Hema vegan mascara review | Budgetproof make-up in de test

Als non-vegans tegen me zeggen dat het geen zin heeft om in je eentje veganist te worden, is dit het eerste dat ik zeg: hoe meer vraag, hoe meer aanbod. Hema is daar een goed voorbeeld van, want er is nu niet één nieuwe Hema vegan mascara verkrijgbaar, maar 5! Ik kon het niet laten om daar een review over te schrijven. Zou deze budgetproof & hypoallergene make-up de test doorstaan?

Hema mascara review

Hema vegan mascara

Hoewel veel make-up producten van Hema vegan zijn, liepen ze er voorheen niet zo mee te koop. Zo zijn bijvoorbeeld het wenkbrauwpotlood en de wenkbrauwgel vegan, evenals de Hema tandpasta.

Wat ik jammer vind, is dat Hema de ingrediënten vaak niet expliciet vermeld (bijvoorbeeld op de site). Dat zou het voor veel veganisten (en mensen die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten) een stuk makkelijker maken.

Gelukkig gaat Hema wel helemaal mee in de vegan trend, met 5 nieuwe vegan mascara’s. Ik review de Hema Ultimate mascara (zwart) en de Hema All-in-one mascara (bruin).

Maar er zijn in totaal 7 nieuwe mascara’s uitgebracht en daarvan zijn er dus 5 vegan. Naast de mascara’s die ik hierboven noemde, zijn ook de Have a Blast, Watch me Wink en Lash it Up mascara’s vegan!

Hema vegan mascara review

Ingrediënten Hema mascara’s

Dat de mascara’s vegan zijn, betekent dat er geen bijenwas in zit. In veel mascara’s zit dit namelijk wel, maar er komen gelukkig steeds meer vegan mascara’s.

Helaas kon ik alleen de ingrediënten van de Ultimate mascara terug vinden. Om je een idee te geven, vind je hieronder de ingrediëntenlijst:

Aqua, Copernicia Cerifera Cera, CI 77499, Acrylates Copolymer, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Copolymer, Cyclopentasiloxane, Synthetic Beeswax, Palmitic Acid, Stearic Acid, Aminomethyl Propanediol, Acacia Senegal Gum, Polybutene, Hydrated Silica, Nylon- 12, Phenoxyethanol, Glycerin, CI 77266 (nano), Panthenol, Polyvinyl Alcohol, VP/VA Copolymer, Hydroxyethylcellulose, PVP, Polyquaternium-10, Laureth-21, Ethylhexylglycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Caprylyl Glycol, EDTA

Note: er zit dus géén natuurlijke bijenwas in, maar ‘synthetic beeswax‘ en dat maakt hem vegan!

Vegan mascara kopen

De Hema mascara test

Hierboven kun je de borsteltjes van beide mascara’s zien. De mascara in de gouden huls (Ultimate) is zwart van kleur en die in de zilveren huls (All-in-one) is bruin van kleur.

Mijn voorkeur gaat uit naar een zwarte mascara, maar ik vind het borsteltje van de bruine mascara dan weer prettiger in gebruik.

Het topje van de Ultimate mascara zou handig moeten zijn om secuur te werken, maar ik knoei er juist sneller mee.

Hieronder zie je eerst een voor- en na foto van de All-in-one mascara (bruin) en daaronder een voor- en na foto van de Ultimate mascara (zwart). Ik zie eigenlijk maar weinig kleurverschil!

Hema vegan makeup

Hoe ziet de vegan make-up van Hema er uit?

Uiteraard nog 2 looks waarbij ik de Hema mascara’s heb gebruikt. De eerste look is erg draagbaar en daarbij heb ik bewust voor de bruine mascara gekozen.

Een bruine mascara staat namelijk altijd wat minder ‘hard’ dan zwart. De zwarte mascara heb ik gebruikt voor bij een opvallende ooglook, love it!

Hema make-up review

Hema vegan mascara review

Oh, oh, wat was ik benieuwd naar deze vegan mascara’s! Ik heb de make-up producten van Hema altijd al fijn gevonden, maar dit zijn wat mij betreft weer 2 nieuwe toppers.

Niet alleen omdat ze dierproefvrij en vegan zijn, maar het zijn zeker ook fijne producten in gebruik. Het kleurverschil tussen beiden is niet ontzettend groot, maar ik merk wel verschil qua werking.

