Hoewel ik altijd zeg dat ik schrijf over beauty, fashion, lifestyle en travel, staan er niet zoveel artikelen online over fashion. Toch vind ik fashion heel leuk, maar ik heb lang fashion struggles gehad. Dankzij minimalisme leerde ik het fenomeen capsule wardrobe kennen en daar heb ik me eens in verdiept. Ik kan niet zeggen dat ik écht een capsule wardrobe heb, maar ik heb ontzettend weinig kleding. Let’s see!

Capsule wardrobe

Capsule wardrobe

Een capsule wardrobe is een kledingkast bestaande uit enkel de leukste / belangrijkste items. Dit kan best wel ‘extreem’ aangepakt worden. Er zijn namelijk genoeg dames die maar 37 items in hun kast hebben hangen / liggen.

Dit aantal heeft betrekking op broeken, rokjes, jurken, t-shirts, truien, vesten, jassen en schoenen. Ondergoed, sportkleding, pyjama’s en andere accessoires tellen hierbij niet mee. Als je eenmaal een capsule wardrobe hebt, hoef je eigenlijk niet meer te shoppen. Dat scheelt tijd en geld!

Ook in de ochtend bespaar je tijd, want je trekt zo wat uit de kast en het is altijd goed.

Persoonlijke stijl

Door een capsule wardrobe samen te stellen, kom je er écht achter wat je stijl is. Je houdt namelijk alleen de items die je écht draagt en die met elkaar te combineren zijn. Dat betekent overigens niet dat de inhoud van je kast hierdoor saai is.

In tegendeel, je kunt er juist helemaal je eigen ding van maken! Om dit te doen is het goed om je eigen stijl in kaart te brengen, je kast flink uit te zoeken en misschien wat fijne basic items aan te schaffen. Bekijk zeker eens mijn video met tips voor het uitzoeken van je kast!

Capsule closet

Mijn capsule wardrobe?

Ik ga hierboven al aan dat ik niet ‘officieel’ een capsule wardrobe heb, want ik tel mijn items niet. Maar ondanks dat heb ik denk ik 4 keer minder items dan voorheen. Ik heb overigens wel nog teveel schoenen naar mijn zin, ik draag de niet vegan schoenen op.

En ik heb nu wel al bereikt wat ik wilde bereiken: ik draag elke dag een outfit waar ik me goed in voel zonder er al teveel over na te hoeven denken. Op het moment denk ik zelfs niet meer na over shoppen en dat geeft je zoveel rust!

Ook is het veel duurzamer om een capsule wardrobe aan te houden, omdat je zo de fast fashion industrie niet support. Wil je zeker weten dat je niet bijdraagt aan fast fashion? Bekijk dan de fair fashion pagina op mijn blog. Kende jij de term ‘capsule wardrobe’ al?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!