7 x de voordelen van minimalisme | Ook jij kunt ervan profiteren!

Minimalisme is leuk! Waarschijnlijk is niet iedereen dat met me eens, want veel mensen zijn juist materialistisch. En hoewel ik dat vroeger ook was en dus wel snap waarom je dat bent, wil ik toch de voordelen van minimalisme met je delen. Ik ervaar namelijk veel voordelen aan een minimalistische lifestyle en dat terwijl ik niet eens een super minimalist ben. Kijk je snel mee naar de voordelen?

De voordelen van minimalisme

De voordelen van minimalisme

Op Youtube kun je ontzettend veel video’s vinden over minimalisme. Ik raak eigenlijk niet uitgekeken! Dat komt doordat minimalisme HOT is en dat is mooi.

Want hoe meer minimalisten er komen, hoe duurzamer de wereld zal worden. Minimalisme maakt je namelijk veel bewuster van je spullen en van je voetafdruk op de aarde.

En hoewel ik inmiddels weet hoe of wat, blijf ik het inspirerend vinden om video’s te zien. Weet je eigenlijk niet zo goed wat het is? Bekijk dan mijn video waarin ik uitleg wat minimalisme is.

Ik ben hier zelf sinds 2016 veel mee bezig en ik leer steeds weer bij. Inmiddels kan ik wel zeggen wat voor mij de voordelen zijn en die leg ik in de video hieronder uit!

Nog even de voordelen van minimalisme op een rij, voor als je geen zin hebt om de video te kijken:

 • Rust in je hoofd: heerlijk!
 • Een nette kamer/huis
 • Minder schoonmaken, ja echt!
 • Geld besparen
 • Minder ruimte nodig
 • Nooit meer wat kwijt
 • Tijd besparen

Als ik alle voordelen van minimalisme zo op een rij zie, dan vraag ik me af waarom ik dit niet eerder heb gedaan. En eigenlijk weet ik dat ook wel weer, want ik wist er eerder gewoon niet van af.

Natuurlijk kun je wel opruimen, dat deed ik altijd al. Maar minimalisme in combinatie met de methode van Marie Kondo, heeft voor mij écht de knop om gedaan.

Ik hoop dat ik je met mijn video heb kunnen motiveren om ook eens wat te minimaliseren!

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

11 Reacties

 1. 25 maart 2017 / 17:18

  Ik ben een echte chaoot en een bewaarder…
  Ik zou echt iets meer moeten opruimen…

 2. 25 maart 2017 / 21:09

  Ik begrijp echt dat het super werkt! Heerlijk opgeruimd en netjes ik ben er dol op!

 3. 26 maart 2017 / 10:20

  Interessant om te zien/lezen! Ik heb zelf wel vaak onrust in mijn hoofd, dus in dat opzicht past minimalisme wel bij mij. Daar staat alleen tegenover dat ik de neiging heb om spullen die ik leuk vind te verzamelen, zoals boeken en make-up en daar word ik ook blij van.. Ik denk dat ik een beetje tussen niet geschikt en geschikt in zit voor minimalisme; winkelen vind ik al niet zo leuk meer als vroeger, dus dat doe ik al heel weinig, maar ik doe niet zo makkelijk spullen weg.

  • 26 maart 2017 / 11:24

   Hihi misschien heeft het tijd nodig? En als jouw passie boeken en make-up is, dan heb je daar wat meer van! Zo heeft iedereen wel iets, bijvoorbeeld een hobby, waar je meer van hebt 🙂

 4. 26 maart 2017 / 10:22

  Je hebt mij in ieder geval geinspireerd hoor! ik ga zo meteen eens een poging wagen (ben nog even moed aan het verzamelen) om mijn kleding kast uit te mesten 😉 Het lijkt me heerlijk om een minder volle kast te hebben en wat je zegt is helemaal waar over een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Het is alleen erg lastig om het opgeruimd te houden in huis met een rondlopend kind 😉 je blijft bezig hihi.

  • 26 maart 2017 / 11:23

   Hihi ik snap je helemaal! Maar ook daar zijn tips voor 🙂 Zoek maar eens op Youtube naar minimalism with kids!

 5. 26 maart 2017 / 10:32

  Herkenbaar! Ik merk ook dat minimalisme me ontzettend veel rust geeft. En minder opruimen is altijd goed haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

57   110
8   92
8   76
23   183
18   64

Follow on Instagram