De zwarte mascara separeert mijn wimpers nét wat beter en die is daarom favoriet. De houdbaarheid is érg goed. Ik krijg beiden ‘s avonds niet zomaar verwijderd (niet per se een voordeel).

Hoewel ik het liefste natuurlijke producten gebruik, is de houdbaarheid bij natuurlijke mascara’s vaak wel een ding. Daarom is mascara het enige niet natuurlijke product dat ik gebruik.

Inmiddels gebruik ik enkele nog natuurlijke mascara’s, enkele reviews daarover: Benecos, BohoInika.

Prijs & verkooppunten

De Hema Ultimate mascara kost €8,50 en de Hema All-in-one Mascara €7,50. Ze zijn verkrijgbaar bij Hema, zowel in de winkels als in de Hema webshop.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen

Volg:

12 Reacties

 1. 4 juli 2018 / 07:10

  Beide mascara’s klinken erg goed. Wat mooi dat Hema nu ook vegan opties heeft qua mascara’s! Ze zijn wel iets prijziger dan veel producten bij Hema, maar nog steeds heel betaalbaar :)
  Fijne review!

 2. 4 juli 2018 / 10:14

  Tof dat ze meegaan in de vegan trend! Wat Romy zegt, ze zijn inderdaad wat duur in vergelijking met overige HEMA-producten, maar nog altijd erg betaalbaar. De zwarte klinkt top!.

 3. Mariëlle
  Auteur
  4 juli 2018 / 12:03

  Dankjewel Romy :) Ze zijn inderdaad nét wat duurder dan sommige producten, maar de prijzen zijn veelal net wat hoger dan ‘vroeger’. Vergeleken met de Essence mascara zijn ze wel wat hoger, dus vandaar dat ik die vergelijking ook gemaakt heb!

 4. Mariëlle
  Auteur
  4 juli 2018 / 12:04

  Het is inderdaad nog steeds aardig budgetproof :) En het is geweldig dat er steeds meer opties komen!

 5. 4 juli 2018 / 22:27

  Wat fijn voor alle vegans dat Hema deze mascara’s heeft uitgebracht en jij het op deze manier wereldkundig maakt anders was het sowieso aan mij geheel voorbij gegaan. Wat betreft de mascara’s zelf springt de bruine mascara er voor mij uit qua resultaat maar ook qua borsteltje. Ik denk echt dat ik niet met het borsteltje van de zwarte mascara overweg zou kunnen…. dat is (bij mij in ieder geval) vragen om geknoei!

 6. Mariëlle
  Auteur
  5 juli 2018 / 08:42

  Hihi ja dat doe ik maar al te graag hoor :) En het is inderdaad even wennen…

 7. Geanne | Sweet Suzie
  10 juli 2018 / 14:05

  Ik gebruik zelf ook die Ultimate mascara (goudkleurig) maar ik vind het heel erg vervelend dat deze zo moeilijk te verwijderen is aan het einde van de dag. Ik zoek dus nog steeds naar een andere., Kun je me vertellen waar ik kan vinden dat de andere varianten die je noemt ook vegan zijn? Alle informatie online gaat alleen over de twee mascara’s die je nu zelf getest hebt.

 8. Mariëlle
  Auteur
  10 juli 2018 / 18:45

  Ja, lastig is dat hè!? :( Ik heb dit vernomen van het persbureau van Hema, wat jammer dat het verder nergens terug te vinden is. Daarbij kan ik je dus helaas ook niet helpen, maar wellicht kun je het direct aan Hema vragen!

 9. Louise
  31 juli 2019 / 23:41

  Goed artikel! Maar vergeet niet dat Glycerine in cosmetica bijna altijd dierlijk is!

 10. Mariëlle
  Auteur
  2 augustus 2019 / 18:33

  Dankjewel ;) Gelukkig zijn dit écht vegan mascara’s!

 11. Daan
  12 november 2019 / 12:43

  Mooi zo’n vegan mascara, maar wel jammer dat er plastic (nylon-12) in zit.

 12. Mariëlle
  Auteur
  12 november 2019 / 18:00

  Hi Daan, klopt inderdaad, het is dan ook geen natuurlijke mascara. Maar ook daar vind je reviews van op mijn blog ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.