Wat ik ook met mijn haren doe om er volume in te krijgen: het heeft geen zin. Mijn haren zijn lang, stijl en dun. Ik kan ze krullen, maar dat ziet er nep uit en blijft bovendien niet lang zitten. Nu heb ik al een heleboel shampoo’s geprobeerd (zoals Faith in Nature en Alverde), maar niets maakte echt een groot verschil. Ik testte nu de Aveda Invati Advanced lijn, voor minder haarverlies en voller haar…

Aveda Invati Advanced

Aveda Invati Advanced

De Aveda Invati Advanced lijn is geïnspireerd op Ayurveda: een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze uit India. De lijn bestaat uit 3 producten die zouden zorgen voor 53% minder haarverlies en dikker & voller haar.

Mijn interesse was daardoor gewekt, maar vooral ook omdat de producten voor 98% natuurlijk zijn. Ik was erg benieuwd wat deze producten voor mijn haren zouden kunnen betekenen.

Haaruitval shampoo

Ingrediënten

In eerste instantie wilde ik de ingrediëntenlijsten in dit artikel plakken, want meestal vermeld ik die er netjes bij. Maar dat zou een lange lijst worden, want in elk product zitten behoorlijk veel ingrediënten!

De shampoo is op basis van Sodium Lauroyl Methyl Isethionate. Verder viel me op dat de producten verrijkt zijn met onder andere kurkuma, grappig om te zien! Er zit wel ook parfum in de producten.

Wil je de ingrediënten van de Aveda Invati Advanced producten graag bekijken? Je vindt ze per product op de website van Aveda.

Review Aveda Invati Advanced producten

Gebruik

De Aveda Invanti Advanced lijn bevat dus 3 producten, die elk op elkaar afgestemd zijn. Je begint met de exfoliating shampoo die de hoofdhuid exfolieert, reinigt en vernieuwt op een milde manier.

Daarna gebruik je de conditioner, die de haren dikker zou maken. De scalp revitalizer spray gebruik je tot slot om te voorkomen dat je haren breken en/of uitvallen.

Op de foto hieronder zie je de substanties van de producten: de shampoo, de conditioner en de spray. De geur is écht heerlijk, het is echt een spa geur.

Aveda shampoo en conditioner review

Mijn mening

Helaas liep ik bij deze lijn tegen een aantal dingen aan. Allereerst dat je het volgens de beschrijving dagelijks moet gebruiken, maar daar kom ik niet aan. Ik was mijn haren namelijk niet elke dag, maar tweemaal in de week. Dit omdat ik het zonde vind van mijn tijd en het anders weer snel vet wordt.

Ook merkte ik dat wanneer ik de shampoo en conditioner gebruikte, mijn haren ZO zacht werden dat ik er weinig mee kon beginnen. Het is natuurlijk heerlijk als je haren zacht en gevoed zijn, maar bij mijn dunne en slappe haren ziet dat er niet uit.

De spray maakte het helaas ook niet beter en daar moet je volgens de beschrijving ook flink wat van gebruiken. Daarom heb ik de spray telkens maar gebruikt als ik wist dat ik daarna mijn haren toch zou gaan wassen.

Buiten dat vind ik de verpakkingen prettig werken en de geuren zijn heerlijk. Ik denk dat ik het te weinig heb gebruikt om echt een vollere bos haar te krijgen. Wel merk ik dat ik minder haaruitval heb sinds ik de spray gebruik, dus dat is wel erg fijn!

Helaas passen deze producten en de manier van gebruiken niet bij mij en dat vind ik enorm jammer. Ze zijn namelijk voor 98% natuurlijk, dierproefvrij & vegan. 

Prijs en verkooppunten

De Invati Advanced Exfoliating Shampoo en Thickening Conditioner kosten elk €33 voor 200 ml. De  Scalp Revitalizer kost €65 voor 150ml. 

De nieuwe Invati Advanced Solutions lijn is verkrijgbaar bij Aveda salons en spa’s, je vindt de verkooppunten op de website. Maar het is ook eenvoudig te bestellen bij Bol.com!

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.