Natuurlijke oogschaduw review | Uoga Uoga & Boho

Over het algemeen heb ik enkel nog natuurlijke producten, maar er zijn producten waar ik moeilijk afscheid van kan nemen. Zo heeft het lang geduurd voor ik een vervanger vond voor mijn favo Essence mascara. En zo kan ik ook moeilijk afscheid nemen van mijn Make-up Geek oogschaduws. Toch deel ik graag een natuurlijke oogschaduw review, want er komen steeds meer mooie mogelijkheden!

Natuurlijke oogschaduw review vegan

Natuurlijke oogschaduw

Ook al ben ik vóór natuurlijke producten, ik ben nog niet 100% over (wel 99% haha). Ik kon dus moeilijk afscheid nemen van de Essence mascara, maar ik ben inmiddels over op de mascara van Inika.

Ik moest eigenlijk wel, want het leek wel of ik ineens niet meer tegen die van Essence kon. Telkens als ik die mascara had gedragen, kreeg ik uitslag net naast mijn ogen.

Dat was de druppel om óók qua oogmake-up over te gaan op producten zonder chemische stoffen. Toch dacht ik nog dat natuurlijke oogschaduw niet zo goed was, maar er is steeds meer verkrijgbaar.

Boho Green Make-up

Ik heb zelfs al een tijdje natuurlijke oogschaduw producten in mijn stash waar ik zéér tevreden over ben. Neem nu het Boho Gypsy palette: echt een pareltje. In dit artikel review ik de tint 221 Ardoise.

De producten van Boho zijn natuurlijk, dierproefvrij en biologisch. Ook is er veel vegan keus! De ingrediëntenlijst van deze Boho oogschaduw is als volgt:

OAP 221: MICA, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), ZEA MAYS STARCH (ZEA MAYS (CORN) STARCH)*, ZINC STEARATE, CI 77492 (IRON OXIDES), SQUALANE, BENZYL ALCOHOL, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL (PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL)*, DEHYDROACETIC ACID, CI 77491 (IRON OXIDES), SODIUM RIBOFLAVIN PHOSPHATE, ALUMINA * ingrédients issus de l’agriculture biologique

Uoga Uoga make-up

Ook heb ik al eerder enkele oogschaduws van Uoga Uoga geprobeerd. Hoewel ik geen fan ben van losse oogschaduw, zijn de tinten wel érg mooi. In deze review zie je 706 Sparkle en 723 Wild Plums.

De producten van Uoga Uoga zijn 100% natuurlijk en dierproefvrij en zelfs vers met de hand gemaakt! De ingrediëntenlijst van deze oogschaduws is als volgt:

Mica, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Magnesium Stearate, Kaolin (white clay), Allantoin, Oryza Sativa (rice) Powder, Amber Powder, +/- Iron Oxides: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Ultramarines: CI 77007 Night Crow: Mica, Magnesium Stearate, Kaolin (white clay), Allantoin, Oryza Sativa (rice) Powder, Amber Powder, +/- Iron Oxides: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Ultramarines: CI 77007 Star Box: Mica, Titanium Dioxide, Amber Powder, +/- Iron Oxides: CI 77491, CI 77492, CI 77499 Gold Mine: Mica, Titanium Dioxide, Amber Powder, +/- Iron Oxides: CI 77491, CI 77492, CI 77499

Uoga Uoga oogschaduw review

Natuurlijke oogschaduw swatches

Ik wil je graag laten zien dat natuurlijke oogschaduw dus wél goed kan zijn. Check de swatches van deze 3 natuurlijke oogschaduw tinten maar eens. De pigmentatie is super en wat zijn het mooie kleuren!

Mijn voorkeur gaat uit naar oogschaduws zoals die van Boho, want het blijft toch altijd lastiger om met losse oogschaduw te werken. Toch zijn de oogschaduws van Uoga Uoga wel erg fijn in gebruik.

Natuurlijke oogschaduw swatches

Look met natuurlijke oogschaduw

Uiteraard laat ik nog even een look aan je zien, om aan te tonen hoe natuurlijke oogschaduw uitvalt op het ooglid. Goed om te weten: ik heb bij deze look wél een oogschaduw basis (van Benecos) gebruikt.

Toevallig passen deze kleuren goed bij elkaar én bij het najaar. Ik heb Sparkle in mijn binnenste ooghoek gebruikt, Wild Plums op het bewegende ooglid en Ardoise van Boho in mijn buitenste ooghoek en crease.

Toen ik de tint van Boho bestelde, verwachtte ik een zwarte tint. Hij valt echter meer blauwig uit. Ook mooi, maar dat is dus wel goed om te vermelden. De tinten van Uoga Uoga zijn precies zoals ik dacht!

Natuurlijke oogschaduw look

Natuurlijke oogschaduw review

Stap voor stap vervang ik ook mijn reguliere oogschaduws voor natuurlijke oogschaduw. Ik ken nu gelukkig al heel wat merken die geen chemische troep bevatten en die wél goed van kwaliteit zijn.

De oogschaduws van zowel Boho als Uoga Uoga kan ik wat dat betreft zeker aanraden. De tinten zijn goed gepigmenteerd, werken fijn en blijven (liefst wel met een oogschaduw basis) goed zitten.

Ik heb ze alle drie nog steeds in mijn stash en dat zegt, als minimalist zijnde, genoeg! 

Prijs & verkooppunten

Tot slot dan nog de prijzen! De Uoga Uoga oogschaduws kosten €14,90 per stuk en de Boho oogschaduw kost €9,49. Je vindt de producten van Uoga Uoga en Boho in de webshop van Biggreensmile.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

8 Reacties

 1. 16 oktober 2018 / 09:58

  Wat een schattige producten!

 2. 16 oktober 2018 / 13:48

  Goede pigmentatie! Mooie herfstlook heb je er ook mee gemaakt.

 3. Mariëlle
  Auteur
  16 oktober 2018 / 20:35

  Absoluut :)

 4. Mariëlle
  Auteur
  16 oktober 2018 / 20:35

  Dankjewel Deb <3

 5. 17 oktober 2018 / 13:06

  De pigmentatie is inderdaad verrassend goed voor natuurlijke oogschaduw! Mooie herfst- en winterlook. Ik moet dringend wat meer experimenteren met donkere kleuren. :-)

 6. Mariëlle
  Auteur
  17 oktober 2018 / 14:03

  Dankjewel <3 Ik draag het ook niet zo vaak meer, maar het blijft mooi!

 7. 26 oktober 2018 / 22:16

  Wat een mooie kleuren, en super dat ze natuurlijk zijn!

 8. Mariëlle
  Auteur
  27 oktober 2018 / 15:00

  Absoluut :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

15   128
38   174
14   145
19   161
24   258

Follow on Instagram