Beauty Kitchen Free From skincare | Zonder essentiële olie

In april 2018 schreef ik over mijn zoektocht naar het juiste voedingspatroon voor mijn lichaam. Dat klinkt heel zwaar, maar het valt reuze mee. Het is niet zo dat ik super ziek word van bepaalde voeding, maar ik was puistjes en een opgeblazen buik beu. Ik deed daarom een voedselintolerantietest en wat bleek: allergisch voor bepaalde essentiële oliën. Beauty Kitchen Free From skincare to the rescue!

Beauty Kitchen Free From skincare

Beauty Kitchen Free From skincare

Dat Beauty Kitchen een ‘Free From‘ range heeft, wist ik al wel. Ik heb namelijk al de Free From Wonder Balm geprobeerd en daar was ik erg tevreden over.

Dat product is inmiddels op, dus dat zegt ook wel genoeg. Maar om eerlijk te zijn, was ik de lijn weer een klein beetje vergeten. Wist ik veel dat ik niet tegen bepaalde essentiële oliën kan…

Dat bleek dus uit de voedselintolerantietest. Ik ben intolerant getest op basilicum, kajeput, marjolein en pepermunt.

Volgens mij zijn er verder geen essentiële oliën getest, maar ik wilde zoveel mogelijk het zekere voor het onzekere nemen. Ik ontving 4 Beauty Kitchen Free From Skincare producten.

Beauty Kitchen Free From Wipes

Beauty Kitchen Free From Konjac Sponge

Sinds ik kennis maakte met een konjac sponge, wil ik niet meer zonder. Tot nu toe had ik het alleen voor mijn gezicht gebruikt, maar het merk geeft aan dat je deze voor gezicht én lichaam kunt gebruiken.

De spons is gemaakt van natuurlijke vezels en bevat charcoal. Dat maakt dat hij je huid exfolieert en tegelijkertijd verzorgt. Deze konjac sponge is geschikt voor de gevoelige huid, ik ben fan!

Beauty Kitchen Konjac Sponge Free From

Beauty Kitchen Free From Wet Wipes

Door naar het volgende product! Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de reinigingsdoekjes, maar het kan soms wel handig zijn en deze zijn wel heel fijn.

De Beauty Kitchen Free From Wet Wipes reinigen, verfrissen en hydrateren je huid. De doekjes zijn geschikt voor het lichaam, maar ook voor het gezicht.

Ze zijn parfumvrij en daardoor ook geschikt voor de meest gevoelige (baby) huid. En het mooie is, ze zijn ook nog composteerbaar. Niet alleen lief voor je huid dus, maar ook voor het milieu!

Beauty Kitchen Free From Wet Wipes

Beauty Kitchen Free From Hair & Body Wash

Naar dit product was ik vooral heel benieuwd. De hair & body wash bevat de volgende ingrediënten:

aqua (Water), *potassium oleate, *potassium cocoate, *glycerine, **potassium citrate, **citric acid. *from renewable Algae Oil **Vegetable derived

Dit product heeft geen bijzonder geur. Ik dacht een topper gevonden te hebben als shampoo én douchegel, maar mijn haren worden helaas niet helemaal schoon van dit product, zo jammer!

Gek genoeg gaf het mijn haar wel veel volume. Het is verder wel een fijne body wash.

Beauty Kitchen Free From Hair & Body Wash

Beauty Kitchen Free From All Over Lotion

Over de Free From All Over Lotion ben ik een stuk meer tevreden. De ingrediënten zijn als volgt:

aqua (Water), cetearyl alcohol, caprylic/capric triglyceride, crambe abyssinica (Abyssinian Oil), helianthus annuus (Sunflower Oil), prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond Oil), theobroma cacao (Cocoa Butter), ***butyrospermum parkii (Shea Butter), cetearyl glucoside, sodium benzoate, potassium sorbate, sodium stearoyl glutamate, cocamidopropyl hydroxysultaine, citric acid, **benzyl alcohol. **potential allergens ***certified organic ingredients

Een langere lijst dus, ook weer zonder parfum, maar er zit wel alcohol in. Dat vind ik geen logische keuze voor producten die ‘Free From’ zijn. Maar het is wél een fijne body lotion, die lekker snel intrekt.

Beauty Kitchen Free From All Over Lotion

Beauty Kitchen Free From skincare review

Je merkt wel dat eigenlijk alle Beauty Kitchen Free From producten voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. En dat is precies waar ik als minimalist erg blij van word, zeker voor op reis.

De producten zijn qua geur heel ‘saai’, maar dat is juist wat de meest gevoelige huidjes nodig hebben. Ik vind het dus top dat ze een dergelijke lijn hebben, met producten die dierproefvrij en vegan zijn.

Als je zelf van bepaalde essentiële houdt, is deze lijn ook geschikt voor je. Je kunt namelijk zelf een essentiële olie mengen met de producten, het is dus eigenlijk ook een beetje een DIY lijn.

Wat ik écht jammer vind, is dat mijn haren niet helemaal schoon worden van de hair & body wash. Dat was zo handig geweest, maar helaas… De rest van de producten vind ik wel echte aanraders!

Prijs & verkooppunten

Tot slot nog de prijzen: de konjac sponge kost €11,99, de wipes €5,99 (voor 20 doekjes), de all over lotion €9,99 en de hair & body wash €9,99. De producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Houd jij van multifunctionele producten?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

6 Reacties

 1. 18 juli 2018 / 07:25

  Jammer dat het product voor je haren niet zo goed zijn werk doet, maar de andere producten klinken wél heel fijn. Ze zijn ook best betaalbaar eigenlijk. Klinkt als een erg fijn merk! :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  18 juli 2018 / 08:39

  Ja hè? Daarom houd ik zo van dit merk :)

 3. 18 juli 2018 / 15:21

  Spijtig dat de Hair & Body Wash voor je haren niet echt doet wat het zou moeten doen. De overige producten klinken dan weer wel erg goed! En zulke doekjes zijn altijd fijn; ik heb standaard een verpakking in m’n tas zitten. Nu zijn het toevallig die van Yes To Cucumbers. :-)

 4. Mariëlle
  Auteur
  18 juli 2018 / 15:47

  Ik heb dat dus niet, maar het is zéker een handig idee! Ook heerlijk voor op reis :)

 5. 21 juli 2018 / 09:58

  Fijn dat deze lijn er is voor de meest gevoelige huidjes of voor mensen met een allergie. Ik vind het zelf wel fijn wanneer producten een fijne en liefst natuurlijke geur hebben en zeker voor mijn gezicht. Ik ben zelf fan van de Seahorse plankton lijn van Beauty Kitchen, die heeft best een sterke geur waar je van moet houden 😉 maar ik vind de werking echt super fijn.

 6. Mariëlle
  Auteur
  21 juli 2018 / 11:17

  Ik houd persoonlijk ook wel van geur hoor, maar ik moest dus even opletten deze maanden! En die geur is inderdaad opvallend, maar het is een fijne lijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

30   142
11   125
19   116
26   163
28   150

Follow on Instagram