Als non-vegans tegen me zeggen dat het toch geen zin heeft om in je eentje veganist te worden, is dit het eerste dat ik zeg: hoe meer vraag, hoe meer aanbod. En ik zie ook dat het echt zo werkt, want er komen steeds meer vegan producten. Hema is daar een goed voorbeeld van, want er zijn nu 5 nieuwe vegan mascara’s verkrijgbaar. Tijd voor een review! Zou dit mijn nieuwe budgetproof favoriet worden?

Review Hema mascara

Hema vegan mascara

Hoewel veel make-up producten van Hema vegan zijn, liepen ze er voorheen niet zo mee te koop. Zo zijn bijvoorbeeld het wenkbrauwpotlood en de wenkbrauwgel vegan, evenals de Hema tandpasta. Wat ik jammer vind, is dat Hema de ingrediënten vaak niet expliciet vermeld (bijvoorbeeld op de site).

Dat zou het voor veel veganisten (en mensen die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten) een stuk makkelijker maken. Gelukkig gaat Hema wel helemaal mee in de vegan trend, met 5 nieuwe vegan mascara’s. Ik review de Hema Ultimate mascara (zwart) en de Hema All-in-one mascara (bruin).

Maar er zijn in totaal 7 nieuwe mascara’s uitgebracht en daarvan zijn er dus 5 vegan. Naast de mascara’s die ik hierboven noemde, zijn ook de Have a Blast, Watch me Wink en Lash it Up mascara’s vegan!

Hema vegan mascara

Ingrediënten

Dat de mascara’s vegan zijn, betekent dat er geen bijenwas in zit. In veel mascara’s zit dit namelijk wel, maar er komen gelukkig steeds meer vegan mascara’s. Helaas kon ik alleen de ingrediënten van de Ultimate mascara terug vinden. Om je een idee te geven, vind je hieronder de ingrediëntenlijst:

Aqua, Copernicia Cerifera Cera, CI 77499, Acrylates Copolymer, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Copolymer, Cyclopentasiloxane, Synthetic Beeswax, Palmitic Acid, Stearic Acid, Aminomethyl Propanediol, Acacia Senegal Gum, Polybutene, Hydrated Silica, Nylon- 12, Phenoxyethanol, Glycerin, CI 77266 (nano), Panthenol, Polyvinyl Alcohol, VP/VA Copolymer, Hydroxyethylcellulose, PVP, Polyquaternium-10, Laureth-21, Ethylhexylglycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Caprylyl Glycol, EDTA

Note: er zit dus géén natuurlijke bijenwas in, maar ‘synthetic beeswax‘ en dat maakt hem vegan!

Vegan mascara kopen

Werking

Hierboven kun je de borsteltjes van beide mascara’s zien. De mascara in de gouden huls (Ultimate) is zwart van kleur en die in de zilveren huls (All-in-one) is bruin van kleur. Mijn voorkeur gaat uit naar een zwarte mascara, maar ik vind het borsteltje van de bruine mascara dan weer prettiger in gebruik.

Het topje van de Ultimate mascara zou handig moeten zijn om secuur te werken, maar ik knoei er juist sneller mee. Hieronder zie je eerst een voor- en na foto van de All-in-one mascara (bruin) en daaronder een voor- en na foto van de Ultimate mascara (zwart). Ik zie eigenlijk maar weinig kleurverschil!

Hema mascara review

Look

Uiteraard nog 2 looks waarbij ik de Hema mascara’s heb gebruikt. De eerste look is erg draagbaar en daarbij heb ik bewust voor de bruine mascara gekozen. Een bruine mascara staat namelijk altijd wat minder ‘hard’ dan zwart. De zwarte mascara heb ik gebruikt voor bij een opvallende ooglook, love it!

Hema make-up review

Hema vegan mascara review

Oh, oh, wat was ik benieuwd naar deze vegan mascara’s! Ik heb de make-up producten van Hema altijd al fijn gevonden, maar dit zijn wat mij betreft weer 2 nieuwe toppers. Niet alleen omdat ze dierproefvrij en vegan zijn, maar het zijn zeker ook fijne producten in gebruik.

Het kleurverschil tussen beiden is niet ontzettend groot, maar ik merk wel verschil qua werking. De zwarte mascara separeert mijn wimpers nét wat beter en die is daarom favoriet. De houdbaarheid is overigens érg goed. Ik krijg beiden ‘s avonds niet zomaar verwijderd (wat niet per se een voordeel is).

Hoewel ik het liefste natuurlijke producten gebruik, is de houdbaarheid bij natuurlijke mascara’s vaak wel een ding. Daarom is mascara het enige niet natuurlijke product dat ik gebruik. Ik geef eerlijk toe dat deze Hema mascara’s mijn favoriet van Essence niet verslaan, maar ze komen wel direct daarna!

Prijs & verkooppunten

De Hema Ultimate mascara kost €8,50 en de Hema All-in-one Mascara €7,50. Ze zijn verkrijgbaar bij Hema, zowel in de winkels als in de Hema webshop.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.