Dr. Hauschka oogbalsem review | Natuurlijk, biologisch & dierproefvrij

Toen ik een paar maanden geleden naar het Dr. Hauschka event mocht, was daar ook Karim Sattar aanwezig om meer uitleg te geven over de producten. Maar dat niet alleen, we kregen ook een heleboel tips van hem, ook over verzorging. Een product waar ik erg nieuwsgierig naar werd is de Dr. Hauschka oogbalsem en die ga ik vandaag voor je reviewen! Kijk je snel mee?
Dr. Hauschka oogbalsem

Dr. Hauschka oogbalsem

Ik ben gek op het merk Dr. Hauschka en wil er nog heel veel van producten! Dr. Hauschka verpakt de producten altijd nog in een mooi doosje, dat vind ik leuk! Wanneer we het doosje openen komt er een klein wit potje uit, met het logo daarop.
Dr. Hauschka oogbalsem
Ik wil je graag de ingrediënten laten zien, omdat Dr. Hauschka daar erg op let. Vooral sinds het einde van 2014 ben ik zelf ook steeds meer op zoek naar natuurlijke producten. Hieronder zie je de ingrediënten van de oogbalsem, die netjes zijn weergegeven op de verpakking.
Dr. Hauschka oogbalsem ingrediënten

Ingrediënten Dr Hauschka oogbalsem

 Dit product bevat onder andere wortel, wondklaver, neem, bijenwas, zijde en abrikozenpitolie. Volgens Dr. Hauschka zal deze balsem kalmeren, verzorgen en beschermen. Het zorgt voor een zacht laagje rond de ogen en is uitermate geschikt voor de koude tijden.
Wanneer we het potje opendraaien, komt er een vaste gele substantie tevoorschijn. Het lijkt eigenlijk een beetje op vaseline en heeft een sterke, natuurlijke geur. In dit potje zit 10 ml aan product en je hebt weinig nodig dus je kunt er lang mee doen.
Dr. Hauschka oogbalsem
Ik vind een product in een potje nooit zo fijn, omdat ik liever niet met mijn vingers werk. Dat is hierbij een nadeel, maar gelukkig gebruik je dit voor de huid rondom de ogen. Daar heb ik geen onzuiverheden, dus in dit geval vind ik het niet zo erg.
Het is de bedoeling dat je de balsem tussen je vingertoppen wrijft. Daarna kun je de balsem zachtjes drukken op de huid rond de ogen. Persoonlijk vind ik het op mijn oogleden niet zo fijn, maar onder het oog wel.
Natuurlijk was ik benieuwd hoe de oogbalsem zou aanvoelen en dat is lekker zacht en vettig. De oogbalsem is behoorlijk vet, maar niet vies vet. Het is gewoon echt een verzorgende balsem. Ik gebruik de balsem voor ik ga slapen, zodat het lekker kan intrekken als ik er geen last van heb.
Dr. Hauschka oogbalsem

Dr Hauschka oogbalsem review

De balsem kalmeert, verzorgd en beschermt inderdaad, zoals Dr. Hauschka belooft. Vooral in de winter en door make-up merk ik dat mijn huid daar gevoeliger en droger wordt. Ik gebruik elke dag concealer onder mijn ogen en samen met de kou heeft mijn huid het zwaar.
Make-up is super leuk om te kopen, maar je moet echt niet vergeten om te verzorgen. Daarom probeer ik zelf echt te investeren in goede verzorgingsproducten. Uiteindelijk merk je dan gewoon dat je je beter voelt en je make-up ook beter zit.
Voor de oogbalsem betaal je € 24,50, dat is vrij prijzig, maar dan heb je ook wat! Dr. Hauschka heeft meerdere verkooppunten en is online onder andere verkrijgbaar bij Bijenkorf en Vitaminestore.
Gebruik jij een oogbalsem?
Liefs Mariëlle
P.S. check ook mijn Dr Hauschka reviews over de gezichtsverzorging, foundations en douchegels :)
Ik heb dit product ontvangen ter review.
Volg:

15 Comments

 1. 7 januari 2015 / 06:59

  Wat een fijne review. Het lijkt me echt een ideaal product.

 2. 7 januari 2015 / 07:57

  Wat een top product, ik ga hier zeker eens over nadenken om hem aan te schaffen!

 3. Iris de Wolf
  7 januari 2015 / 08:14

  Ziet er heel fijn uit! Ik gebruik zelf eigenlijk geen oogbalsem..misschien maar eens proberen! Liefs

 4. shoppingsarah.com
  7 januari 2015 / 08:29

  Wat fijn dat de oogbalsem zo goed zijn werk doet. Zelf ben ik nogal sceptisch over oogcremes en balsems, het doet voor mij persoonlijk niet vaak iets en dan vind ik het al snel vaak zonde van mijn geld. Gelukkig dat het bij jou wel goed werkt. Fijne review!

 5. 7 januari 2015 / 08:59

  Klinkt goed! Ik heb zelf momenteel last van droogte rondom mijn ogen en dit product zou zeker goed van pas komen. Wel vind ik het ook wat aan de prijzige kant.

 6. Marion | 24 hours of Fashion
  7 januari 2015 / 10:05

  Hij lijkt me heel fijn! Ik heb de laatste tijd een wat drogere huid rondom mijn ogen. Komt denk ik ook door de tea tree producten die ik gebruik voor mijn onzuivere huid. Leuk dat je naar dit event mocht!

 7. 7 januari 2015 / 11:47

  Ik heb de laatste tijd meer en meer behoefte aan dit soort producten. Lijkt me erg interessant, dit!

 8. 7 januari 2015 / 13:04

  Fijne review en lijkt mij ook een erg fijn product! Ik heb zelf eigenlijk nog nooit een oogbalsem geprobeerd.

 9. 7 januari 2015 / 15:15

  Goede review heb je geschreven. Ik heb ook dat ik steeds liever en vaker producten gebruik op natuurlijke basis. Deze lijkt me erg fijn zeg!

 10. Manon Boerakker
  7 januari 2015 / 15:41

  Lijkt me een hele fijne oogbalsem!

 11. Quinty Schoot
  7 januari 2015 / 17:42

  Het lijkt me een fijn product!
  xxx

 12. Natascha
  7 januari 2015 / 19:58

  Ik gebruik eigenlijk helemaal geen oogcreme. Terwijl het inderdaad wel heel goed zou zijn!

 13. simplynspecial
  7 januari 2015 / 22:37

  Ik gebruik eigenlijk geen verzorgingsproducten speciaal voor mijn ogen. Misschien toch maar eens doen… Iets met : beter voorkomen dan genezen haha. Fijne review, uitgebreid en duidelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.