The Green Happiness boek review – 50 Days Of Green Happiness?

Het The Green Happiness boek heeft flink wat commotie opgeroepen. Toen ik veganist werd, was het dan ook niet het eerste boek dat ik besloot te lezen. Ik las wél Vegan voor Dummies, maar een paar maanden geleden was ik uiteindelijk toch wel benieuwd. Bij de bieb leende ik het Your 50 Days of Green Happiness boek en juist omdat er zoveel ophef over was, deel ik graag mijn ervaring in deze review.

The Green Happiness boek review

The Green Happiness: Tessa & Merel

Dat zelfs op de Voedingscentrum site geschreven wordt over het The Green Happiness programma, wil wel zeggen dat het veelbesproken is. Ook bij RTL late night kon je Tessa en Merel al zien.

Het voorgeschreven aantal calorieën zou te weinig zijn en je zou er voedingsstoffen door tekortkomen. Toch neem ik als veganist de schijf van 5 van het Voedingscentrum ook niet heel serieus.

Ik heb mij als veganist inmiddels wel flink verdiept in plantaardig eten en daarom trok het The Green Happiness boek me uiteindelijk wel. Ook al hoef ik niet af te vallen, wat wel het doel is van het boek.

Maar buiten afvallen draait het bij het programma ook om een gezonde spijsvertering, energie en een mooie huid. Daar kan ik me wél weer helemaal in vinden. Ik deed niet voor niets een intolerantietest.

Your 50 days of green happiness boek
Lees ook mijn artikel met vegan beginner tips!

Your 50 days of Green Happiness boek

Het boek bevat niet alleen informatie over plantaardig eten, maar ook recepten, boodschappen lijstjeshealth tips en sport tips. Het biedt echt een programma van 50 dagen dat je kunt volgen.

Ik vond het heerlijk om te lezen, maar omdat ik de laatste maanden al zo gruwelijk veel heb aangepast aan mijn eetpatroon én helemaal niet hoef af te vallen, heb ik het programma niet gevolgd.

Toch heb ik veel inspiratie gehaald uit de informatie en de recepten. Dit boek was een extra boost om glutenvrij te blijven eten, ik voel me daar beter bij. Er zitten ook echt heerlijke gerechten tussen!

Of ik ben afgevallen door het programma in het The Green Happiness boek kan ik dus niet delen. Maar ik heb veel ervaringen gelezen van dames die wel degelijk kilo’s afvallen door het programma.

The Green Happiness ervaringen

The Green Happiness boek review

Hoewel er veel ophef over de programma’s van Tessa en Merel is, kan ik me in veel dingen wel vinden. Zo mijd ik toegevoegde suikers en ongezonde vetten. Ook ben ik zelf geen fan van gluten.

Er is vooral veel ophef over het aantal calorieën van 1300 en dat vind ik zelf ook weinig. Maar als je wilt afvallen, dan is minder calorieën in eerste instantie vaak wel de way to start.

Ik heb echter nog nooit calorieën geteld en de dames geven ook aan dat als je 1300 calorieën te weinig vindt, je gewoon meer moet eten. En daar geloof ik heel erg in: eten tot je voldaan bent.

De dames focussen zich gelukkig ook echt op het creëren van een lifestyle en daar ben ik absoluut voor. Daardoor krijg je namelijk geen jojo effect. Maar ik ben het niet met alles in het boek eens.

Volgens het programma mag je maar heel weinig vetten eten, ook de gezonde vetten moeten zo min mogelijk blijven. Uit ervaring weet ik dat gezonde vetten juíst heel belangrijk zijn voor vrouwen.

Geconcludeerd: ik vind het een heel mooi boek qua vormgeving, heb er zeker wat voeding inspiratie en leuke recepten uit kunnen halen, maar ik heb het programma niet gevolgd.

Mocht je interesse hebben in dit boek, dan zal ik niet zeggen dat je het niet moet lezen. Zeker als je meer wilt weten over clean eten, raad ik het juist wel aan. Maar blijf naar je lichaam luisteren!

