Aveda Invati Advanced shampoo & conditioner review (natuurlijk)

Wat ik ook met mijn haren doe om er volume in te krijgen: het heeft geen zin. Mijn haren zijn lang, stijl en dun. Ik kan ze krullen, maar dat ziet er nep uit en blijft niet lang zitten. Nu heb ik alle soorten shampoo en conditioner al geprobeerd (zoals Faith in Nature en Alverde), maar niets maakte echt een groot verschil. Ik testte nu de Aveda Invati Advanced lijn en deel mijn ervaringen in dit artikel.

Aveda Invati Advanced review

Aveda Invati Advanced shampoo, conditioner en meer…

De Aveda Invati Advanced lijn is geïnspireerd op Ayurveda: een eeuwenoude geneeswijze uit India. De lijn bestaat uit 3 producten die zouden zorgen voor 53% minder haarverlies, dikker & voller haar.

Mijn interesse was daardoor gewekt, maar vooral ook omdat de producten voor 98% natuurlijk zijn. Ik was erg benieuwd wat deze producten voor mijn haren zouden kunnen betekenen.

Natuurlijk haaruitval shampoo

Ingrediënten Aveda Invati Advanced

In eerste instantie wilde ik de ingrediëntenlijsten in dit artikel plakken, want meestal vermeld ik die er netjes bij. Maar dat zou een lange lijst worden, want in elk product zitten behoorlijk veel ingrediënten!

De shampoo is op basis van Sodium Lauroyl Methyl Isethionate. Verder viel me op dat de producten verrijkt zijn met onder andere kurkuma, grappig om te zien! Er zit wel ook parfum in de producten.

Wil je de ingrediënten van de Aveda Invati Advanced producten graag bekijken? Je vindt ze per product op de website van Aveda. En lees zeker ook mijn artikel over schadelijke ingrediënten in cosmetica.

Review Aveda Invati Advanced producten

Ervaringen met de shampoo, conditioner & scalp revitalizer

De Aveda Invanti Advanced lijn bevat dus 3 producten, die elk op elkaar afgestemd zijn. Je begint met de exfoliating shampoo die de hoofdhuid exfolieert, reinigt en vernieuwt op een milde manier.

Daarna gebruik je de conditioner, die de haren dikker zou maken. De scalp revitalizer spray gebruik je tot slot om te voorkomen dat je haren breken en/of uitvallen.

Op de foto hieronder zie je de substanties van de producten: de shampoo, de conditioner en de spray. De geur is écht heerlijk, het is echt een spa geur.

Aveda shampoo en conditioner review

Aveda Invati Advanced before and after!?

Helaas liep ik bij deze lijn tegen een aantal dingen aan. Allereerst dat je het volgens de beschrijving dagelijks moet gebruiken, maar daar kom ik niet aan.

Ik was mijn haren namelijk niet elke dag, maar tweemaal in de week. Dit omdat ik het zonde vind van mijn tijd en het anders weer snel vet wordt.

Ook merkte ik dat wanneer ik de shampoo en conditioner gebruikte, mijn haren ZO zacht werden dat ik er weinig mee kon beginnen.

Het is heerlijk als je haren zacht en gevoed zijn, maar bij mijn dunne haren ziet dat er niet uit De spray maakte het helaas ook niet beter en daar moet je volgens de beschrijving ook flink wat van gebruiken.

Daarom heb ik de spray telkens maar gebruikt als ik wist dat ik daarna mijn haren toch zou gaan wassen. Buiten dat vind ik de verpakkingen prettig werken en de geuren zijn heerlijk.

Ik denk dat ik het te weinig heb gebruikt om echt een vollere bos haar te krijgen. Wel merk ik dat ik minder haaruitval heb sinds ik de spray gebruik, dus dat is wel erg fijn!

Helaas passen deze producten en de manier van gebruiken niet bij mij en dat vind ik enorm jammer. Ze zijn namelijk voor 98% natuurlijk, dierproefvrij & vegan. 

Prijs en verkooppunten

De Invati Advanced Exfoliating Shampoo en Thickening Conditioner kosten elk €33 voor 200 ml. De  Scalp Revitalizer kost €65 voor 150ml. 

De nieuwe Invati Advanced Solutions lijn is verkrijgbaar bij Aveda salons en spa’s, je vindt de verkooppunten op de website. Maar het is ook eenvoudig te bestellen bij Bol.com!

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

12 Comments

 1. 6 maart 2018 / 06:40

  Jammer dat het je haar zo slap maakt, want de producten zien er verder erg goed uit!

 2. 6 maart 2018 / 06:50

  Stiekem ben ik blij om deze review te lezen, omdat ik nu ook deze producten aan het testen ben en tegen dezelfde dingen aanliep. Mijn haar wordt wel dikker van de producten, maar daardoor hangt het ook heel slap langs mijn gezicht. Ik ben blij om te horen dat dat blijkbaar niet aan mij ligt ;) Ik blijf ze nog even testen, maar vrees dat het ook niet echt producten voor mij zijn.

 3. 6 maart 2018 / 11:55

  Wat jammer dat het niet werkt zoals je had gehoopt! Ik heb hetzelfde haartype als jij, dus ik denk ook niet dat het bij mij een ander resultaat heeft. Moet wel eerlijk zeggen dat ik ze behoorlijk aan de prijs vindt..

 4. 6 maart 2018 / 14:54

  Ik heb dik haar, dus volgens mij zou deze lijn wel iets voor mij zijn. Het is namelijk erg pluizig en mag van mij wel wat ‘slapper’ hangen. Jammer dat het voor jou niet werkt!

 5. Mariëlle
  Auteur
  6 maart 2018 / 21:45

  Ik denk dat het voor jou haar prettige verzorging zou zijn dan :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  6 maart 2018 / 21:46

  Als het nu echt wat voor me gedaan zou hebben, dan zou ik het dat waard vinden!

 7. Mariëlle
  Auteur
  6 maart 2018 / 21:46

  Oh meen je dat nu!? Nou, dan ben ik blij dat ik geen slechte reviewer ben en jij dit dus ook ervaart!

 8. Mariëlle
  Auteur
  6 maart 2018 / 21:46

  Ja absoluut!

 9. 6 maart 2018 / 22:18

  HI! Mijn haar zou best wat voeding kunnen gebruiken, denk ik. Ik heb nogal pluizig haar en droog. Zou dat goed werken, denk je?

 10. Mariëlle
  Auteur
  7 maart 2018 / 09:35

  Gezien ik dat haartype zelf niet heb, kan ik niet uit ervaring spreken. Maar ik denk dat het wel blij zou worden van de voeding in de producten!

 11. 11 maart 2018 / 14:00

  Wat jammer dat het effect niet is wat je ervan verwacht. Grappig dat je wel steeds vaker kurkuma in producten tegenkomt!

 12. Mariëlle
  Auteur
  11 maart 2018 / 15:42

  Hihi ja, het is goed om te eten dus ze stoppen het ook voortaan in producten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.