingrediënten

Natuurlijke deo zonder aluminium

Bij deze deodorant krijg je een spateltje. Je schraapt daarmee deodorant af van het geheel en verwarmt dit tussen je vingers. Zo kun je het goed aanbrengen onder je arm, het verdeelt dan makkelijk.

Het is een andere manier van werken, maar dat zou ik er voor over hebben. Als het zou werken in ieder geval en dat is helaas niet helemaal het geval…

De deodorant zorgt ervoor dat je bijna geen zweet ruikt, dat vind ik erg goed. Ik transpireer wel nog steeds, maar gelukkig wel in mindere mate dan normaal.

Lees hier meer over schadelijke ingrediënten in cosmetica
Natuurlijke deodorant review

Werkt zo’n gezonde deodorant eigenlijk wel?

De Schmidt’s deodorant werkt op een andere manier dan de meeste deodorants. Ik vind dat geen probleem, als de deodorant dan maar naar mijn wensen werkt.

Deze deodorant is zeer geschikt voor degenen die op de ingrediënten letten. Mocht je niet zoveel transpireren, dan zal hij zeker voor je werken.

Bij mij houdt hij het transpireren deels tegen, geurtjes bijna helemaal. Al met al is het dus een goede deodorant, maar niet als je veel transpireert…
Zero waste deodorant

Schmidt’s deodorant review

De geur van deze ylang-ylang calendula deodorant vind ik lekker, al is hij niet zo sterk. Het is een zacht product voor de huid en het heeft een antibacteriële werking.

En zeker niet onbelangrijk; dit merk is dierproefvrij. Bovendien is deze deodorant vegan. Het is overigens een overweging die je kunt maken qua ingrediënten en werking.

Vind je natuurlijke en gezonde ingrediënten belangrijk en een beetje zweten niet erg? Dan is hij prima. Ik haat zweten en wil graag een sterk product, dus ik blijf op zoek naar een goede natuurlijke deodorant.

Note: inmiddels heb ik die ook gevonden! De Salt Of The Earth deodorants zijn favoriet.

Schmidt’s deodorant kopen: prijs & verkooppunten

De Schmidt’s deodorant kost €12.00, hiervoor krijg je ongeveer 50 gram. Helaas is de webshop waar ik dit product destijds van heb ontvangen niet meer live. Ik heb dit product wel in stick vorm gevonden op Bol.com. De prijs daarvan is €14,99 voor een inhoud van 75 gram.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

30 Comments

 1. 7 januari 2016 / 07:25

  Jammer dat deze deodorant niet echt helpt tegen het zweten en de geuren daar van. Zelf gebruik ik het liefste een spray deodorant, die van Odorex vind ik erg fijn (zijn alleen niet natuurlijk) x

 2. 7 januari 2016 / 08:43

  Oh wat grappig! Toch gaat mijn voorkeur uit naar een spray deodorant!

  xoxo

 3. 7 januari 2016 / 09:18

  Net als bovenstaande reactie vind ik Odorex het beste werken! Dit is wel even wennen met aanbrengen maar klinkt nog best fijn. Alleen verschilt het heel erg hoe veel ik normaal transpireer.

 4. 7 januari 2016 / 09:25

  Ik heb deze zelf eens ontvangen in een Birchbox, maar ik moet hem nog eens testen. Jammer dat hij voor jou minder goed werkt

 5. 7 januari 2016 / 09:27

  Ik denk dat dit veel beter voor je huid is. Al die nare stoffen en alcohol dat in deo’s verwerkt zitten kunnen gewoon niet goed voor je zijn! Leuk dat je dit uitgeprobeerd hebt. En al helemaal goed dat het dierproefvrij is! :D

 6. 7 januari 2016 / 11:57

  Jammer dat hij niet werkt, ik heb het liefst een roller of een spray!

 7. 7 januari 2016 / 14:49

  Wat apart dit zeg! Mijn voorkeur blijft toch bij een spray deodorant

 8. 7 januari 2016 / 15:32

  Jammer dat hij niet echt werkt! Lijkt me ook niet heel fijn werken eigenlijk

 9. 7 januari 2016 / 15:35

  Toch ben ik erg benieuwd geworden naar deze deodorant. Ik ben helemaal afgestapt van de spuitbussen en gebruik nu een deo van therme. Een creme..
  Jammer dat het transpiratie niet tegenhoudt.. In de zomer heb ik hier nog wel eens last van namelijk.. Maar voor in de winter zou dit misschien wel ideaal zijn voor mij?

 10. 7 januari 2016 / 15:58

  Hij klinkt op zich wel fijn en ik denk dat dit ook veel zachter is voor je huid dan gewone deodorant, maar dat hij niet tegen superveel zweten beschermd vind ik wel een minpunt; dit lijkt mij namelijk niet een deo die je zo even halverwege de dag nog even een keer aanbrengt, omdat je dan met een spatel en potje in de weer moet. Voor thuis zou dit misschien wel een optie zijn, maar onderweg vind ik een spray denk ik prettiger.

