Nordics bamboo toothbrush & toothpaste | Duurzame keuze

Binnenkort deel ik een artikel met kleine dingetjes die ik doe voor een duurzamer leven. Eén zo’n ding daarvan verklap ik bij deze: een bamboe tandenborstel gebruiken. Onlangs mocht ik kennis maken met een nieuw merk en daar een aantal producten van testen, namelijk de Nordics bamboo toothbrush & toothpaste. En ik kan je vertellen dat ik inmiddels groot fan ben, dus lees zeker even verder!

Nordics tandpasta review

Nordics dental care

Ik gebruik nu ongeveer een jaar bamboe tandenborstels en het is ZO’N eenvoudige duurzame switch. Je hoeft ze alleen even te kopen en je plastic tandenborstel te vervangen: klaar!

Er zijn al verschillende merken verkrijgbaar, zowel online als in de winkel (bijvoorbeeld Ekoplaza).

Keuze genoeg dus en ik merk aan het gebruik geen verschil. Ze gaan tevens net zolang mee als plastic tandenborstels, maar bezorgen véél minder plastic. En we weten hoe zwaar de aarde het heeft…

Nordics bamboo toothbrush

Eén zo’n merk met bamboe tandenborstels is Nordics. Ze verkopen kleine voor kinderen en een groter formaat voor volwassenen. Beide formaten zijn verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, geel en roze.

Ik ontving een roze en een blauwe en merkte direct hoe lekker ze in je hand liggen. Dat maakt het gebruik erg fijn. De haren zijn echt heerlijk zacht, maar ik kan mijn gebit er toch goed mee reinigen!

Nordics bamboo toothbrush ervaring

Nordics bamboo toothpaste

Maar er is meer, want Nordics verkoopt ook een tandpasta en een whitening poeder. Ik mocht de tandpasta proberen en oh, die is lekker! Deze tandpasta bevat kokosnoot en mint, maar geen fluoride.

En dat blijf ik toch een dingetje vinden. Van mijn tandarts MOET ik een tandpasta met fluor gebruiken, ook al gaat dat in tegen mijn verlangen naar natuurlijke producten. Dit is zo’n lastige keuze

Review Nordics oral care

Nordics bamboo toothbrush & toothpaste review

Naar mijn idee is deze review ontzettend kort, maar ik kan er ook gewoon heel kort over zijn. De producten zien er mooi uit (leuk voor in je badkamer), werken fijn en de tandpasta is mega lekker.

Hij is niet te fris en ik heb na het poetsen een schoon gevoel.  Alleen durf ik hem niet altijd te gebruiken, omdat er geen fluoride in zit. Ik wissel af tussen deze en mijn reguliere tandpasta van de Hema.

En voor degenen die bang zijn voor een nasmaakje van de bamboe tandenborstels: na ah, daar heb ik hierbij niets van gemerkt :)

De tandenborstels kun je het beste na 3 maanden vervangen, zoals je bij een plastic tandenborstel ook moet doen. En ik weet wel wat ik koop als mijn voorraad op is!

P.S. lees ook mijn artikel met 101+ tips voor een duurzamer leven

Prijs & verkooppunten

De producten van Nordics zijn onder andere verkrijgbaar bij Biggreensmile. Voor één Nordics bamboo toothbrush betaal je €4,90 (kindervariant €3,90) en de Nordics toothpaste kost €5,75.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

8 Comments

 1. 22 februari 2018 / 07:06

  Die tandenborstels zijn heel betaalbaar en zien er nog mooi uit. Inderdaad een eenvoudige manier om voor iets duurzaams te kiezen! De tandpasta klinkt ook heel fijn, maar zelf kies ik ook altijd voor tandpasta met fluoride. Qua make-up vind ik experimenteren met merken en ingrediënten prima, maar als ik op tandpasta aankomt, ben ik toch wel kieskeurig en ga ik liever voor iets wat vooral zijn werk doet. Op dit moment gebruik ik de tandpasta van Hema ook, omdat die dierproefvrij is :)

 2. 22 februari 2018 / 08:40

  Oeh leuk, ik heb deze producten ook ontvangen, ik vind ze ook erg fijn! Ik wissel ook altijd maar af tussen een fluoride en natuurlijke tandpasta. Ik blijf het een lastige keuze vinden!

 3. 22 februari 2018 / 09:18

  Ik vind de tandenborstels er erg mooi uitzien, maar zelf poets ik toch nog steeds het liefste elektrisch. En de tandpasta van de HEMA is inderdaad een budgettopper! ;-)

 4. Mariëlle
  Auteur
  22 februari 2018 / 11:17

  Ik vind elektrisch helemaal niets haha! En die gebruik ik inderdaad nu.

 5. Mariëlle
  Auteur
  22 februari 2018 / 11:18

  Ja, leuk merk hè :D Pff, dan ben ik dus niet de enige!

 6. Mariëlle
  Auteur
  22 februari 2018 / 11:18

  Die gebruik ik inderdaad ook :) En ik snap je wel hoor haha!

 7. 22 februari 2018 / 22:56

  Ze zien er erg leuk uit & betaalbaar (had ze duurder verwacht). x

 8. Mariëlle
  Auteur
  23 februari 2018 / 08:58

  Hihi dat is waarom ik het deel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.