Skin picking disorder update | Heb ik DE oplossing gevonden?

Hoewel het voelde alsof ik het eerste artikel over dit onderwerp een paar maanden geleden pas deelde, is dat al ruim een halfjaar geleden… Ik schreef niet over skin picking omdat ik er graag voor uitkom, maar omdat ik er anderen mee wil helpen. Want wat blijkt: er zijn ontzettend veel dames met dit probleem! En daarom vond ik het wel weer eens tijd voor een skin picking disorder update. Lees je snel mee?

Skin picking disorder update

Wat houdt het skin picking disorder in?

Nog heel even over skin picking, voor het geval je mijn eerste artikel niet gelezen hebt. Als je af en toe een puistje uitknijpt dan is er niet zoveel aan de hand.

Maar als je merkt dat je dit op dagelijks basis aan het doen bent en je jezelf niet kunt bedwingen, dan is dit artikel voor jou.

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik kan wel mijn eigen ervaring delen. En wat heeft het me veel stress opgeleverd.

Als je zo graag een egale huid wilt, maar het lukt maar niet, dan ga je je echt rot voelen. En als je daar vervolgens weer over gaat stressen, wordt het er niet beter op.

Skin picking disorder update

In mijn eerste artikel over skin picking gaf ik aan dat ik een aantal maatregelen had genomen, zoals een handdoek voor de spiegel en dagelijks bijhouden of ik aan mijn huid had zitten pulken.

Ik kan je zeggen: beide dingen pas ik inmiddels niet meer toe. Komt dat omdat ik niet meer aan skin picking doe of omdat die maatregelen niet werkten?

Om eerlijk te zijn, zit ik nog steeds af en toe aan mijn huid. MAAR: de dwang om er aan te zitten is zoveel minder dat mijn huid nu rustiger is en kan gaan herstellen.

Ik kan nu veel beter relativeren en laat puistjes die opkomen vaak gewoon zitten. Zeker als ze nog niet rijp zijn, geen pijn doen of nauwelijks opvallen (als ik er concealer op doe).

Als ze écht pijn doen (en ik de druk er af wil halen) of het écht een opvallende is, dan wil ik er nog weleens één aanpakken.

Skin picking disorder update

Dus: wat is nu de oplossing voor skin picking?

Het liefste zou ik je een kant-en-klare oplossing bieden, zodat jij ook snel van dit probleem af bent. Maar die is er niet. Elke dag een kruisje zetten als ik niet aan mijn huid had gezeten, deed voor mij niet zoveel.

Voor mij werkte een handdoek voor de spiegel, dat gaf rust. Maar op een gegeven moment vond ik dat dat niet nodig zou moeten zijn: ik wil niet de rest van mijn leven een handdoek voor de spiegel.

Ik moest wat aan mijn mindset doen en besloot weer eens onderzoek te doen naar The Law Of Attraction, waar ik eerder over schreef.

Ik keek deze video en deze video en dat motiveerde me enorm om er van af te blijven. Sindsdien heb ik die video’s om de zoveel dagen gekeken om er op een positieve manier aan herinnerd te worden.

Al gauw merkte ik dat ik er daardoor steeds beter af kon blijven. Door de mindset van ‘een puistje is niet erg‘ en positief denken over een gezonde huid, heb ik het stress gehalte enorm verminderd.

Want door stress krijg je puistjes en als je daarover stresst of stresst over die stress die je puistjes geeft, krijg je er alleen maar meer… Get it?

Wat ik mee wil geven in deze skin picking disorder update

Als je nu denkt: héél leuk die video’s, maar doe even normaal. Bedenk je dan: waarom zou je het niet een kans geven?

Ik ben de laatste paar weken ZO veel meer rust gaan ervaren door op een andere manier te denken. En ik dacht al niet eens héél negatief, maar je mind heeft invloed op alles.

Het is ZO zonde om energie te steken in je zorgen maken over je huid, terwijl je die energie ook voor andere leuke dingen kunt gebruiken.

En besef je dus dat al die zorgen je alleen maar meer puistjes geven. En hoe erg zijn puistjes als je het vergelijkt met een vreselijke ziekte zoals kanker?

Natuurlijk is goed voor je huid zorgen nog steeds belangrijk. Dat doe ik door gezond te eten en een  minimalist skincare routine.

Accepteer jezelf mét puistjes en werk op een positieve manier aan een rustige huid. Zo kun je er een stuk beter vanaf blijven. Je zult jezelf dankbaar zijn! ♥

Hopelijk heb ik je met deze persoonlijke skin picking disorder update weten te inspireren. Stuur me vooral een berichtje als je nog vragen hebt, ik doe mijn best om je te helpen 🙂

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:

6 Reacties

 1. Anneke
  19 maart 2018 / 07:20

  Ik laat ze indd ook steeds vaker zitten, alleen mijn moeder is schoonheidspecialiste en valt alles op. Die ziet dan ook dat ik veel verstopte porieen heb dat zie ik zelf niet zo goed in de spiegel.

  Zelf probeer en merk ik dat ik echt niet meer aan mijn huid zit heb in weken al geen puistje meer uitgeknepen het zit er soms nog wel en vooral veel roodheid/bultjes onder mijn huid. Hier stress ik mij dan al minder over, maar heb wel stress van andere dingen….

  • Mariëlle
   Auteur
   19 maart 2018 / 18:38

   Zou je niet tegen je moeder kunnen zeggen dat je het vervelend vindt dat je er telkens aan herinnerd wordt en dat je het wilt laten rusten? Hopelijk kun je de andere stress factoren aanpakken, want dat heeft zeker invloed!

 2. 19 maart 2018 / 07:41

  Wat een mooi, inspirerend en motiverend artikel! Superknap dat je je mindset hebt weten te veranderen en dat het daardoor nu zo veel beter gaat met skin picking én met je huid. Ik ben er zelf de laatste tijd gelukkig ook minder mee bezig, maar heb er nog wel wat last van. Wat voor mij goed helpt, is om mijn tijd voor de spiegel te beperken, zodat ik simpelweg de tijd niet heb om uitgebreid aan mijn huid te zitten. Toch wil ik soms alsnog iets te lang aan mijn huid zitten. Je artikel motiveert me zeker om ook daar eens mee te stoppen.

  • Mariëlle
   Auteur
   19 maart 2018 / 18:36

   Wat fijn om te horen dat het je inspireert Romy <3 Jij kunt het ook! Ik probeer inderdaad om er zo min mogelijk mee bezig te zijn: gezicht reinigen en verzorgen, make-uppen, in de avond weer reinigen en verzorgen en verder door met de orde van de dag!

 3. 19 maart 2018 / 12:13

  Zo fijn dat jouw huid zo aan het opknappen is. Ik merk zelf ook dat ik meer aan mijn huid zit als in onzuiverheden heb. En dat maakt het natuurlijk alleen maar erger. Ik probeer nu lief te zijn en met extra verzorging (en een extra masker hier en daar) mijn huid veel liefde te geven in de hoop dat het snel weer rustig wordt.

  • Mariëlle
   Auteur
   19 maart 2018 / 18:35

   Lief zijn voor je huid is inderdaad heel belangrijk! Maar ook lief zijn voor jezelf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

21   90
14   107
15   166
2   82
25   173

Follow on Instagram