De afgelopen jaren heb ik al heel wat natuurlijke zonnebrand merken geprobeerd, maar elke keer liep ik tegen hetzelfde probleem aan: een witte waas. En dat vond ik niet alleen zelf heel vervelend, maar ook voor mijn reisgenoten die ik vroeg om mijn rug in te smeren. Ik ging daarom NOG verder op onderzoek uit en besloot de Biosolis melt-in cream zonnebrand met SPF30 te proberen. Tijd voor een review!

Biosolis creme fondant spf30

Biosolis melt-in cream zonnebrand

Van elke natuurlijke zonnebrand die ik geprobeerd heb, heb ik uiteraard een review gedeeld. Mocht je daar benieuwd naar zijn: op mijn blog vind je artikelen over de Lovea sun spray, de Lavera zonnebrand, de Alphanova SUN producten en de The Ohm Collection zonnebrand.

Maar zoals ik hierboven al aangaf, vond ik geen enkele spray zo fijn dat ik hem opnieuw heb aangeschaft. Na wéér een uitgebreide zoektocht trok de Biosolis melt-in cream zonnebrand me het meeste aan. De naam zegt het al, maar de cream smelt als het ware op je huid en laat daardoor geen witte waas achter.

Biosolis melt-in cream zonnebrand

Ingrediënten

De reguliere minerale zonnebrand van het merk biedt verzorging én bescherming, maar laat ook een witte waas achter. Deze melt-in cream is niet per se verzorgend (andere ingrediënten namelijk), maar wel beschermend en zou dus géén witte waas moeten geven.

De ingrediënten zijn als volgt: Brassica Campestris (Rapeseed) Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, C10-C18 Triglycerides, Dicaprylyl Carbonate, Sesamum Indicum Seed Oil*, Titanium Dioxide, Pongamia Glabra Seed Oil, Diethyl Sebacate, Stearic Acid, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Tocopherol, Aluminum hydroxide, Parfum.

Biosolis melt-in spray

Gebruik

Ik was écht reuze benieuwd naar dit product, want bijna elk natuurlijk zonnebrandmerk claimt dat hun product geen witte waas achterlaat. En dat blijkt toch elke keer weer zo te zijn. Maarrr, de Biosolis melt-in cream zonnebrand is écht anders dan anderen. Kijk maar eens naar de foto hieronder!

Natuurlijke zonnebrand zonder witte waas

Biosolis melt-in cream zonnebrand review

In plaats van wit is de melt-in cream geel van kleur, maar wel haast doorzichtig. Het is heel zacht van structuur en daardoor makkelijk te verdelen. Van die gelige kleur zie je dan eigenlijk al niets meer! En toch beschermd de zonnebrand me net zoals andere SPF 30 zonnebrand producten goed.

Conclusie: ik heb ein-de-lijk een natuurlijke & milieuvriendelijke zonnebrand zonder witte waas. Waar ik ook erg blij mee ben, is dat de zonnebrand in een verpakking van 100 ml zit. Dat betekent dat ik hem zonder problemen mee kan nemen in mijn handbagage. I’m ready for the summer!

Prijs & verkooppunten

De Biosolis melt-in cream zonnebrand SPF 30 kost €22,50 en is onder andere verkrijgbaar bij Biggreensmile! Veel ‘high-end’ zonnebrand merken vragen ook zo’n prijs en zijn dan hartstikke milieuonvriendelijk. Doe mij dit merk dan maar, de prijs vind ik helemaal prima.

Liefs Mariëlle