30+ vegan hotspots in Valencia & must see bezienswaardigheden

Begin mei bezocht ik samen met mijn moeder het mooie Valencia. Vooraf had ik me natuurlijk al verdiept in de bezienswaardigheden én de vegan hotspots. Man, wat zijn er die veel in deze zonnige Spaanse stad! Omdat het zo’n geslaagde city trip was en ik er veel vragen over kreeg, zet ik graag de vegan hotspots in Valencia, de mogelijkheden voor het vervoer, ons (vegan friendly) hotel en natuurlijk de must sees voor je op een rij. Zie het als een Green Travel Guide voor Valencia ;)

Ciutat de les Arts i les Ciènces Valencia

Vegan hotspots in Valencia & must see bezienswaardigheden

Mocht je het nog niet weten: Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje (de grootste is Madrid, niet Barcelona haha). Voor het ide: het ligt tussen Barcelona en Murcia in, ongeveer op gelijke hoogte als mijn favo eilanden Mallorca & Ibiza.

Vanaf Eindhoven is het ongeveer 2,5 uur vliegen. We bezochten Valencia begin mei (buiten de meivakantie) en dat vonden wij een fijne tijd. Het was al lekker warm (maar niet heet) en zonnig, maar zeker nog niet toeristisch druk.

Meteen een tip: aan het begin van de week is het lekker rustig in de stad, maar veel hotspots zijn op maandag (en zelfs dinsdag) gesloten. Ik had dit gelukkig gecheckt, maar dat is dus iets om rekening mee te houden!

Be Green Salad Bar Valencia review vegan

Ons verblijf & vervoer in Valencia

We verbleven in Hotel Kramer dat wel in het centrum ligt, maar niet midden in de Oude Stad. Het was een fijn en schoon hotel, met heel vriendelijk personeel. Hoewel metro station Turia vlakbij lag, hebben we vrijwel alles te voet gedaan (want ja, gebakjes er af lopen…).

Als je net als ik veganist bent, dan raad ik Hotel Kramer ook echt aan. Ik heb het vooraf netjes aangegeven en kreeg elke ochtend een luxe ontbijt vergeleken met het standaard ontbijt (zie hieronder). Happy me!

Buiten heel veel lopend gedaan te hebben en enkele keren de metro gepakt te hebben (eigenlijk alleen van en naar het vliegveld), hebben we ook één dag een fiets gehuurd via Bim Bim Bikes.

Dat is dé manier om het lange park, de haven en het strand in Valencia te verkennen, want je kunt zo natuurlijk sneller door de stad bewegen. De loopafstanden die wij afgelegd hebben waren flink, maar wij vonden het goed te doen.

Hotel Kramer Valencia review vegan

Must see bezienswaardigheden in Valencia

Zoals ik in de inleiding van dit artikel ook al schrijf, is er ontzettend veel te zien in Valencia. Toch kun je dat in een paar dagen eigenlijk allemaal prima redden.

We kwamen op maandagmiddag aan en vertrokken op donderdagmiddag weer en dat was echt wel voldoende.

De reden hiervoor is dat alles best wel bij elkaar in de buurt ligt, voornamelijk in de Oude Stad is dat zo. Voor de oude rivier, wat nu een heel mooi park is, is het dus wel écht een aanrader om een fiets te huren.

Ik som graag de must see bezienswaardigheden in Valencia op, die wij ook bezocht hebben tijdens onze city trip:

 • Turia Park
 • Tours de Quart
 • Botanische tuin
 • Torres de Serranos
 • Ciutat de les Arts i les Ciènces
 • Puerto de Valencia (haven)
 • Platja del Cabanyal (strand)
 • Platja Malva Rosa (strand)
 • Russafa (wijk)
 • El Carmen (wijk)
 • Mercat Central
 • Plaza de la Virgen
 • La Seu de València (Kathedraal)
 • Plaça de la Reina
 • Mercado Colon
 • Plaza de Ayutamiento
 • La Lonja de la Seda (Oude Zijdebeurs)

P.S. bezoek alsjeblieft niet Toros de Valencia (arena voor stiervechten), Bioparc (dierentuin) & L’Oceanogràfic (aquarium), want daarmee steun je dierenleed/dieren in gevangenschap. 