Benieuwd wat ik als veganist zoal eet in een week? Download gratis mijn voorbeeld vegan weekschema :) 

Gratis vegan weekoverzicht

Benieuwd wat ik als veganist eet in een week? Download mijn gratis vegan weekschema voorbeeld!
Ja, ik wil de gratis download

Vul hier je e-mail in, zodat ik je de download toe kan sturen

Over welke onderwerpen wil je updates ontvangen?

Ik ga akkoord met de privacyverklaring Privacy Policy.

Ik ontvang graag e-mail updates

Prijs & verkooppunten

De prijs van het The Green Happiness boek (Zomer editie, Your 50 days of Green Happiness in dit geval) is niet mis, het boek kost namelijk €64. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

De winter editie is ook verkrijgbaar via Bol.com en kost €69. Overigens hebben ze nu ook een nieuw boek: Rock Your Body. Dit boek kost €49,95 bij Bol.com.

Wat is jouw visie op het The Green Happiness programma?

Liefs Mariëlle

Dit artikel bevat een affiliate link.

Volg:

8 Comments

 1. 18 september 2018 / 09:12

  Wat is het boek prijzig inderdaad! Ik heb zelf wel iets van de ophef meegekregen, maar had eigenlijk geen idee waar het boek nu precies over ging verder. 1300 vind ik ook wel weinig en lijkt mij niet haalbaar voor de meeste mensen als lifestyle, maar ik denk dat je er van wat ik zo lees best inspiratie voor een gezonde lifestyle uit kunt halen. Ik hoef ook niet af te vallen dus ik zou hem daar al niet om kopen, zeker niet voor die prijs.

 2. 18 september 2018 / 09:49

  Ik heb hun boeken niet gelezen, maar wel de commotie errond gevolgd. Ik geloof best dat je er waardevolle tips uit kan halen, maar mij lijkt het vooral een slechte invloed op (jonge) meisjes met een interesse in veganisme.

 3. Mariëlle
  Auteur
  18 september 2018 / 17:13

  De 1300 is als ik het goed begrijp puur bedoeld voor afvallen, gelukkig spreken de dames ook echt over een lifestyle die je kunt toepassen!

 4. Mariëlle
  Auteur
  18 september 2018 / 17:14

  Ik denk persoonlijk aan iedereen zelf is om kritisch te denken, gezonde keuzes te maken en goed naar je lichaam te luisteren! Er is zeker wat inspiratie uit te halen als je bijvoorbeeld alleen maar junk food eet ;)

 5. 18 september 2018 / 18:59

  Ik heb het eerste winterboek 2 dagen gevolgd. Op advies van mijn diëtist moest ik dubbele porties eten. Ik verbrand namelijk zo’n 4.000 calorieën per dag en op de sportdagen nog veel meer. Ik moet dus minimaal 3500 calorieën eten per dag, wil ik verantwoord gewicht verliezen.

  Met het boek, kwam ik uit op zo’n 2700 kcal per dag. Veel te weinig voor mij. Ik ben dus na 2 dagen gestopt. Wel ben ik het met je eens dat er hele lekkere recepten in staan en dat het echt een bom van inspiratie is. Ook qua inzichten op gebied van voeding wat wel en niet goed voor een mens is.

  Liefs,
  Sytse

 6. Mariëlle
  Auteur
  18 september 2018 / 23:36

  Ja, precies hè? Goed dat je ook verder hebt gekeken dan het boek en het besproken hebt met een diëtist :) Thanks voor je comment Sytse!

 7. 20 september 2018 / 21:09

  Pfoe ik ben normaal wel een fan van healthy lifestyle boeken, maar vind deze wel erg prijzig. Plus ik ben wel een grote eter haha, dus dat zouden dubbele porties worden! Goed dat je ondanks de ophef erover toch een review schrijft. Ik wist eigenlijk ook niet waar de commotie nou precies over ging, dus fijn dat ik nu weer op de hoogte ben haha.

 8. Mariëlle
  Auteur
  20 september 2018 / 22:29

  Hihi ik kan de ene keer heel veel eten, maar vergeleken met anderen soms ook helemaal niet. Daarom inderdaad mijn review plús de conclusie: luister naar je eigen lichaam :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.