Etos anti insect deet roller review | Dierproefvrij eigen merk

Tot vorig jaar hoorde ik nooit een mug zoemen bij mijn oor, maar helaas is dat verleden tijd. We kunnen niet meer om de muggen heen, want zij zwermen voortdurend om ons heen… Ik ben al jaren allergisch voor muggen, ik krijg namelijk al jaren de bulten die iedereen sinds dit jaar krijgt. Preventief smeren is dus van belang, ik probeerde de Etos anti insect deet roller. Lees je mee?

Etos anti insect deet roller

Etos anti insect deet roller review

Misschien vraag je je af waarom ik zo’n soort product review. Nou… Ik ben niet de enige die helemaal gek wordt van muggen! En ik ben ook duidelijk niet meer de enige die enorme bulten krijgt.

Even ter informatie: ik krijg al jaren enorme bulten, vooral van Spaanse muggen. Sinds dit jaar heb ik dat ook in Nederland en ik hoor het van iedereen om me heen.

Ik vrees dat dit in de toekomst alleen maar erger gaat worden, dus vandaar mijn review!Etos anti insect deet roller

Deet van het Etos eigen merk

Mijn lieve mama kocht voor mij de Etos anti insect deet roller, speciaal zodat ik het vast kan gaan testen voor de Sri Lanka reis. De roller beschermt ook tegen muggen die Malaria en dergelijke overbrengen.

En ook al slik je malaria pillen, het is nog steeds belangrijk om deet te gebruiken. Ik heb eens gehoord dat je minimaal 30% deet moet hebben voor een goede werking.

Dat heeft dit product! En wat ik zo leuk vind: de producten van Etos zijn dierproefvrij!
Etos anti insect deet roller

De werking

Op de foto hierboven zie je alles wat op de verpakking van de roller staat. De Etos anti insect deet roller beschermt je zo’n 6 uur tegen muggen.

Tevens beschermt het je zo’n 3 uur tegen teken, een mooie bijkomstigheid! Wat me opvalt is dat je het maar eens per dag mag aanbrengen… En het werkt maar voor 6 uur

Wat doe je dan de rest van de dag? Dan zul je het denk ik maar moeten hebben van bedekkende kleding! Etos anti insect deet roller

Etos anti insect producten

Etos heeft overigens meerdere anti insect producten. Dit is de roller met 30% deet, maar ook 40% en 50% deet is verkrijgbaar. Verder heb je nog een variant zonder deet, die geschikt is voor jonge kinderen.

Ik koos voor de roller omdat ik dat gewend ben en fijn vind werken. Maar feit is dat de producten met meer deet, ook langer werken. Daarom ga ik voor de verre reis denk ik voor één van die producten.
Etos anti insect deet roller

Etos deet review

Ik heb de deet roller een aantal keren gebruikt in binnen- en buitenland. En ik kan je vertellen dat ik erg tevreden ben over de Etos anti insect deet roller!

De geur vind ik lekker, de roller werkt prettig en je verdeelt het zo over je huid. Ik heb wel gemerkt dat je geen gebied moet missen, want dan pikken ze alsnog.

Ook al deed ik wat aan de voor- en achterkant van mijn been, ze pikten aan de zijkant. Dus ik zet voortaan op elke ‘zijde’ van mijn lichaam een streep en dan ben ik beschermd!

Ik ben heel blij dat Etos deze anti inspect producten in het assortiment heeft. Deze 30% deet roller met 5o ml kost €4,99. Het is dus ook nog betaalbaar. Ik weet in ieder geval waar ik moet zijn: bij de Etos!

Liefs Mariëlle

Volg:

12 Reacties

 1. 2 augustus 2016 / 07:44

  Wat een handig product voor op reis! Ik ben tot nu nog gespaard gebleven van muggenbeten, maar ik weet hoe lastig dit kan zijn.

 2. 2 augustus 2016 / 09:08

  Wat een fijn product lijkt me dit en goed dat de geur ook lekker is, soms heb je van die producten die juist ook hele vieze geur hebben.

 3. 2 augustus 2016 / 09:20

  Best wel handig! Ik heb nog niet veel muggen gezien maar toch is het wel heel fijn als je niet wakker hoeft te worden met allemaal beten enzo.

 4. 2 augustus 2016 / 09:49

  Dit lijkt me ook wel wat. Ik krijg ook mega grote bulten van muggen, echt niet fijn. Wat handig dat het ook tegen teken helpt, ideaal!

 5. 2 augustus 2016 / 10:02

  Altijd fijn als de muggen niet meer prikken. Zeker aangezien ik altijd lek wordt geprikt. Heb wel ergens ooit gehoord dat je niet meer dan 20% deet moet gebruiken omdat dat al voldoende zou zijn om de muggen weg te houden. Een te hoog percentage aan deet trekt je bloedbaan in en is ook voor ons niet heel gezond!

 6. 2 augustus 2016 / 11:09

  In azie zou ik er gewoon eentje kopen daar zit vaak net wat meer in waardoor hij beter beschermt maar tot die tijd kan je deze gebruiken en idd geen plekje missen dan denk je echt fuck. Zonder deet is het trouwens ook prima te doen op de meeste plekken

 7. 2 augustus 2016 / 13:21

  Sinds ik een keer wat anti-muggenspul met Deet morste op mijn nagel, en mijn nagellak gewoon wegsmolt, gebruik ik geen Deet meer op mijn huid. Ik heb een heel goed 100% natuurlijk alternatief gevonden, wat me in Nederland perfect beschermt. Maar ik snap dat als je naar het buitenland gaat, dat gewoon niet voldoende werkt, en dan klinkt deze erg goed! Vooral de geur vind ik bij producten met Deet een ontzettend nadeel, maar daar heb je bij deze zo te lezen geen last van.

 8. 2 augustus 2016 / 15:44

  Wat een handig product! Ik heb zelf gelukkig niet last van die enorme plakkaten maar mijn zusje wel. Die krijgt zulke enorme bulten dat ze er zelfs met lopen e.d. last van heeft.

 9. 2 augustus 2016 / 20:36

  Ik woon dicht bij de kust dus vrij weinig muggen gelukkig. Maar toen ik nog in het midden van het land woonde gebruikte ik ook vaak Deet producten. Die waren best prijzig, deze klinkt veel beter qua prijs!

 10. 2 augustus 2016 / 22:01

  Handig zeg!

 11. 3 augustus 2016 / 11:26

  Ik ben ook altijd de dupe bij muggen. Zelf gebruik ik tegenwoordig Picasol (zonnecrème en insektenwering in één) en dat werkt voor mij perfect.

 12. 3 augustus 2016 / 19:43

  Ai, ai, ai :O Dat klinkt helemaal niet goed! Je weet dat ik van natuurlijke producten houd, dus zodra ik terug ben ga ik daar ook eens naar op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   99
24   123
26   109
36   170
11   122

Follow on Instagram