Botanische Tuin Valencia

30+ vegan hotspots in Valencia die je niet wilt missen

Hoogstwaarschijnlijk ben je dit artikel gaan lezen voor de vegan hotspots in Valencia en geloof me, die zijn er genoeg. In de tijd dat wij in Valencia waren, konden we ze gewoon niet allemaal bezoeken: zoveel keuze was er!

Hieronder soms ik elke vegan hotspot op die ik vond toen ik research deed naar waar ik veganistisch kon eten in Valencia. De ene hotspot is leuk voor een ijsje of gebakje, de ander voor ontbijt, lunch en/of diner.

Aloha Vegan Delights Valencia review

La Mas Bonita Valencia review vegan

P.S. een leuke hotspot om in de avond een drankje te doen, is Hawaika. Van binnen is het net alsof je in Hawaï zit (duh!) met mega cocktails in gekke glazen. Helaas zit er wel een papegaai voor de deur, dit zagen we pas toen we naar buiten liepen :(

Leuke groene winkels in Valencia (biologisch / tweedehands)

Toen we door de Oude stad struinden kwam ik een aantal leuke biologische winkels tegen en enkele winkels waar ze tweedehands kleding verkopen. Hoewel ik er niks heb gekocht, heb ik er mijn ogen uitgekeken, heerlijk! Daarom deel ik ze graag:

 • Kúbelik (fair fashion)
 • Simple (handmade in Spain)
 • Navarro Herbolario (bio winkel)
 • Salvador Narvarro Herbolario (bio winkel)
 • Aiecle Vintage Store (tweedehands kleding)
 • Flamingos Vintage Kilos (tweedehands kleding)

Natuurlijk zijn er nog véél meer winkels waar je kunt shoppen, maar over het algemeen zijn dit helaas de fast fashion winkels… 

Navarro Herbolario vegan biologische winkel Valencia

Vegan in Valencia? Hell yes!

Nadat Valencia al lange tijd op mijn lijstje stond, ben ik er eindelijk eens geweest and I loved it! Op vrijwel elke straathoek zijn er wel mooie gebouwen, er zijn dus genoeg bezienswaardigheden. Als ik er langer was geweest, had ik ook zeker langer van het strand willen genieten.

Mocht je dit artikel lezen met de vraag: is Valencia vegan friendly? Dan kan ik alleen maar antwoorden met ja. Er zijn zoveel vegan hotspots dat ik ze helaas niet eens allemaal heb kunnen testen. Ze zitten vaak ook lekker centraal, dus je hoeft er niet voor om te lopen.

Ik zou zeker weer eens terug willen naar Valencia, een aanrader dus! Bekijk hieronder mijn vlog als je in de sferen wilt komen :)

Ben jij al eens in Valencia geweest? Wat was jouw favo plek?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je lekker duurzaam in Nederland op vakantie? Ik som 25 vakantiehuisjes voor je op!

Volg:
Deel dit artikel:

8 Comments

 1. Dio
  27 mei 2019 / 19:56

  Wauw! Wat veel tips! Als er iets is wat ik ervaren heb, is dat je hier in Barcelona (en dus Spanje) zoveel Vegan opties hebt. Yay! Klinkt allemaal erg goed. Ik ga het bewaren voor als ik naar Valencia ga na de zomer.

 2. Mariëlle
  Auteur
  28 mei 2019 / 18:52

  Dankjewel :D En ik ben dan weer benieuwd naar je Barcelona tips, want daar wil ik zeker terug! Veel plezier in Valencia <3

 3. 30 mei 2019 / 10:38

  Ik ben zelf niet vegan, maar vind dit alsnog een heel fijn artikel! Ik vind het heel goed te lezen dat er daar zoveel opties zijn. Ik ben er nog nooit geweest, maar het staat hoog op mijn to see list!

 4. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2019 / 17:46

  Oeh, zeker naar toe gaan als het kan Simone :D

 5. 1 juni 2019 / 21:23

  Wat een leuke en handige post! Ik wil ook zooo graag binnenkort een keer naar Valencia, lijkt me echt een prachtige stad.

 6. Mariëlle
  Auteur
  1 juni 2019 / 21:32

  Dankjewel, fijn om te horen :D Mocht je gaan: heel veel plezier, het is er genieten!

 7. 2 juni 2019 / 10:28

  Wat een prachtige stad en wat een gave tips!

 8. Mariëlle
  Auteur
  3 juni 2019 / 12:13

  Dankjewel Giovanna, dat is het absoluut :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.