 11. 7 januari 2016 / 16:45

  is dit deodorant joh?! wat apart , jammer dat die niet werkt. Ik denk dat Odorex het beste is

 12. marielle
  7 januari 2016 / 19:43

  Voor mij werkt het helaas niet voldoende, maar voor andere dames waarschijnlijk wel!

 13. marielle
  7 januari 2016 / 19:43

  Het is absoluut een deodorant die beter is voor je huid en dat bijwerken is niet nodig als je weinig transpireert! :)

 14. marielle
  7 januari 2016 / 19:44

  Wat goed dat je bent overgestapt! Ja wie weet en het is ook nog beter voor je :)

 15. marielle
  7 januari 2016 / 19:44

  Het is maar net wat je gewend bent !:)

 16. marielle
  7 januari 2016 / 19:45

  Hij werkt voor mij helaas niet voldoende, maar ik transpireer dan ook meer dan gemiddeld!

 17. marielle
  7 januari 2016 / 19:45

  Daar heb je helemaal gelijk in! :)

 18. marielle
  7 januari 2016 / 19:45

  Ook zo’n simpele spray is voor mij helaas niet voldoende!

 19. 7 januari 2016 / 19:49

  Klinkt best goed, maar ik ben alleen geen fan van dit soort texturen.

 20. 7 januari 2016 / 20:27

  Op zich is het niet zo gek dat hij het transpireren niet helemaal tegengaat, daar moet je een anti-transpirant voor hebben. Een deodorant doet doorgaans niets anders dan het tegengaan van nare geurtjes, en zo te lezen doet deze dat wel voldoende. Jammer dat dit product voor jou niet helemaal voldoende werkt, het klinkt wel erg fijn vind ik!

 21. 7 januari 2016 / 21:14

  Ik denk dat het voor mij zou kunnen werken. Ik transpireer niet enorm. Alleen lijkt mij de manier van aanbrengen niet zo prettig. Ik ga meestal voor gemak namelijk :)

 22. robin
  7 januari 2016 / 21:30

  wat grappig een deodorant in deze vorm! balen dat die niet perfect voor je werkt =(

 23. 8 januari 2016 / 00:09

  Klinkt goed, maar heb liever een deo roller :)
  X fijne review!

 24. marielle
  8 januari 2016 / 13:23

  Dankjewel Saraya :)

 25. marielle
  8 januari 2016 / 13:24

  Ik gebruik standaard een anti transpirant! Dat is helaas nodig haha!

 26. Anouk
  11 januari 2016 / 17:39

  Beste Marielle,

  Bedankt voor je review ! Het spijt mij zeer dat Schmidt’s Deo voor jou niet gewerkt heeft. Het belangrijkste verschil tussen een anti-transpirant en deodorant is dat de eerste eigenlijk voorkomt dat je überhaupt gaat zweten; door metalen als aluminium en zirconium worden de uitgangen van de zweetklieren geblokkeerd en wordt de productie van zweet voorkomen. Over het algemeen is dit niet goed voor de gezondheid, aangezien de geblokkeerde klieren zich in de buurt van de borsten bevinden.

  Een deodorant voorkomt het transpireren niet, maar is vooral bedoeld om de zweetgeur te neutraliseren en de antiseptische werking tegen bacterien te stimuleren. We raden onze vrouwelijke klanten sterk aan om het gebruik van anti-transpiranten te voorkomen, of om op zijn minst naar bed te gaan met schone oksels zodat de klieren gedurende je slaap kunnen ‘ademen’.

  Schmidt’s Dedorant zal binnenkort beschikbaar zijn in de nieuwe vorm – de stick deodorant – en is zo makkelijker toepasbaar.

  Bij Corpo Natura zijn wij voortdurend bezig om de veiligste en beste ‘natuurlijke’ merken te voeren. In de nabije toekomst zullen wij meerdere deodorant merken in ons assortiment opnemen. Ongetwijfeld zal één van deze deodorants geschikter voor je zijn!

  Met vriendelijke groet

  Anouk

 27. marielle
  11 januari 2016 / 21:11

  Bedankt voor je uitgebreide reactie Anouk, ik weet dat het heel slecht is, maar ik vind transpireren zo vervelend dat ik het liever wil voorkomen! Ik blijf zeker op zoek naar een natuurlijk alternatief!

 28. Anouk
  12 januari 2016 / 16:39

  En dat is natuurlijk begrijpelijk ! xoxo
  A

 29. 13 januari 2016 / 19:09

  Corpo Natura verkoopt zulke mooie producten!! Deze deodorant klinkt heel fijn, je hebt me nieuwsgierig gemaakt om een soortgelijk product een keer te testen :)

 30. marielle
  14 januari 2016 / 09:24

  Ja absoluut! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.